11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden

EventMakers ondersteunt Maarten en zijn doel. Ook wij dragen ons steentje bij. Een groep van ca. honderd EventMakers maakt zich klaar om te ondersteunen bij de cityswims. In iedere stad hebben recreanten de mogelijkheid om 500m. of 2000m. met Maarten mee te zwemmen. In ruil hiervoor moeten de meezwemmers een bedrag ophalen voor de kankeronderzoeken. Vrijdagmiddag komen de resultaten binnen van de waterkwaliteit. Slecht nieuws. In alle steden is de waterkwaliteit zo slecht dat de cityswims worden afgelast.

De EventMakers die al waren afgereisd naar Friesland hebben zich alsnog voor meer dan 200% ingezet. De aankleding, het collecteren, logistieke ondersteuning en overige hand- en spandiensten is in iedere stad verzorgd door deze toppers. Zij reisden van stad naar stad waar Maarten vervolgens door tienduizenden mensen op de wal werd aangemoedigd.

Op maandagmiddag na 55 uur en 163 kilometer zwemmen heeft Maarten zijn tocht op doktersadvies moeten staken. Dit deed niet af van de beleving in Friesland. In de dorpjes en steden langs de route was Maarten het gesprek van de dag. Alle vrijwilligers liepen stuk voor stuk een stapje harder, omdat ‘als Maarten het doet, moet ik het ook doen’. Landelijk kwam de tocht groot in het nieuws. In iedere krant was Maarten te vinden, in elk nieuwsjournaal in dat weekend was Maarten een van de onderwerpen. Een saamhorigheid van Nederland en een sympathie voor het doel. Iedereen heeft raakvlakken met de ziekte. Iedereen steunt Maarten.

De beleving was duidelijk terug te zien bij de finish in Leeuwarden. Een groots onthaal. Ministerpresident Rutte, de familie, vrijwilligers, artiesten en een groot aantal fans stonden klaar op de kant om Maarten te onthalen. Alles gegeven en compleet leeg maakte Maarten het bedrag bekend. Hulde voor alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x