Billie Jean King Cup 2021

Datum Evenement: 16-4-2021 - 17-4-2021 Exporteer Evenement naar Outlook

Billie Jean King Cup 2021

De Fed Cup, het landentoernooi voor tennissters, gaat vanaf 2021 bekendstaan als de Billie Jean King Cup en krijgt een nieuw format. In het nieuwe format strijden 12 landen tijdens een finaleweek in Boedapest om de titel. Bij de Billie Jean King Cup Finals strijden de vrouwen om hetzelfde prijzengeld dat tijdens de Davis Cup Finals (mannen) in Madrid wordt uitgereikt. 

Nederland zou op 5 en 6 februari 2021 in ’s-Hertogenbosch China ontvangen. Maar in verband met de verplaatsing van het Australian Open, heeft de International Tennis Federation bekendgemaakt dat de Billie Jean King Cup wordt verplaatst naar vrijdag 16 en zaterdag 17 april 2021. De winnaar van dit duel mag zich via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Finals. De verliezer daalt af naar de zone Groep I.

Het is nog niet duidelijk in welke vorm het evenement georganiseerd gaat worden en hoeveel EventMakers daarbij nodig zullen zijn. Zodra hier meer informatie over bekend is, zal meer informatie op deze pagina worden gedeeld.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x