EventMaker in the Spotlight: Marco Bellinck

EventMaker in the Spotlight: Marco Bellinck

Het is weer tijd voor de EventMaker in the Spotlight! Elke maand laten we zien hoe het leven van een EventMaker eruit ziet en wat een vrijwilliger zijn nou precies inhoudt. In deze editie zetten we Marco Bellinck in het zonnetje en vertelt hij zijn verhaal.

Even voorstellen…

Ik ben Marco Bellinck, ik ben 52 jaar en geef les aan groep 5 van de basisschool De Ark in Schipluiden.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik geef les aan basisschool kinderen en ben daarnaast veel bezig met sport.

Wat motiveerde jou om een EventMaker te worden?

Ik kwam toevallig via de hockeybond terecht bij EventMakers. Ik hielp daar weleens als vrijwilliger bij de evenementen wat ik super leuk vond. Via de hockeybond kwam ik erachter dat ze ook mensen zochten bij de volleybalbond en zo ben ik terecht gekomen bij de FIVB World Tour Beachvolleybal waar EventMakers ook was. Daarna heb ik me meteen opgegeven voor andere evenementen waar EventMakers aanwezig was.

Wat is het leukste moment wat je hebt meegemaakt tijdens een evenement?

Ik ben sowieso gek van sport maar al helemaal van de oranje sport. Om het hele evenement van zo dichtbij mee te maken geeft mij echt een kik. Normaal is de sport en zijn de spelers niet benaderbaar maar nu ben je met de spelers aan het high fiven na de wedstrijd.

Waar krijg jij een geluksmomentje van tijdens een evenement?

Ik heb mijn hele klas drie keer mee kunnen nemen naar een evenement. Het begon bij het WK Hockey, toen zijn we naar het WK Beachvolleybal geweest en daarna nog naar het WK shorttrack. Mijn geluksmoment was toen ik van mijn leerlingen de vraag kreeg: ‘wanneer mogen we weer?’ Toen heb ik tegen mijn klas gezegd dat het mogelijk is om jezelf op te geven als ballenjongen/meisje voor de DELA Beach Open. Dat hebben toen uiteindelijk vier jongens van school gedaan. Tijdens het toernooi werkte we als een team samen en hebben we een hele leuke week gehad.

Waarom zou jij andere mensen aansporen om ook een EventMaker te worden?

Je staat super dichtbij het evenement en hebt daarnaast veel contact met alle EventMakers. De goede sfeer wat ik meemaak tijdens het evenement zou ik graag willen delen met anderen. De kinderen van mijn basisschool heb ik al overtuigd, nu de andere nog.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x