Terugblik: Swimming World Cup 2018

Terugblik: Swimming World Cup 2018

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven was van vrijdag 28 t/m zondag 30 september voor de tweede keer het strijdtoneel van de FINA Swimming World Cup. Niemand minder dan Pieter van den Hoogenband zelf fungeerde als toernooidirecteur tijdens dit weekend. De World Cup in Eindhoven maakt dan ook deel uit van een reeks van zeven toernooien verdeeld over drie continenten. Tijdens de FINA Swimming World Cup 2018 zwemmen de beste zwemmers ter wereld om een prijzenpot van 2 miljoen dollar. Eindhoven was de derde stop, waarna de meeste zwemmers op maandag weer door vlogen naar Budapest voor de vierde stop in deze World Cup serie.

Tijdens de World Cup in Eindhoven kwamen naast de huidige wereldtop van nu ook de potentiële kampioenen van 2032 in actie in het wedstrijdzwembad. Voor jonge zwemmers met een Olympische droom werd de Pieter Challenge georganiseerd. Hier traden onze EventMakers op als begeleiders van de groepen kinderen en als officials tijdens de officiële wedstrijden van de Pieter Challenge. Voorafgaand aan de Pieter Challenge vonden de heats plaats. Onze bakkendragers werden hier ingezet en dit mag zeker als topsport benoemd worden. Om ervoor te zorgen dat alle zwemmers hun spullen op tijd kregen en er voldoende bakken waren voor de volgende ronde, hebben de bakkendragers een paar rondjes om het zwembad moeten racen. De transport afdeling heeft ook fantastisch werk geleverd door ervoor te zorgen dat alle wedstrijdzwemmers op tijd aanwezig waren in het zwembad en er stond altijd een lift klaar om de zwemmers ook weer terug te brengen naar het hotel. ’s Avonds vonden de finales plaats en dan kwamen er stromen bezoekers binnen. De verwijzers hebben er elke keer weer voor gezorgd dat iedereen zijn of haar plekje op de tribune kon vinden.

In totaal hebben 280 vrijwilligers zich ingezet tijdens de FINA Swimming World Cup en hebben zij er samen met de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwemmersbond), TIG Sport en SportYv voor gezorgd dat het achter de schermen soepel verliep en dat het de zwemmers aan niks ontbrak. De atmosfeer in het zwemstadion is het hele weekend top geweest en dat was ook een van de redenen waarom de zwemmers dit toernooi in Eindhoven als een van hun favorieten benoemen!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x