EventMaker in the Spotlight: Him de Looper

EventMaker in the Spotlight: Him de Looper

Het is weer tijd voor de EventMaker in the Spotlight! Elke maand laten we zien hoe het leven van een EventMaker eruit ziet en wat een vrijwilliger zijn nou precies inhoudt. In deze editie zetten we Him de Looper in het zonnetje en gaat hij zijn verhaal vertellen.

Even voorstellen…

Hoi, mijn naam is Him, Him de Looper. Nee geen Wim of Tim of Kim, maar zoals het Engelse persoonlijke voornaamwoord Him. En ja mijn achternaam impliceert al aan welke sport ik doe, namelijk zwemmen… Ik ben natuurlijk een hardlo(o)per. En niet zomaar een hardloper, namelijk middellange afstandloper (800m-1500m) en ik doe dit op zeer hoog niveau. Ik ben 19 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Zeewolde. Ik woon nu sinds 2 jaar op kamers in Ooij (voor mijn studie), maar in de weekenden ben ik wel vaak te vinden in Zeewolde. Ik ben ook een sportfanaat, volg zoveel sport als het maar kan, van Atletiek tot Zwemmen. Ik vind het namelijk inspirerend en gaaf om naar mensen te kijken die hun limieten opzoeken. Wanneer ik niet bezig ben met sport of school, luister ik graag muziek of kijk naar series of ik spreek met vrienden wat af.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijkse leven ben ik een student. Ik studeer SGM (Sportkunde), dit is een studie aan de HAN in Nijmegen. SGM staat voor Sport, Gezondheid en Management. Tegenwoordig gaat deze studie door het leven als Sportkunde (ingang 2017-2018), een samenhang van alle sportstudies (in Nederland) buiten de ALO om. Dit hebben ze gedaan zodat het voor het werkveld overzichtelijkere wordt.

Naast het studeren werk ik bij de Albert Heijn in Nijmegen (doordeweeks) en geef ik in de weekend trainingen, of begeleid ik bij wedstrijden in Zeewolde. Daarnaast train ik ook zo ongeveer 5 a 6x in de week. En niet geheel onbelangrijk, zo nu en dan ben ik een vrijwilliger, meestal bij een atletiekevenement omdat daar toch wel echt mijn hart ligt.

Wat motiveerde jou om een EventMaker te worden?

Eigenlijk ben ik al sinds mijn geheugenis bezig met het ‘vrijwillige’ van evenementen. Vroeger toen ik nog klein was, was dit vooral het aangeven van sponsen aan hardlopers tijdens de Halve van Zeewolde. Later werden dit steeds meer taken bij verschillende evenementen. Vanaf 2014 vrijwillig ik steevast bij het NKi Meerkamp en Masters in de materiaalploeg. Daar ben ik ook gevraagd om vrijwilliger te zijn tijdens het EK Atletiek in Amsterdam (2016, zat bij het Technical Team Management), waar ik enorm genoten heb van een groot sportevenement in Nederland. Kort daarna, eind 2016, is EventMaker gelanceerd, waarbij ik mij bijna direct opgegeven heb om nog meer van dit soort grote sportevenementen mee te maken J.

Daarnaast krijg je ook een unieke kijk achter de schermen van een groot sportevenement, wat ik in tweede plaats kan koppelen aan mijn studie. Door het opdoen van een netwerk, want de sportwereld is maar een heel klein wereldje, waar je eerst naar binnen moet zien te komen… Als je eenmaal binnen bent dan gaat het makkelijk.

Wat is het leukste moment wat je hebt meegemaakt tijdens een evenement?

Deze vraag is best moeilijk om te beantwoorden, er is namelijk niet één moment wat er boven uitspringt. Voor mij zijn de momenten die je toevalligerwijs net voor of net na een race even kan spreken met een atleet of coach. Zo heb ik door de jaren heen even kunnen praten met Trey Hardee (tienkamper uit Amerika, WK goud 2009 + 2011), Anouk en Ronald Vetter (zevenkampster, EK goud 2016 + WK Brons 2017 + haar vader / coach), Nicky van Leuveren (400m loopster) en afgelopen evenement (WK Triatlon), met wat atleten uit Australië en Nieuw Zeeland.

Waar krijg jij een geluksmomentje van tijdens een evenement?

Naast het feit dat ze het gevoel geven dat je onmisbaar bent, is het ultieme moment voor mij tijdens een evenement is dat de Topact van dat evenement goed verloopt, denk dan aan de 200m van Dafne of de mens and womens elite races bij het WK Triatlon. Hier zijn alle ogen op gericht, dus je wilt graag dat deze goed verlopen. Wanneer deze goed verlopen, of in zekere mate goed verlopen (kleine foutjes die jij als vrijwilliger wel ziet, maar waar de toeschouwer en atleet geen erg in heeft). Dan ben ik een gelukkig man!

Waarom zou jij andere mensen aansporen om ook een EventMaker te worden?

Als sporter weet je hoe belangrijk het is dat er vrijwilligers voor jouw aan het werk zijn, zonder vrijwilligers komt er namelijk geen één wedstrijd of evenement van de grond! En hierdoor kan jij niet laten zien waarvoor je het hele seizoen getraind heb. Ben je toevallig geen (ex-)sporter dan kan je dit gevoel misschien niet helemaal plaatsen, maar daarom ga ik je proberen over te halen.

Eventmakers haalt het beste van het beste binnen als het gaat over de kwaliteit van de evenementen. Hierdoor kom jij als Eventmaker op de gaafste plekken en mag je aan de slag op de vetste evenementen van Nederland. Je komt ook veel ‘nieuwe’ mensen tegen die allemaal dezelfde passie hebben, waardoor er ook veel vriendschappen uit voort vloeien. Naast dit alles staat er een topteam voor je klaar, deze damens houden zo veel mogelijk rekening met jou als het maar kan! Chapeau Damens!

Laatst is het nog gelukt om een vriend (Danny) van mij over te halen om ook Eventmaker te worden, en zo blijven we het team maar vullen!

Twijfel je, of ken je iemand die twijfelt? Spring gewoon het diepe in, want het is echt een fantastische ervaring, en misschien wel het beste wat je kan overkomen!

 

Misschien tot bij het FIVB Beach Volleyball World Tour, want een Eventmaker ben je niet voor even dit ben je voor het leven!

 

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x