EventMakers Vriendenboek #3

EventMakers Vriendenboek #3

Wie ben je? 

Ik ben Irene Enkt, 51 jaar en woon in Uitgeest samen met mijn partner Ruud. Ik ben gek van sport, zowel om zelf te doen als te kijken. Op dit moment ben ik opzoek naar een nieuwe baan nadat ik het laatste jaar mantelzorger was voor mijn zieke partner. Verder doe ik vrijwilligerswerk als assistent-looptrainer en taalcoach.

 

Waarom ben je EventMaker geworden?

Mijn zus Marieke vertelde dat zij zich had opgegeven als vrijwilliger voor het EK Atletiek in Amsterdam. Het leek mij als hardloper ook wel eens leuk om mee te werken aan zo’n groot evenement. Ik kwam terecht bij de side events en heb meegeholpen met het programma van de lagere school leerlingen. Deze leerlingen mochten zelf vier onderdelen van de atletiek beoefenen en daarna door naar het stadion om naar de wedstrijden te kijken. De eerste dag stond ik bij het balwerpen. Ik stond hier samen met een jongen uit Finland de pogingen te meten en op te schrijven. Ook heb ik een dag de uitslagen verwerkt. Ik hielp deelnemers aan de wandeltocht om over te steken en tenslotte stond ik bij de waterpost van de 10 kilometer hardloopwedstrijd. Ik kwam elke dag vol energie en met leuke verhalen thuis. Toen ik kort daarna werd benaderd om EventMaker te worden heb ik me gelijk aangemeld!

 

Hoe vaak ben je al EventMaker geweest?

Dan moet ik even gaan tellen: EK Atletiek 2016, Beach Volleybal in 2017,2018,2019, WK Triathlon 2017, WK Inline- & Freestyleskaten 2018, Volley 2018, Swimming Worldcup 2018, Fed Cup 2019 en 2020, WK (Para) Handboogschieten 2019. Dat zijn er 11 in totaal. Dit jaar had ik me ook aangemeld voor de Invictus Games en La Vuelta Holanda, maar die gingen helaas niet door. Voor La Vuelta Holanda heb ik wel het programma mogen volgen van de Eventmakers Experience. Gedurende dit programma hebben we met een hele leuke groep EventMakers veel geleerd over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement. Helaas zijn we er niet toegekomen om onze coördinerende taak bij dit evenement uit te voeren. Ik hoop echt dat we een herkansing krijgen in 2022!

 

Wat vond je het leukste evenement waar je hebt geholpen en waarom?

Elke evenement heeft zijn eigen charme, maar mijn sporten zijn het beachvolleybal en het tennis. Bij het Beach Volleybal hoorde ik bij de court crew, meestal als ballenmeisje. De laatste keer zat ik in het team bij Wim den Blanken (van EventMakers Vriendenboek #2) en allemaal “puppies”. Daardoor werd ik lijnenveger en dat was hard werken om binnen de tijd van de time-out het veld weer als nieuw te krijgen. Bij de laatste Fed Cup mocht ik ook de lijnen vegen, maar zat ik vooral eerste rang bij mooie tenniswedstrijden. Ik vind het trouwens ook heel leuk om nieuwe sporten te leren kennen tijdens de evenementen.

 

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

Bij de triathlon was het mijn taak om alleen pers en coaches toe te laten tot een vak bij het zwemponton. Alleen mensen met de juiste nummers op hun accreditatie mocht ik toelaten. Er kwam een aardige buitenlandse meneer die niet de juiste accreditatie had om in het vak te mogen. Ik stuurde hem daarom weg. Later kwam er een official naar mij toe. Hij lachte en vertelde me dat ik de hoogste baas van de internationale triathlonbond had weggestuurd. Maar ik had het goed gedaan volgens hem, want hij had zelf beter zijn accreditatie moeten regelen! 

Bij het Inline Skaten was het warm en mooi weer. Er werd gesprint over 100 meter. Naast het parcours stonden veel bomen die hun bladeren verloren. Ik mocht toen samen met Gemma het parcours schoonvegen tussen de heats door. Waar maak je dat nog mee? We hebben er wel flink lol om gehad.

Als je open staat voor ad-hoc werkzaamheden dan weet de organisatie je wel te vinden. En de sporters willen ook altijd wel met je op de foto! Hier sta ik samen met Edwin Estrada, de wereldkampioen op de one lap sprint.

 

Geef elkaar de ruimte, wees lief voor elkaar. Samen krijgen we corona onder controle zodat we snel weer leuke evenementen kunnen beleven!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x