F1 Heineken Dutch Grand Prix

Datum Evenement: 1-5-2020 - 3-5-2020 Exporteer Evenement naar Outlook

F1 Heineken Dutch Grand Prix

De vrijwilligerswerving van de Dutch Grand Prix start op zondag 3 november

In 2020 is het zover! In mei van dat jaar vindt één van de grootste internationale sportevenementen in Nederland plaats. 35 jaar na de laatste Grand Prix in Nederland staan de beste coureurs van de wereld aan de start in Zandvoort. Meer dan honderdduizend racefans zullen op het puntje van hun stoel zitten tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, genietend van een spectaculaire race en de beste dj’s en artiesten van Nederland. Die fans willen we de ultieme racebeleving laten meemaken van vertrek naar het circuit tot aan thuiskomst.

En daar kan jij een bijdrage aan leveren, want zonder vrijwilligers is het organiseren van de Dutch Grand Prix niet mogelijk! Als DGP Eventmaker ben jij onderdeel van het Ultieme Race Festival en mag jij al die bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen! Alle DGP EventMakers melden zich aan via EventMakers: Hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen. DGP EventMakers maken het evenement, jullie staan voor ons op pole position!

Let op: bij dit evenement hanteren we een selectieprocedure. Dit betekent dat het op tijd aanmelden als DGP EventMaker helaas geen definitieve garantie biedt op een plaats binnen het team van DGP EventMakers.

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een mega evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We organiseren een kennismakingsbijeenkomst waarin jij jezelf kunt presenteren;
 • We organiseren een inspiratiesessie op een gave locatie;
 • We organiseren een DGP EventMakers borrel na afloop van het evenement. 

Wat vragen we van jou?

 • De voorwaarde is dat jij het gehele weekend, dus ten minste van 1 t/m 3 mei 2020, beschikbaar bent. Je zal uiteindelijk één shift per dag worden ingepland;
 • Je beheerst in elk geval de Nederlandse en/óf Engelse taal;
 • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
 • Jij bent gastvrij, enthousiast en gemotiveerd;
 • Jij bent op 30 april 2020 minimaal 16 jaar oud;
 • Jij zorgt ervoor dat je altijd op tijd aanwezig kunt zijn voor jouw (mogelijk heel vroege) shift. Gelieve er rekening mee te houden dat in Zandvoort en omgeving allerlei verkeersmaatregelen van kracht zijn. Je dient vooraf dus goed na te denken over je vervoersmiddel en de eventuele extra reistijd. We adviseren sterk het gebruik van de trein of de fiets. Op dit moment wordt er tevens nagedacht over een camping in de regio rondom Zandvoort waar DGP EventMakers zouden kunnen verblijven. Hier kunnen nog geen toezeggingen over worden gedaan en hierover volgt op een later moment concretere informatie;
 • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding.

Functies

Tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix worden DGP EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Lees dit goed door voor je je aanmeldt. Wedstrijdtechnische functies/officials zijn separaat geworven via het Circuit Zandvoort.

Tijdens de F1 Heineken Dutch Grand Prix komen er ongeveer 110.000 bezoekers per dag die allemaal een toegangskaart nodig hebben om binnen te komen. Als vrijwilliger ticketing en accreditatie zul je helpen bij alles op het gebied van toegangsbewijzen.

Binnen het team ticketing scan je de tickets bij een van de ingangen of je bent werkzaam bij één van de tribuneopgangen. Ook kun jij werkzaam zijn bij het ticket point waar vragen en problemen rondom tickets worden opgelost. Als DGP EventMaker ticketing ben jij gastvrij, behulpzaam en enthousiast. Jij kunt als de beste bezoekers een warm welkom heten. Daarnaast is het goed om te melden dat jij in deze functie lang moet kunnen staan.

Binnen het team accreditatie kun je worden ingezet in het accreditatiecentrum, hier zorg jij ervoor dat de gepersonaliseerde accreditaties zorgvuldig klaargemaakt en uitgegeven worden. Ook kun je worden ingezet als DGP EventMaker om de accreditatie bij verschillende toegangen te controleren. Als vrijwilliger accreditatie ben jij gastvrij, werk jij secuur, ben je alert en beheers je de Nederlandse en Engelse taal.

Gevraagde beschikbaarheid: 30 april t/m 3 mei 2020 

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de Dutch Grand Prix. Binnen dit team zorg je ervoor dat partners en overige gasten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen. Je heet ze gastvrij welkom en bent beschikbaar voor vragen. Je bent inzetbaar als gastheer of gastvrouw in een van de VIP Hospitality ruimtes of in een van de hotels voor teams, media of andere partijen in Zandvoort en omgeving. Ben jij servicegericht, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan pas jij perfect in dit team!

Gevraagde beschikbaarheid: 1 t/m 3 mei 2020 

Het marketingcommunicatieteam maakt het ultieme race festival zichtbaar voor zowel bezoekers als niet-bezoekers. Binnen dit team bedenk, maak en verspreid jij via diverse online kanalen gave content naar verschillende doelgroepen. Dit team draagt bij aan de beleving van onze bezoekers door hun content te pushen, maar door ook toegankelijk en bereikbaar te zijn voor vragen. Je hebt een passie voor de Formule 1. Binnen dit team ben je werkzaam als social mediaspecialist, webcarespecialist of fotograaf.

