EventMaker in the Spotlight: Irene Enkt

EventMaker in the Spotlight: Irene Enkt

Het is weer tijd voor de EventMaker in the Spotlight! Elke maand laten we zien hoe het leven van een EventMaker eruit ziet en wat een vrijwilliger zijn nou precies inhoudt. In deze editie zetten we Irene Enkt in het zonnetje en vertelt zij haar verhaal.

Even voorstellen…

Ik ben Irene Enkt, 48 jaar en woon in Uitgeest samen met mijn partner Ruud.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Sinds september 2000 werk ik bij het waterschap HHNK in Noord-Holland waar ik de laatste vijf jaar actief ben bij de Financiële Administratie. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd taalcoach van een man uit Eritrea. Dit geeft mij veel energie en is heel dankbaar werk.

Ik ben al mijn hele leven gek op sport en dan vooral om zelf te doen. In mijn jeugd heb ik gevolleybald, getennist en sinds 2004 is hardlopen mijn sport. Ik vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en daarnaast vind ik de sociale contacten na de trainingen ook erg belangrijk. Ik heb diverse halve marathons gelopen, waarvan de 20 kilometer in Parijs toch wel een hoogtepunt was. Sinds vorig jaar ben ik assistent-looptrainer bij mijn club AV Lycurgus in Assendelft. Ook ben ik vrijwilliger bij de waterpost van de Damloop en bij wedstrijden bij mijn eigen club.

Naast de uitvoerende sport is kijken naar sport ook een van mijn favoriete tijdsbesteding. Met mijn zus ben ik in 2006 bij de Olympische Spelen in Turijn geweest. Daar zagen wij Ireen Wüst haar eerste gouden medaille winnen. Daarnaast gingen we ook samen naar Roland Garros en naar wedstrijden van het Nederlands volleybalteam.

Wat motiveerde jou om een EventMaker te worden?

Mijn zus Marieke vertelde mij dat ze zich als vrijwilliger had opgegeven voor de EK Atletiek in juli 2016. Dat inspireerde mij toen om mezelf ook op te geven. Ik werd ingedeeld bij de Side-Events en heb meegeholpen aan de organisatie van de scholenatletiek, de wandeltocht en de 10K hardloopwedstrijd. Mijn zus had toen al 2 jaar borstkanker, maar de vooruitzichten leken goed. Helaas is zij toch in maart 2017 overleden aan een hersentumor.

Door het EK Atletiek heb ik mezelf aangemeld als EventMaker omdat ik het een unieke kans vond om van dichtbij de sportevenementen mee te maken. Mijn eerste evenement was het Beachvolleybal in Den Haag. Best moeilijk vond ik het om zonder mijn zus te gaan, maar ik kwam er weer diverse mensen tegen die ik al kende van de EK Atletiek. Het is net een soort familie, je komt steeds weer dezelfde mensen tegen bij de verschillende evenementen.

Wat is het leukste moment wat je hebt meegemaakt tijdens een evenement?

Dat is moeilijk om aan te geven want elk evenement heeft zijn eigen charme. Het is fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan het slagen van het evenement en natuurlijk de sporten van zo dichtbij mee te kunnen maken. Jammer dat Eventmakers niet eerder is begonnen. In mijn jeugd wilde ik al graag ballenmeisje zijn bij het ABN-AMRO toernooi in Rotterdam, maar dat is niet gelukt. Zo leuk dat ik nu op mijn leeftijd alsnog ballenmeisje kan zijn!

Waar krijg jij een geluksmomentje van tijdens een evenement?

Dat je bij het Beachvolleybal voor de wedstrijd een hand krijgt van de scheidsrechter die je een goede wedstrijd wenst en na afloop een high-five van de spelers die je bedanken voor je inzet.

Waarom zou jij andere mensen aansporen om ook een EventMaker te worden?

Ik zou andere graag het plezier delen dat ik elke keer weer heb tijdens de evenementen.

Print
Categorieën: Nieuws

Name:
Email:
Subject:
Message:
x