EventMaker in the Spotlight

EventMaker in the Spotlight

Om mensen te laten ervaren hoe het is om als vrijwilliger bij een sportevenement te helpen, zetten we iedere maand een vrijwilliger in the spotlight. We hopen hiermee een beeld te kunnen geven van vrijwilligerswerk en daarnaast ook mensen te enthousiasmeren met leuke ervaringen van andere.

Deze editie is Donald Mollee aan het woord. Donald is geboren in Amsterdam en woont in Velserbroek samen met zijn vrouw Mieke en zijn twee dochters Amber & Tyrza. Naast zijn baan als projectmanager bij het drinkwaterbedrijf van Noord-Holland, PWN, is Donald vaak actief als vrijwilliger bij sportevenementen. Zo heeft hij al bij 4 evenementen verschillende functies als EventMaker vervuld van scoreboard operator tot catering ondersteuning tot verwijzer. Kortom Donald is van alle markten thuis en in september staat al weer zijn vijfde evenement voor de deur: het WK Triathlon. Tijd om Donald in the spotlight te zetten!                                                           

 

Hoe, waar en wanneer ben je begonnen met vrijwilligerswerk?

Daar mijn dochters allebei zijn gaan schaatsen ben ik in 2010 begonnen met vrijwilligerswerk, namelijk elektronische tijdwaarneming en handklokken. Ineens kwam daar het EK Atletiek naar Amsterdam, mijn geboortestad. Ik had in de loop der jaren aan heel wat loopjes deelgenomen en vond dat ik weleens wat terug mocht doen. Daarnaast wilde ik weleens achter de schermen kijken bij zo’n groot evenement. Maar eerst eens proefdraaien bij de Flame Games Amsterdam 2015 als Marchal. En na de EK Atletiek was ik besmet door het virus.

 

Wat drijft jou om steeds als vrijwilliger bij evenementen te komen helpen?

Ik wil graag zoveel mogelijk “nieuwe” sporten leren kennen en zoveel mogelijk nieuwe functies vervullen. Die afwisseling vind ik wel fijn. Dus als het werk (lees verlofdagen) het toestaan dan kunnen jullie mij bij de komende evenementen vinden. Dit jaar was ik al aanwezig bij beachvolleybal, triatlon Amsterdam,3x3 Basketball, Zuidas Urban Run en ik ga nog naar de WK triatlon.

 

Wat is jouw grootste wens als vrijwilliger?

Wat is mijn grootste wens? Nog veel “nieuwe” sporten leren kennen, liefst in de Randstad, graag volgend jaar naar de Volvo Ocean Race en misschien een keer, met Eventmakers, naar de Coolste baan van Nederland in het Olympisch Stadion.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x