EventMakers Vriendenboek #1

EventMakers Vriendenboek #1

 

 

Wie ben je?

Ik ben Donald Mollee (in het midden van de foto), 60 jaar, woonachtig in Velserbroek (vlakbij Haarlem) en woon daar samen met mijn vrouw Mieke. Onze twee dochters Amber (28 jaar) en Tyrza (24 jaar) wonen al op zichzelf. Ik ben werkzaam als projectmanager bij PWN drinkwaterbedrijf Noord-Holland alwaar ik begonnen ben in de aanleg van grote transportleidingen en nu vaak bedrijfsbrede projecten doe. Op dit moment bijvoorbeeld CO2-reductie, Veiligheid altijd op 1, informatiecoördinator voor het crisis pandemieteam en nog wat “kleinere” zaken.

 

 

Waarom ben je Eventmaker geworden?

Ik deed in mij vrije tijd zo nu en dan mee aan wat hardloopevenementen en toen kwam de Atletiekunie met het EK Atletiek in 2016. Ik had toen net in 2015 een keer achter de schermen mogen kijken bij de Flamegames in 2015 in Amsterdam en toen dacht ik, leuk zo’n groot evenement in mijn stad Amsterdam (daar ben ik geboren en getogen). Kan ik ook eens iets terug doen. Zonder dat ik het in de gaten had liepen er namelijk ook allemaal vrijwilligers rond op de loopevenementen waaraan ik had deelgenomen. Dus aangemeld bij de EK Atletiek en dat was zo’n mooi evenement dat ik me, toen Eventmakers werd opgericht door Yvon en Yvonne, mij meteen heb aangemeld als vrijwilliger!

 

Hoe vaak ben je al EventMaker geweest?

Als Eventmaker heb ik mezelf ondertussen al ca. 18 keer aangemeld voor een evenement! Meestal doe ik dat dan als Allrounder omdat ik het leuk vind om verschillende dingen te kunnen doen en waar nodig te kunnen improviseren. Bij het meedoen gaat het mij niet om specifieke sporten maar kijk ik hoe ik het in mijn beschikbare dagen kan plotten.

Ik heb chronologisch geholpen bij de volgende evenementen: EK Atletiek 2016, TriAmsterdam 2017, Beach Volleyball World Tour 2017, EK 3x3 Basketball 2017, WK Triathlon 2017, Beach Volleyball World Tour 2018, Finish Volvo Ocean Race 2018, 11-stedenzwemtocht 2018, Swimming World Cup 2018, Wheelchair Doubles (Tennis) Masters 2018, Beach Volleyball World Tour 2019, FED Cup Ned-Can 2019 en de 11-stedenzwemtocht 2019.

Voor dit jaar stond ik echt volgepland met 11-stedenzwemtocht, OKT Waterpolo Heren, FED Cup, Dutch Grand Prix, Invictus Games en La Vuelta, maar helaas mochten die niet doorgaan.

 

Wat vond je het leukste evenement waarbij je hebt geholpen en waarom?

Zonder alle andere evenementen tekort te doen, want ze waren allemaal top, denk ik toch de 11-stedenzwemtocht van 2019. Daar ben ik met een klein team al redelijk snel bij betrokken geweest om de mailbox van de meezwemmers te bemensen, de testdagen voor de meezwemmers en daarna het begeleiden van de ca. 80 meezwemmers die in alle 11-steden 2 km gingen meezwemmen. Dat was een hele organisatie, maar het mooie was dat er samen met deze meezwemmers en hun begeleiders een heel hecht team ontstond. Het was wel weinig slapen maar een top evenement!

 

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

Dat vind ik een hele lastige. Ik ben ook geen 18 meer en dus laat het geheugen me daar in de steek, nee hoor grapje. Ik denk misschien ook wel tijdens die memorabele tocht van Maarten van der Weijden. Zoals ik al zei, was het weinig slapen. Ik moest alvast naar de volgende start voor de meezwemmers en midden in de nacht zoeken naar de juiste locatie. Ik kwam uit bij een kleine sporthal maar die was gesloten. Er kwamen ook al wat meezwemmer aan, maar de vraag was of we nu op de juiste locatie zaten. Midden in de nacht ga je namelijk ook niet zomaar iemand bellen. Ik had ondertussen mijn papieren, waarop ik de deelnemers aftekende, op mijn auto gelegd. We gingen wat rondjes lopen met de meezwemmers om te kijken of we toch niet ergens een open deur konden vinden. En je raad het al, we kwamen er uiteindelijk achter dat we toch ergens anders moesten zijn. Ik stap in de auto en rijd daarnaar toe. Aldaar aangekomen kom ik er uiteindelijk achter dat mijn papieren, die ik op het dak van de auto had gelegd, natuurlijk weg waren. Die papieren had ik toch echt wel nodig! Gelukkig had één van de meezwemmers de papieren van de auto zien vallen en had alles weer bij elkaar gezocht. Zo kwam alles toch nog goed!

 

Ik hoop jullie allemaal weer snel bij een nieuw evenement tegen te komen! #pasopjezelf #letopanderen #blijfgezond.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x