EventMakers Vriendenboek #8

EventMakers Vriendenboek #8

Wie ben je? (naam, leeftijd, woonplaats) 
Mijn naam is Bas Smits, 35 jaar oud en woonachting in ’s-Hertogenbosch. 

Hoe is je carrière bij EventMakers begonnen? 
Ik ben pas sinds september 2019 in dienst, dus nog niet zo lang. Tijdens mijn vorige werk organiseerde ik de evenementen en competities voor de Nederlandse Darts Bond. Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging kwam EventMakers op mijn pad. Ik kende mede eigenaresse Yvon Roelofs vanuit het tenniscircuit en toen zij de Fed Cup organiseerde in Den Bosch vond ik dat heel interessant. Ik ging me meer verdiepen in de EventMakers organisatie en heb me als vrijwilliger aangemeld voor deze Fed Cup. Samen met een vriend heb ik de statistieken van de wedstrijden bijgehouden. Naast dat ik het altijd leuk vind om bij een groot sportevenement aanwezig te zijn, was ik ook enthousiast over de vrijwilligersploeg en de werkwijze van EventMakers. Toen ik kort daarna een vacature tegen kwam van EventMakers, wist ik het zeker: hier wil ik voor gaan! Na een aantal positieve gesprekken werd ik uiteindelijk gekozen en tot op de dag van vandaag ben ik daar erg blij mee! 

Wat vond je het leukste evenement waar je voor hebt mogen werken en waarom? 
Evenementen in de uitvoering heb ik door alle corona perikelen nog niet veel meegemaakt. In oktober 2019 ben ik betrokken geweest bij de Brabant Trophy en het turngala in de Maaspoort in Den Bosch. Dit was bijzonder omdat het mijn eerste evenement was en dus ook de eerste echte kennismaking met onze vrijwilligers. Ik heb dit als zeer positief ervaren en heb genoten van de inzet, toewijding en gezelligheid van de groep. Na de Brabant Trophy ben ik voornamelijk druk geweest met de Dutch Grand Prix. Ondanks dat deze nog niet heeft plaatsgevonden is dit een geweldig evenement om aan te werken. Voordat het evenement verplaatst werd, hadden we al 1500 vrijwilligers in ons systeem zitten en hadden we de meesten van hen mogen ontmoeten tijdens de geslaagde kennismakingsavonden in Amersfoort. Ook reden we met alle collega’s een rondje over het nieuwe circuit en waren we druk met het maken van alle personeelsplanningen. Op dit moment pakken we de werkzaamheden weer op en laten we hopen dat we alles in september tot uitvoering mogen brengen!

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt? 
Omdat ik voor EventMakers nog niet veel evenementen in de uitvoering heb gedraaid, moet ik even terug naar mijn tijd bij de Dartsbond. Tijdens een groot internationaal evenement stonden we op het punt om met de finale te beginnen. Plotseling bleek dat één van de finalisten ‘kwijt’ was. Na zijn halve finale was hem verteld zich te melden op een bepaald tijdstip, maar hij was nergens te bekennen. Omdat de finale live op lokale tv te zien zou zijn, was uitloop niet mogelijk. Met zo’n 50 man werd toen een grootste zoekactie opgezet in het omvangrijke complex. Hotelkamers, parkeerplaatsen, kantoren, alle ruimtes werden doorzocht. Uiteindelijk vond één van onze vrijwilligers hem, rustig bierdrinkend, op de hoek van de bar. Hij was de tijd vergeten… Op dat moment was er geen tijd om te lachen, maar later hebben we hier veel lol om gehad. 

Wat is je droomevenement om voor te mogen werken en waarom? 
Tennis is mijn sport en het lijkt me heel gaaf om betrokken te zijn bij een groot tennisevenement. Deze week las ik dat Richard Krajicek het met Ahoy wel eens heeft over het naar Nederland halen van de Davis Cup Finals. Daar werd ik wel enthousiast van! En daarnaast staat de Olympische spelen denk ik op de bucketlist van iedere eventmanager, zo ook op die van mij. 😊

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk? 
Sowieso uit het werken met een hecht team richting een eindresultaat. Het werken aan grote evenementen betekent dat je een lange tijd met dezelfde mensen naar een evenement toe werkt. Je werkt hard, leert elkaar steeds beter kennen en waarderen en je deelt hetzelfde doel. Het voelt voor mij erg goed als je vertrouwen hebt in een team en je richting het evenement steeds meer het gevoel krijgt dat het goed gaat komen. De meeste energie komt bij mij vrij als ik op een evenement sta en merk dat alles loopt zoals gehoopt. Daar kan ik steeds weer opnieuw van genieten.  

Welke collega nomineer jij voor het volgende EventMakers Vriendenboek?
Annemiek Aerts. Ik ben benieuwd welke mooie verhalen zij jullie kan vertellen!

Print
Categorieën: Nieuws
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x