EventMaker in the Spotlight: Gerard Bol

EventMaker in the Spotlight: Gerard Bol

Het is weer tijd voor de EventMaker in the Spotlight! Elke maand laten we zien hoe het leven van een EventMaker eruit ziet en wat een vrijwilliger zijn nou precies inhoudt. In deze editie zetten we Gerard Bol in het zonnetje en gaat hij zijn verhaal vertellen.

Even voorstellen…

Ik ben Gerard Bol, 63 jaar en woon in Monster. Ik ben getrouwd met Guusje, vader van drie kinderen en opa van Mirte en Siem.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Sinds april 2015 ben ik werkzoekende. Na 46 jaar werkzaam te zijn geweest in de grafische branche als productie- en bedrijfsleider kwam hier een einde aan. Gezien mijn leeftijd valt het niet mee om weer aan de slag te komen. Nadat ik dit een plekje had gegeven kwam het moment dat ik leuke dingen wou doen. Ik ben begonnen als taalmaatje, momenteel bezig met een vergunninghouder uit Eritrea, ik doe diverse cursussen(fotografie, Excel, etc.) en pas op de kleinkinderen. Deze week beëindig ik een training tot vrijwilliger coach waarbij ik kwetsbare vrijwilligers stimuleer en begeleid tot een succesvolle deal. 

Wat motiveerde jou om een EventMaker te worden?

Tijdens WEURO (EK damesvoetbal) hoorde ik van het bestaan van Eventmakers. Sport heeft al mijn hele leven mijn interesse waar ik ruim 25 jaar actief was als voetballer en andere sporten. Daarnaast ben ik acht jaar voorzitter geweest van een volleybalvereniging en zit ik in de organisatie van twee hardloopwedstrijden. Als je houdt van leuke dingen doen en je hebt intresse in sport ben je bij EventMakers op de juiste plaats. Het uitgangspunt sprak mij ook erg aan: met een groot vrijwilligersteam scoren bij een topsportevenement.

Wat is het leukste moment wat je hebt meegemaakt tijdens een evenement?

Het is een cliché maar het is allemaal leuk. Als je tijdens de WK Triathlon om 06.00 uur het Volunteershome binnenkomt, in de stromende regen, en je ziet dan al zoveel vrijwilligers dan is dat een bijzonder moment. Samen met je coördinator Martijn het parcours opbouwen in Het Park in Rotterdam en met de Site Carrier over de parcours rijden geeft een goed gevoel! De afwisseling in verschillende functies per evenement spreekt mij ook erg aan. Ik heb mijn bijdrage geleverd aan de volgende evenementen: WK Triathlon, The Dutch Masters en de DELA Beach Open. Ik kijk uit naar de volgende evenementen: Volvo Ocean Race Finish en Volley 2018!

Waar krijg jij een geluksmomentje van tijdens een evenement?

Als je na het opbouwen of uitvoeren van je taak de atleten van dichtbij kan zien en de sport van het betreffende evenement nog beter leert kennen, geeft dat veel voldoening. Wat is er nu mooier dan je steentje bij te dragen aan het evenement en het dan ook nog van zo dichtbij mee te maken! Het is indrukwekkend om zo veel vrijwilligers bezig te zien voor het welslagen van het ‘feest’. Ook het aantal en soort foto’s wat dan gedurende het evenement passeert via het sociaal netwerk is heerlijk om te zien. Bijdragen als persoon en team aan een evenement is voor mij een uitdaging.

Je hoort de meest bijzondere verhalen van EventMakers om vrijwilliger te kunnen zijn. Hiermee bedoel ik het dagelijks reizen, laat in de avond thuis, weer heel vroeg op of het nemen van een hotel om dichterbij het evenement te verblijven. Prachtig om te horen dat EventMakers deze drive hebben en zich inzetten om vrijwilliger te zijn.

Waarom zou jij andere mensen aansporen om ook een EventMaker te worden?

Het is heel bijzonder om als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan een evenement. Het collectiviteitsgevoel, nieuwe mensen leren kennen, de ins en outs van een sport zo dichtbij te mogen meemaken geeft mij heel veel voldoening. Mijn eigen tijd is door omstandigheden best ruim en om dan samen met deze organisatie een bijdrage te leveren aan een prachtig eindresultaat is een beloning waar ik het voor doe.

Ik vind het altijd opmerkelijk als je aan vrienden of familie vertelt waar je aan hebt meegewerkt. Men zegt dan: ‘Hoe kom je daar bij? Lijkt me best leuk om aan zoiets mee te werken’. Dan is een verwijzing naar de website een kleine moeite.

Print
Categorieën: Nieuws

Name:
Email:
Subject:
Message:
x