Terugblik: Nationale Sportweek Deventer

Terugblik: Nationale Sportweek Deventer

Het sportseizoen 2018 – 2019 is begonnen! Met een feestelijke opening op zaterdag 15 september is het nieuwe sportseizoen dan officieel van start gegaan. Traditioneel wordt het seizoen geopend tijdens de Nationale Sportweek. Deventer is dit jaar uitverkoren om deze opening te verzorgen. Op zaterdagmiddag is in het centrum van Deventer het officiële startschot gegeven op de graffitibaan door niemand minder dan wethouder van o.a. sport Jan Jaap Kolkman, Peter Brouwer, de binnenstadmanager en Aschwin Lankwarden, de directeur van het Sportbedrijf Deventer. Door middel van een fietsestafette verplaatste het openingscircus zich via de Jachthaven naar Sportpark Keizerslanden waar de opening feestelijk met muziek werd omlijst door spetterende optredens van Yosina Rumajauw, Sharon Doorson en Dennis van der Geest.

Na de opening stond de week in het teken van sporten, sporten en nog eens sporten. De programmering was erg divers. Zo werd er op zondag een obstakelrun georganiseerd, met meer dan 1.200 deelnemers. Van maandag tot en met woensdag hebben Deventer basisscholen hun gymlessen verplaatst naar het sportpark. Op donderdag werd er een heus Nederlands Kampioenschap bedrijfssport gehouden. Tussen deze bedrijven door heeft Olga Commandeur van Nederland in Beweging de oudere medemens in beweging gekregen en stond de woensdag in het teken van inclusief sporten. Ook hebben verschillende bekende sporters een training of clinic verzorgd in samenwerking met de lokale verenigingen. Zo heeft Eelco Sintnicolaas bijgedragen aan de atletiektraining en is er een skeelertraining verzorgd door Thomas in ’t Hof en Sanne Krol. Naast het geven van trainingen hebben Carlijn Achtereekte en Maarten van der Weijden een bijdrage geleverd aan de invulling van het programma. Carlijn heeft tijdens de Sportstarsmiddag een persconferentie gegeven en Maarten sprak een grote groep belangstellenden toe tijdens een meet and eat.

Tijdens deze week hebben diverse vrijwilligersgroepen ervoor gezorgd dat alle activiteiten soepel konden verlopen. De vrijwilligers van de sportverenigingen droegen de verantwoordelijkheid voor het sportieve aspect. EventMakers, aangevuld met vrijwilligers van Saxion, Aventus en het sportbedrijf, hebben ervoor gezorgd dat alle deelnemers en bezoekers op de juiste plek terecht kwamen of werden voorzien van de juiste informatie, maar ook hebben ze bijgedragen aan het verzamelen van content voor social media. We kijken terug op een geslaagde week! Laat het sportseizoen maar komen!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x