Terugblik: Mud Masters Weeze

Terugblik: Mud Masters Weeze

Het eerste weekend verwachtten we de meeste deelnemers, meer dan 16.000 verdeeld over twee dagen. Dit zorgde er ook voor dat we in het eerste weekend de meeste vrijwilligers nodig hadden. In totaal hebben we met zo'n 125 vrijwilligers per dag gewerkt. De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (vooropleiding Defensie) van het Deltion College uit Zwolle maakten hier een groot deel van uit. Zij kwamen met 70 studenten die allen 1,5 dag kwamen helpen als vrijwilliger en zo nog een middag vrij hadden om zelf mee te doen aan de run. Deze fanatiekelingen liepen allemaal de 18 kilometer maar dat heeft ze niet afgepeigerd. Ze hebben stuk voor stuk super goed meegewerkt! De groep studenten was aangevuld met vrijwilligers. Vrijwilligers hielpen bij de check in, waar de deelnemers hun ticket konden ophalen. Ze plakten de deelnemers vol met (plak)tattoos, verwezen ze door naar de juiste startgroep en onthaalden ze weer bij de finish waar de vrijwilligers de finishshirts aan de deelnemers uitreikten. Tussen de start en de finish legden de deelnemers 6, 12 of 18 kilometer met vele obstakels op het parcours af. De deelnemers worden onderweg natuurlijk goed verzorgd. Op diverse punten op het parcours waren verzorgingsposten gebouwd en hielpen de vrijwilligers met het uitdelen wat te eten en te drinken. Alle obstakels werden ook bemand door vrijwilligers. Zij hielden niet alleen in de gaten dat alle deelnemers veilig over de obstakel gingen, maar gaven daarnaast ook uitleg over het obstakel en misschien nog wel het belangrijkste, zij moedigden de deelnemers aan!

We sloten het evenement af op zondag 19 mei met een ‘Family Edition’. Onwijs veel kinderen en gezinnen mogen ontvangen en mede door het prachtige weer dat we deze dag hadden, was het een groot feestje! De dag hielpen 45 studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC Rijnland uit Zoetermeer. Zij hebben zelf op de zaterdag meegedaan aan de run, met als tegenprestatie dat zij de dag erna als vrijwilliger zouden helpen. 

Dit was de eerste editie waarvoor EventMakers heeft gewerkt en het smaakt naar meer. In september staat de volgende editie op het programma, waar jij ook weer als EventMaker bij kan zijn. Lees via deze link meer informatie en meld je aan als vrijwilliger voor Mud Masters Biddinghuizen op 21 en 22 september!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x