11stedenzwemtocht

Datum Evenement: 21-6-2019 - 24-6-2019 Exporteer Evenement naar Outlook

11stedenzwemtocht

Na een zeer succesvolle eerste editie van de 11stedenzwemtocht, waar Maarten van der Weijden helaas de tocht niet heeft kunnen uitzwemmen, gaat hij dit jaar opnieuw een poging wagen! Hij gaat opnieuw proberen de 11stedenzwemtocht van in totaal 200 kilometer uit te zwemmen. Maarten zet daarmee voor de tweede keer zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker.

MVDW Foundation

Dit alles doet hij voor een goed doel. Toen Maarten in 2001 de diagnose kanker kreeg, kon hij niet veel anders dan zijn behandelingen ondergaan en vertrouwen op de deskundigheid van de artsen. Als zij niet tientallen jaren met enorme toewijding onderzoek hadden gedaan naar stamceltransplantatie, dan was Maarten er nu misschien niet meer geweest. Mede door die behandeling had hij het geluk van zijn ziekte te herstellen. Met de evenementen die hij organiseert via de Maarten van der Weijden Foundation, wil Maarten zo veel mogelijk geld ophalen om financiering van kankeronderzoek mogelijk te maken, dat door KWF Kankerbestrijding is goedgekeurd en door de patiënt is geselecteerd.

De foundation kent een aantal kernwaarden: 

 • De stichting houdt in al haar activiteiten en besluiten steeds het belang van de kankerpatient voor ogen;
 • De organisatie garandeert dat de opbrengst van door de deelnemers bijeengebrachte sponsorgelden volledig en zonder aftrek van onkosten toekomt aan het geformuleerde doel van de stichting;
 • De stichting blijft onafhankelijk en verbindt zich niet blijvend aan derden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de stichting geen exclusiviteit verleent aan een sponsor of deelnemer. 

Vrijwilliger bij de 11stedenzwemtocht?

Zonder vrijwilligers geen evenement! In de 11 steden waar Maarten langs zwemt, worden verschillende activiteiten georganiseerd waar de hulp van vrijwilligers nodig voor is. Daarnaast wordt rondom de doorkomst van Maarten in Stavoren een groot meezwem evenement georganiseerd. Deelnemers zwemmen hier over de 11stedenzwemtocht route een afstand van 500m of van 2000m. Voor dit side event dat op zaterdag 22 juni wordt georganiseerd en waar 3000 deelnemers worden verwacht, is ook de hulp van veel vrijwilligers nodig!

Wil jij een bijdrage leveren aan nog een onvergetelijke editie van de 11stedenzwemtocht en daarmee Maarten helpen zijn doel te behalen? Dat kan, Maarten vindt het geweldig als jij helpt!

Word jij EventMaker tijdens de 11stedenzwemtocht deze zomer? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Lees de onderstaande informatie daarom goed door.

Wat vragen we van jou?

 • We vragen alle EventMakers beschikbaar te zijn op de gevraagde beschikbaarheid die bij de functie die je kiest wordt aangegeven;
 • EventMakers zijn op 21 juni 2019 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement.

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontvangt een gaaf shirt in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We zorgen voor goede informatievoorziening;
 • Een onvergetelijke ervaring;
 • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) Friesland. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

 

Functies

Tijdens de 11stedenzwemtocht worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven en wordt per functie een korte toelichting van de werkzaamheden binnen deze functie beschreven. Bij je aanmelding geef je je voorkeur aan voor de plek(ken) waar je tijdens het evenement werkzaam gaat zijn. 

Als allrounder reis je met langs verschillende steden. In de steden moet aankleding ophangen en klaargezet worden, moet iedereen die vanuit de organisatie aanwezig is, de mogelijkheid tot eten en drinken hebben en moeten de 111 deelnemers die met Maarten mee gaan zwemmen worden begeleid. We werken in drie teams, zodat je per team in één stad per dag werkzaam bent.

