Nederlandse top klaar voor de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in Bemmel

Nederlandse top klaar voor de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in Bemmel

Van 14 tot en met 18 november vind de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters plaats in het Sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel (Gelderland). s' Werelds beste rolstoeltennissers zullen hier in Bemmel te zien zijn.  Tijdens het toernooi strijden acht herendubbels, zes damesdubbels en vier quadduo’s om de wereldtitel. Namens Nederland hebben Marjolein Buis, Diede de Groot, Aniek van Koot, Michaela Spaanstra, Maikel Scheffer en Sam Schröder zich gekwalificeerd voor de seizoensfinale dubbelspel. Voor de uit Nijmegen afkomstige Buis is het bijna een thuiswedstrijd. 

"Het komt eigenlijk nooit voor dat er een internationaal toernooi in Nederland is. Het is bijzonder omdat het nu mogelijk is voor familie, vrienden en sponsoren om te komen kijken. Dat kan anders nooit zo makkelijk. Een unieke kans, heel leuk voor iedereen", aldus Buis, die samen met De Groot als eerste is geplaatst in het vrouwentoernooi.  Die status heeft het koppen te danken aan de wints op het laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen, de US Open. Door deze winst klom Buis naar de eerste plaats op de dubbelspelwereldranglijst. Buis (29 jaar) en De Groot (20 jaar) zijn een bezondere combinatie en vullen elkaar goed aan op het veld. ''We hebben een andere speelstijl en ik denk dat dat samen heel goed werkt. Het is niet makkelijk voor tegenstanders om een ritme te vinden tegen ons. Ik bouw de punten meer, met strategische plaatsing van de ballen, een opening creëren. En Diede kan heel goed ruk geven zodra die opening er is. Ik lok meer de ballen uit waarop gescoord kan worden. Op die manier villen we elkaar mooi aan.''

Vele ogen zijn gericht op het duo Buis/De Groot, maar van een favorietenrol wil Buis niet spreken. "Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Ik zeg tegen niemand: 'kom maar naar de finale'", aldus Buis, die niet op de zaken vooruit loopt. "Zo ben ik absoluut niet." Buis kijkt enorm uit naar het spelen voor eigen publiek. Van extra druk, of een groot verwachtingspatroon, heeft ze vooralsnog geen last. "Ik geniet er alleen maar van als er mensen komen kijken. Ik voel geen extra druk om dan te presteren. Het is gewoon een mooie kans. Er zijn inmiddels best veel mensen die weten dat de rolstoeltennissers het goed doen, maar ze kunnen ons bijna nooit in actie zien. En dit is een mogelijkheid om dat wel te doen."

Bron: www.knltb.nl

Print
Categorieën: Nieuws
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x