International Swimming League 2021

Datum Evenement: 1-11-2021 - 30-11-2021 Exporteer Evenement naar Outlook

International Swimming League 2021

 

De vrijwilligerswerving voor de International Swimming League is gestopt, het is niet meer mogelijk om je als vrijwilliger aan te melden. Wij werken ook niet met een reservelijst

 

De International Swimming League, ook wel de ISL genoemd, is een relatief nieuwe zwemcompetitie opgericht in 2017. De ISL is ’s werelds eerste professionele zwemcompetitie gebaseerd op teams. In totaal zwemmen tien teams uit verschillende continenten in zes weekenden (do t/m zo) tegen elkaar om via play-off uiteindelijk te strijden om het kampioenschap. De ISL is opgericht om de zwemsport aantrekkelijker te maken voor het publiek en is een écht ‘show-event’.

In de play-off fase van het derde seizoen zal de ISL zich drie keer vier wedstrijddagen vestigen in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Hier zullen de beste acht teams strijden om de vier plaatsen in de ISL Grand Final. De wedstrijden vinden tussen 19:00 en 21:00. De weekenden waarop de wedstrijden worden gespeeld zijn als volgt:

2e weekend van november: 11, 12, 13 en 14 november

3e weekend van november: 18, 19, 20 en 21 november

4e weekend van november: 25, 26, 27 en 28 november

1e weekend van december: 3 en 4 december (finals)

In totaal komen er vijftien Nederlandse zwemmers in actie verspreid over de verschilleden teams.  Bekende namen zoals Arno Kamminga, zilveren medaille winnaar in Tokio tijdens de Olympische spelen. De drievoudig Olympisch Kampioene Ranomi Koromowidjojo en Femke Heemskerk zullen in de verschillende teams de strijd aan gaan om het kampioenschap.

Voor vragen/opmerkingen over het vrijwilligersprogramma kan je een e-mail sturen naar team@eventmakers.nl.

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een mega showevenement;
 • Je ontvangt een gaaf shirt in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We verzorgen een leuke kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers;
 • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) Eindhoven. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

Wat vragen we van jou?

 • We vragen alle EventMakers minimaal 4 shifts beschikbaar te zijn;
 • Je beheerst in elk geval de Nederlandse en/óf Engelse taal;
 • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
 • Jij bent gastvrij, enthousiast en gemotiveerd;
 • Jij bent op 11 november 2021 minimaal 16 jaar oud;
 • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding.

Functies

Tijdens de International Swimming League worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Lees dit goed door voor je je aanmeldt. 

Als Team Hostbegeleid je een van teams gedurende de drie weken in Eindhoven. Jij weet alle ins en outs van het evenement en Eindhoven en ondersteunt het team zodra zij vragen of informatie nodig hebben. Je bent pro actief, kunt jezelf redden in het Engels, vindt het leuk om met diverse partijen (hotels, logistiek, het zwembad etc.) te schakelen. Ook ben je niet vies van je handen uit de mouwen te steken. Als Team Host kan je ook in de ochtend/middag ingezet worden. Een langere beschikbaarheid tussen 8 en 28 november is een pré. De functie Team Host is een unieke kans om nauw samen te werken met een van de teams.

*Er wordt gekeken naar de mogelijkheid tot overnachten. Het is namelijk wenselijk dat jij veel beschikbaar bent en soms lange dagen maakt.

Binnen het team Competitie help je bij alle wedstrijd gerelateerde zaken op en rondom het zwembad. Je kan in worden gezet bij het ophangen en afhalen van de rugslagvlaggen, het vullen van emmers met water voor de zwemmers, het houden van toezicht, het begeleiden of transporteren van de bakken* voor de zwemmers of het rondbrengen van de uitslagen.

*Binnen deze functie valt de subfunctie Bakkendrager waarbij kinderen vanaf 11 jaar zich kunnen aanmelden.

Tijdens de International Swimming League komen ongeveer 2.000 bezoekers per dag die allemaal een toegangskaart hebben om binnen te komen. Als vrijwilliger binnen het team van ticketing & verwijzer zal je helpen op het gebied van toegangsbewijzen en de begeleiding naar de plekken van de bezoekers.

Binnen het team ticketing scan je de tickets bij een van de ingangen of je bent werkzaam bij één van de binnenkomsten van het zwembad. Ook kun jij werkzaam zijn bij het informatiepunt of de kassa waar vragen en problemen rondom tickets worden opgelost.

Binnen het team accreditatie kun je worden ingezet in het accreditatiecentrum, hier zorg jij ervoor dat de gepersonaliseerde accreditaties zorgvuldig klaargemaakt en uitgegeven worden. Ook kun je worden ingezet om de accreditatie bij verschillende toegangen te controleren. Als vrijwilliger accreditatie ben jij gastvrij, werk jij secuur, ben je alert en beheers je de Nederlandse en Engelse taal.

Vanuit het communicatie & media wordt gezorgd voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij de ISL en worden goede voorzieningen en randvoorwaarden geschept voor de pers en media die op het evenement afkomen.

Binnen het team Communicatie & Media help je bij het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement; het up-to-date houden van de online kanalen zoals de website, app, social media et cetera. Als pers medewerker begeleid je de pers in het perscentrum, help bij het gereedmaken van de persruimte en begeleidt de pers naar de mediatribune. Ook kan je aan de slag als fotograaf om de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen, welke uiteindelijk met de buitenwereld gedeeld kunnen worden. 

Binnen het team van hospitality heet je het publiek, VIPS, media, zwemmers en andere doelgroepen welkom en bent beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. 

Bij het team van catering help je de horeca een handje en zorg je er voor dat de lekkerste gerechten klaar staan voor alle medewerkers.

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor de EventMakers en zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Op het terrein zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers zich kunnen melden voorafgaand aan hun shift en hun kleding en cateringbonnen op kunnen halen. Het EventMakers home is de plek waar EventMakers eten, drinken en relaxen. Jij bent hier aanspreekpunt voor EventMakers, bemant de vrijwilligersbalie en helpt bij uitgifte van kleding en cateringbonnen. Binnen dit team vallen ook allround EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Je bent samen met een team verantwoordelijk voor de bakken van de zwemmers. Je staat bij de start klaar met de bak waar zwemmers hun spullen in kunnen leggen en zet deze achter de schermen weer klaar zodat de zwemmers deze kunnen pakken als ze uit het water komen. Jij wordt gekoppeld aan één van onze zwemhelden en zorgt er voor dat de spullen netjes bewaakt worden. Voor de functie van Bakkendrager is er een minimumleeftijd van 9 jaar en gelden er geen minimum aantal shifts.

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x