Team 1: Leeuwarden, Sloten, Workum

Team 2: Sneek, Stavoren, Bolsward, Dokkum

Team 3: IJlst, Hindeloopen, Harlingen, Leeuwarden

Gevraagde beschikbaarheid is van 21 t/m 24 juni.

Hamilton Bright in Sneek gaat tijdens het evenement als centraal opslagpunt en event coördinaten center dienen. Vanaf hier worden de materialen naar de steden vervoerd. Als chauffeur vervoer je personen en goederen tussen verschillende locaties voorafgaand aan, tijdens en na afloop van het evenement.

Gevraagde beschikbaarheid is van 19 t/m 25 juni. Je bent minimaal drie jaar in het bezit van een rijbewijs.

Het team communicatie helpt de organisatie bij het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement; het up-to-date houden van onlinekanalen zoals website, een app, social media, et cetera.

Gevraagde beschikbaarheid is van 21 t/m 24 juni. Achtergrond in communicatie, journalistiek of social media is voor deze functie een vereiste.

Rondom de doorkomst van Maarten in Stavoren wordt op zaterdag 22 juni een groot meezwem evenement georganiseerd. Deelnemers kunnen hier een route van 500m of een route van 2000m zwemmen. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers voor verschillende taken nodig. Indien je bij dit meezwemevenement wil helpen, geef dan bij je aanmelding aan welke van de onderstaande functie je op deze dag zou willen uitvoeren. We gaan ons best doen om je op deze functie in te delen.

Registratie en kleedkamers: Alle deelnemers registreren zich voorafgaand aan de zwemtocht. Hier wordt genoteerd dat zij aanwezig zijn, krijgen een badmuts met het juiste nummer erop en hun t-shirt. Vervolgens kunnen zij hun kleding en overige spullen wegleggen in een kluisje. Je helpt de deelnemers met het gebruik van de kluisjes. Hier worden uiteindelijk ook de schoenen teruggegeven aan de deelnemers die ze eerder bij de start hebben moeten inleveren. Jij zorgt voor een soepel verloop van dit proces.  

Start/finish: De deelnemers starten iedere minuut in waves van 50 personen. Binnen dit team zorg je ervoor dat de juiste mensen op het juiste tijdstip klaarstaan in de startvakken. Hier worden ook alle schoenen van de deelnemers verzameld, zodat ze deze na afloop van de zwemtocht weer kunnen ophalen in de kleedkamers. Nadat deelnemers zijn gefinisht, melden zij zich af bij de afmeldbalie, zodat de organisatie weet dat ze zijn gefinisht. Hier ontvangen ze een aandenken aan het zwemevenement.  

Verwijzer: Je staat als gastheer/-vrouw op en rondom het evenemententerrein in Stavoren en wijst hier alle bezoekers en deelnemers de weg. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en daarmee het gezicht van het evenement. Een belangrijke rol dus! 

Toezichthouder: Zowel in het water als op de kade is de veiligheid tijdens het evenement het belangrijkste. Om hier zo goed mogelijk in te faciliteren staan er straks toezichthouders op de kade, die de mensen in het water in de gaten houden. Ze letten op dat alle zwemmers goed en wel bij de finish aankomen en grijpen in bij incidenten. Ben jij in het bezit van je EHBO-diploma? Kom ons team dan versterken als toezichthouder! 

Verkeersregelaar: Ook op de kade nemen we maatregelen om de veiligheid rondom het evenement te waarborgen. We verwachten naast veel deelnemers, ook veel bezoekers. Om de looproutes te stroomlijnen en chaos te voorkomen zetten we verkeersregelaars in. We willen zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en dus zo veel mogelijk gebruik maken van vrijwillige verkeersregelaars. Ben jij in het bezit van je verkeersregelaarsdiploma? Kom ons team dan versterken als verkeersregelaar! 

Gevraagde beschikbaarheid is 22 juni. Heb jij een specifieke voorkeur voor een van de hierboven genoemde taken rondom het meezwemevenement op zaterdag 22 juni? Geef dit dan in het opmerkingenveld in je aanmeldingsformulier aan.

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x