EventMaker in the Spotlight

EventMaker in the Spotlight

Mijn naam is Anneke van Krevelen.  Ik woon in het Brabantse dorp Dongen samen met mijn man Alex, ook vrijwilliger via Eventmakers, en zoons Daan en Geert. Onze dochter Leanne is inmiddels het huis uit. Na enige omzwervingen in onder andere de Muziekdetailhandel, Transportsector en Thuiszorg werk ik inmiddels als meer dan 10 jaar als woonbegeleider in de Gehandicaptenzorg. In dit werk voel ik me echt op mijn plek. We proberen met weinig budget onze cliënten optimale zorg en begeleiding te geven. Met veel creativiteit lukt dat goed. Hier heb ik ook geleerd om goed te kijken naar mogelijkheden van cliënten, maar ook van omstandigheden. Mijn motto’s  zijn dan ook “Waar een wil is, is een weg” en “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan”.

Mijn eerste grote evenement als vrijwilliger waren de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam in 2016. Wat een prachtig evenement was dat. Niet alleen voor de sporters en hun entourage, maar ook voor ons als vrijwilligers. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat komt er toch veel bij kijken bij zo’n evenement. Ik was al een aantal dagen voor de wedstrijd begon in touw en kon zo veel van de opbouw van dichtbij meemaken. Doordat ik daar allround volunteer was, heb ik op diverse werkplekken mogen staan. Vaak achter de vrijwilligersbalie, maar ook als verwijzer op de tribune, of even meehelpen met lunchpakketten maken, kledingpakketten samenstellen, startnummers inpakken…kortom waar iemand nodig was, kwam de allround volunteer naar voren. Bij het WK Shorttrack was ik troubleshooter van de vrijwilligersbalie. Ook een ontzettend leuke taak om te doen. En vooral mijn werkplek was super goed geregeld: in het Crew Café.

Ik had al aardig wat ervaring als vrijwilliger bij onze plaatselijke atletiekvereniging Atledo. Ook in verschillende functies, van trainer van de kleutergroep tot klokker, van wedstrijdsecretariaat tot groepsbegeleider. Kortom ook hier ben ik op diverse plekken inzetbaar. Die verscheidenheid van taken is iets wat het vrijwilligerswerk zo mooi maakt.

De vrijwilligersgroep is een van de radertjes van een evenement. Zodra er een radertje wegvalt, wordt het lastig. Het is belangrijk dat de groep vrijwilligers lekker draait. Dat is bij de evenementen waarbij ik tot nu toe heb geholpen gelukkig altijd het geval geweest. Natuurlijk zijn er probleempjes, maar die zijn er om opgelost te worden.

Het mooiste dat ik tot nu toe heb meegemaakt als vrijwilliger? Ik kan niet een specifiek moment opnoemen. Het is een aaneenschakeling van mooie momenten. Voornamelijk als een sporter, supporter, official of medevrijwilliger met een glimlach op zijn gezicht weer wegloopt als je hen verder hebt kunnen helpen. En misschien ga ik nog iets moois meemaken als vrijwilliger bij 3x3 Basketbal: mijn neefje doet daar waarschijnlijk mee als lid van het Nederlandse rolstoelteam. Dat lijkt me geweldig.

Ik verwacht van het platform in de toekomst nog veel meer mooie evenementen waaraan ik mijn steentje mag bijdragen en waar ik ook weer oude bekenden tegenkom. Ik denk dat wanneer men meerdere keren als vrijwilliger wordt ingezet door Eventmakers het steeds duidelijker wordt welke functie het beste bij de vrijwilliger past op basis van zijn of haar capaciteiten. Wat ten goede komt aan zowel de organisatie als aan de vrijwilliger.

Print
Categorieën: Nieuws
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x