Social mediaspecialist

Als social media specialist heb jij social media skills en kan jij gave content maken, schrijven en verspreiden. Je bent bekend met het werken op onlinekanalen zoals websites, WhatsApp, Facebook, Twitter en andere social kanalen. Je schrijft vaker teksten of hebt een achtergrond in communicatie/journalistiek, beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en hebt vaker gewerkt met Photoshop of andere design programma’s. 

Webcarespecialist

Als webcarespecialist ben je goed met teksten, enorm servicegericht en kun jij zowel bezoekers als niet-bezoekers het Ultieme Race Festival laten ervaren. Van vragen tot opmerkingen en van proactief reageren tot reactief reageren, jij weet altijd de juiste tone of voice te gebruiken om de online conversatie te voeren.

Fotografen

Als fotograaf heb jij passie voor fotograferen en kun jij diverse onderdelen van het ultieme festival vastleggen. Van behind the scenes tot entertainment en van oranje tribunes tot camping. Wil je zo dicht als mogelijk op de actie zitten en met jouw werk de beleving naar duizenden bezoekers, kijkers en volgers wereldwijd bereiken? Dan ben jij de fotograaf die we zoeken!

Gevraagde beschikbaarheid: 30 april t/m 3 mei 2020

Het team bezoekers services is niet weg te denken bij dit evenement. Dit team is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van bezoekersstromen van en naar het evenement en de bezoekersstromen binnen het evenemententerrein zelf. Als DGP EventMaker binnen dit team heb jij een informatieve rol; bezoekers kunnen naar je toe komen als ze vragen hebben over het evenement, willen weten waar de tribunes zijn, hoe het programma eruit ziet, waar de side- events zijn, etc, etc. De F1 Heineken Dutch Grand Prix heeft gastvrijheid en beleving hoog in het vaandel staan. Alle bezoekers moeten zich meer dan welkom voelen en hier lever jij een bijdrage aan. Het team Bezoekers Services wordt verspreid over een groot oppervlakte ingezet. Je wordt ingezet op verschillende informatiepunten binnen en buiten het evenemententerrein en fungeert als verwijzer. Denk daarbij aan het dorp Zandvoort, bij de park&ride, park&bike, bij de ingang, de fanzone of in de zandheuvels. Als vrijwilliger bezoekers services ben jij gastvrij, behulpzaam en enthousiast. Jij bent communicatief vaardig en wil er alles aan doen om de bezoekers een unieke ervaring mee te geven. Het is goed om te melden dat jij in deze functie lang moet kunnen staan.

Gevraagde beschikbaarheid: 30 april t/m 3 mei 2020

De Dutch Grand Prix is een internationaal evenement waar veel media aandacht aan wordt besteed. Er zal dan ook veel pers op het evenement afkomen. Voor het evenement is het belangrijk dat de pers en media gastvrij ontvangen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het perscentrum gereed, ontvangen de pers in het perscentrum, begeleiden de pers naar mogelijke persruimtes en bieden ondersteuning aan pers/fotografen. Ook zijn we in dit team op zoek naar zogeheten runners. Als runner ben jij de snelle schakel. Zo worden runners bijvoorbeeld ingezet om personen of spullen snel van punt A naar B te brengen. Je bent in deze functie enthousiast, gastvrij en je beheert de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Gevraagde beschikbaarheid: 29 april t/m 3 mei 2020

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor de DGP EventMakers en zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Op het terrein zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers zich kunnen melden voorafgaand aan hun shift en hun kleding en cateringbonnen op kunnen halen. Het EventMakers home is de plek waar DGP EventMakers eten, drinken en relaxen. Jij bent hier aanspreekpunt voor DGP EventMakers, bemant de vrijwilligersbalie en helpt bij uitgifte van kleding en cateringbonnen. Binnen dit team vallen ook allround DGP EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Gevraagde beschikbaarheid: 29 april t/m 3 mei 2020 

Het entertainment team is verantwoordelijk voor alle side-events in de fanzone en entertainment activiteiten op de tribunes. Naast de races zelf worden er veel activiteiten in de fanzone georganiseerd om het bezoekers meer te bieden dan alleen de race. Het vergroot de beleving en de spin-off van de F1 Dutch Grand Prix. Binnen het team side-events help je mee bij de uitvoering van de side-events in de fanzone. Daarnaast word jij ingezet als runner in de fanzone en bij het entertainment programma op de tribunes. Als runner ben jij een snelle schakel. Jij zorgt ervoor dat de mensen in het entertainment team worden voorzien van alle benodigdheden. Als runner ben jij vitaal, fit en enthousiast.

Gevraagde beschikbaarheid: 1 t/m 3 mei 2020 

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Gevraagde beschikbaarheid: 1 t/m 3 mei 2020 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x