EventMakers Vriendenboek #11

EventMakers Vriendenboek #11

Wie ben je en waarom ben je EventMaker geworden?

Ik ben Ank van der Zee (helemaal rechts op de foto), ik woon in Breda en ben 73 jaar oud. Ik ben EventMaker geworden omdat sporten gewoon bij mij hoort. De eerste kennismaking met sport was gymnastiek. Daarna volgde Jazzballet in Amsterdam, vervolgens hardlopen, skeeleren, Nordic Walking etc.

Ik ben instructeur Nordic Walking en opleider voor trainers en cursussen Nordic Walking en hardlooptrainer geweest bij AV Sprint. Maar door mijn drukke werkzaamheden ben ik met het geven van trainingen gestopt, ik train zelf nog drie keer in de week en ik fiets veel (niet elektrisch). Verder ben ik coördinator vrijwilligers bij Het Zeehuis in Bergen aan Zee, dit is een prachtig Nivonhuis op een afstand van 500 meter van zee . En ik hou heel erg van reizen: naar Marokko, Turkije, Zwitserland  en dan vooral bergen beklimmen en fotograferen.

In 2010 ben ik begonnen bij Le Champion en daar ben ik ook nog steeds actief al is het momenteel natuurlijk heel jammer dat we een lockdown hebben. Ik hielp bij de Marathon van Amsterdam, Egmond Halve Marathon en de Fjoertoer. Verder nog de Zandvoort Circuit Run in Zandvoort en het EK atletiek Amsterdam in 2016.

En hoe vaak ben je al EventMaker geweest?

Ik ben 9 keer EventMaker geweest. Ik was in 2017 vrijwilliger bij de Delta Loyd Regatta in Medemblik en de World Triathlon Grand Final Rotterdam. In 2018 hielp ik bij de Volvo Ocean Race, de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters en de Swimming World Cup in Amsterdam. En in 2019 was ik er nog tijdens de Fed cup, de Swim Cup, de Brabant Trophy en het WK Handboogschieten.

Wat vond je het leukste evenement waar je hebt geholpen en waarom?

Volvo Ocean Race 2018 en de  WK Triathlon in Rotterdam 2017 waren geweldig. Bij de Swim Cup in Eindhoven hielp ik bij de dopingcontrole en wie was de eerstee vrouw, Ranomi Kromowidjojo, ik mocht haar aanspreken voor de controle en vond het echt fascinerend om zo dichtbij te zijn.

Wat is het meest onvergetelijke wat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

De Volvo Ocean Race, vooral het binnenhalen van de zeilers uit alle landen. We deden dit met alle vrijwilligers van Eventmakers en ik vond dit heel indrukwekkend!

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x