Terugblik: WK (Para) Handboogschieten

Terugblik: WK (Para) Handboogschieten

De handboogschutters met een beperking mochten het WK aftrappen. Op 3 juni druppelden zij het terrein binnen en begonnen zij met de trainingen op het veld bij het Zuiderpark en begonnen de eerste kwalificatiewedstijden op het veld bij rugbyclub de Dukes.

Iedere ochtend verzamelden alle vrijwilligers zich in het crew café voordat zij in actie kwamen. De chauffeurs en team attachés waren al een week aan de slag om alle para-atleten te ontvangen en te vervoeren van de hotels naar de handboogvelden. Dit was soms nog een hele uitdaging met alle rolstoelen en extra koffers waar de bogen in zaten. De score- en field crew had een week de tijd om warm te draaien voor de finales die plaatsvonden in het Archery stadion op de Parade. Gemiddeld maakten zij z’n 20.000 stappen per dag om de blazoenen te verplaatsen en om de scores bij te houden. In de loop van de eerste week kwamen ook de eerste valide atleten aan die begonnen met trainen op locatie en kwamen er steeds meer bezoekers langs om toch een een kijkje te nemen wat er gebeurde in hun achtertuin. Met alle bezoekers en atleten op de venue werden de accreditatieposten met een oplopend aantal EventMakers man bemand. Naar mate het drukker werd kwam ook de runner in actie. Deze liep mee met atleten of bezoekers die wat hadden laten liggen op of rondom het veld.

Door het drukke culturele programma vol sport, muziek en entertainment, kregen de city hosts het naarmate het WK vorderde ook steeds drukker. Tegelijkertijd met de finales van het WK Para Handboogschieten vond Jazz in Juketown plaats, een groot feest waar veel Bosschenaren en bewoners uit omstreken speciaal voor naar het centrum komen. En over Bosschenaren gesproken, veel Blauwe Engelen vulden de vaste groep EventMakers en handboogliefhebbers aan. Blauwe Engelen zijn de vrijwilligers van Stichting Gastvrij s’-Hertogenbosch en kunnen je alles vertellen over de stad!

Het laatste weekend kwam de zon door en stroomde het stadion op de Parade vol met publiek voor de finales van het WK Handboogschieten. Alle tickets waren uitverkocht! Het was een mooie afsluiting voor alle vrijwilligers. Twee weken lang hebben zij zich hiernaartoe gewerkt en alle atleten, officials en sport fans gastrvrij ontvangen en ervoor gezorgd dat iedereen een onvergetelijke ervaring meeneemt naar huis!

Print
Categorieën: Nieuws
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x