EventMakers Vriendenboek #12

EventMakers Vriendenboek #12

Wie ben je? 

Yvon Roelofs, 32 jaar, Den Bosch (eigenlijk Rosmalen😉) Yvon is op de foto de eerste in het donkerblauw in de linkerkant.

Eigenlijk begonnen de ideeën voor een vrijwilligersplatform al tijdens mijn stage in 2010 bij Olympisch Vuur, de organisatie die werkte aan de droom om de Olympische Spelen 2028 naar Nederland te halen. Ik kreeg de opdracht om onderzoek te doen naar een vrijwilligersdatabase in Nederland, we zagen veel kansen en het idee heeft ons nooit meer losgelaten. Ik was verantwoordelijk voor het vrijwilligersmanagement van het EK Atletiek 2016, daar waren 1750 mega enthousiaste vrijwilligers actief en van de aanpak hebben we veel geleerd. Na het EK wilden Yvonne en ik de plannen die we al zo lang hadden in praktijk gaan brengen, eind 2016 hebben we toen EventMakers opgericht!

Wat vond je het leukste evenement waar je voor hebt mogen werken en waarom? 

Oeh, moeilijk kiezen! Dat EK Atletiek was onvergetelijk. Ik werkte zo’n 2,5 jaar aan de voorbereidingen, we hadden een supergaaf, gezellig en hardwerkend team. De stadions waren uitverkocht, de Nederlanders presteerden geweldig en organisatorisch verliep het goed. De vrijwilligers maakten een onuitwisbare indruk op iedereen, zij maakten daar écht het evenement! Voor mijzelf was WEURO (het EK voetbal voor vrouwen) ook een hoogtepunt, ik was als venuemanager eindverantwoordelijk in de Galgenwaard en die rol vond ik geweldig. En de 11stedenzwemtocht was natuurlijk ook echt ongelofelijk. Dat was niet alleen bikkelen voor Maarten, maar ook voor ons als organisatie😉 De schaalgrootte van dat evenement was immens en de organisatie, die bijna volledig op vrijwilligers draaide, complex. De beleving van alle betrokkenen en toeschouwers was ongekend.

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt? 

Tijdens een evenement word je vaak zo geleefd, ik heb moeten leren om mezelf te gunnen bijzondere momenten mee te pikken en het werk dan even uit handen te laten vallen. Zo zag ik, arm in arm met alle collega’s en een biertje erbij, Dafne Schippers goud winnen op het EK Atletiek. Het stadion ontplofte. En tijdens de 11stedenzwemtocht stonden Yvonne en ik zo bij de finish arm in arm (zonder het biertje😉) te genieten toen Maarten aantikte in Leeuwarden na zijn zwemtocht. Kippenvel all over en genieten! Tot slot was de Davis Cup op het Westergasterrein in 2012 ook een droom die uitkwam: een tijdelijk stadion dat 3 dagen uitverkocht was en Roger Federer deed mee. Toen het ging regenen begon Marco Borsato, die kennelijk op de tribune zat, te zingen en iedereen zong mee. Wauw! Dit was dus niet 1 moment, maar ik kan nog wel even doorgaan zo haha!

Wat is je droomevenement om voor te mogen werken en waarom? 

Ik zei altijd dat dit Roland Garros was, het tennistoernooi in Parijs. Ik tennis zelf veel en dit vind ik het mooiste Grand Slam. Inmiddels zeg ik altijd dat ik in de toekomst graag als toernooidirecteur eindverantwoordelijk wil zijn voor een groot topsportevenement in Nederland. In welke tak van sport dit is maakt me niet zoveel uit, als het evenement maar aansprekend, groot en internationaal is. Het liefst werk ik daar dan met ons hele team en de EventMakers aan! De Olympische Spelen zou ik echt ultiem vinden, dan kan ik overigens ook wel leven met een andere rol😉

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk? 

Ik vind dat ik echt de leukste baan heb die bestaat 😊 Ik maak veel verschillende soorten sportevenementen mee, daar leer ik veel van. Ik houd van de afwisseling en het werken aan diverse projecten naast elkaar. Ik houd van de rush van evenementen, de positieve vibe die er vaak heerst, het knallen samen met een team maar ondertussen ook veel lol hebben, dingen zo goed mogelijk voorbereiden maar ook improviseren en oplossen waar nodig en het samenwerken met vele mensen en organisaties die ieder hun eigen reden hebben om betrokken te zijn. En van vrijwilligers blijf ik het altijd zo bijzonder vinden dat zij bereid zijn zich in hun eigen tijd 100% in te zetten om het evenement beter te maken! Wat een plezier stralen zij altijd uit, ze zijn echt het visitekaartje van het evenement.  

Welke collega nomineer jij voor het volgende EventMakers Vriendenboek? (Bas, Annemiek en Michèle zijn al geweest)

Carlijn!

Print
Categorieën: Nieuws
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x