Terugblik: Fed Cup

Terugblik: Fed Cup

Het Nederlandse Fed Cupteam hebben op 9 en 10 februari een thuiswedstrijd tegen Canada in ’s-Hertogenbosch gespeeld. De wedstrijden werden gespeeld in de Maaspoort Sport en Events, waar speciaal voor dit Fed Cupweekend een gravel tennisbaan over het basketbalveld werd aangelegd. Het knusse stadion bood plaats voor 2000 toeschouwers. Die waren er ook allemaal, want het stadion was twee dagen uitverkocht.

Voor Nederland opende Richèl Hogenkamp op zaterdag de tweestrijd met een enkelspelwedstrijd tegen Bianca Andreescu. Aansluitend was het centercourt het strijdtoneel voor Aranxta Rus en de Canadese nummer twee Francoise Abanda. Helaas stond Oranje na de eerste speeldag met 2-0 achter tegen Canada en moesten de Nederlandse dames zondag alle wedstrijden winnen om het gastland te verslaan. Voor de zondag stonden er drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd door Rus verloren van Andreescu, waardoor de Canadezen de winst met 3-0 mee naar huis namen. De dag werd afgesloten met een spannende dubbelwedstrijd tussen de koppels Schuur/Schoofs en Dabrowski/Andreescu, die helaas ook door de Nederlanders werd verloren. 

Hoewel er veel meer oranje fans in het stadion waren, kwamen de Canadezen daar zaterdag bovenuit met trommels die zij hadden meegenomen. Dit konden onze chauffeurs niet aan zich voorbij laten gaan en op zondag zaten zij in het publiek met hun eigen toeters die zeker te horen waren, ook op de live televisiebeelden. Altijd mooi om te zien dat de vrijwilligers ook echte sfeermakers zijn!

Met een hechte groep van 60 EventMakers, de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en medewerkers van Maaspoort Sport en Events is deze editie van de Fed Cup naar een hoger niveau getild en kijken we met z’n allen terug op een fantastisch evenement!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x