Terugblik: WK 3x3 Basketball

Terugblik: WK 3x3 Basketball

Op dinsdag 18 juni begonnen we met de eerste wedstrijden midden op het Museumplein in Amsterdam. Het weer was niet al te best, wat invloed had op het aantal bezoekers. Later werd de regen vervangen door de zon voorafgaand sessie 3 & 4. Tijdens deze sessies kwamen de Nederlandse mannen en vrouwen voor het eerst in actie. Beide teams wonnen hun wedstrijden in een uiteindelijk goed gevuld stadion.

Iedere ochtend verzamelden het EventMakers Team zich in het Crew Café voorafgaand hun shifts. Dit café vast gevestigd in de Tennierstraat, een zijstraat van het Museumplein. Gaaf om te zien hoe behulpzaam, energiek en enthousiast team we hadden. Zodra iemand niet helemaal wist wat er van hem verwacht werd na de briefing door Mark (House Of Sports) hielpen de EventMakers elkaar onderling.

Dag 2: Nederland-Servië in sessie 4. Wat een wedstrijd! Het stadion ging los en de EventMakers zorgden dat alles vlekkeloos verliep. Jammer genoeg verloren de Nederlandse mannen de wedstrijd. Dat was een enorme teleurstelling. Naast de WK 3x3 Basketball was ook de Urban Sport Week Amsterdam (USWA) van 18 t/m 23 juni. Tijdens deze dagen werd het NK BMX Freestyle en andere skate battles gehouden rondom het stadion. Gaaf om te zien hoeveel interesse de EventMakers naast de basketball sport hebben in de andere Urban Sports.

Dan de vrijdag. Heerlijk weer, veel scholen op bezoek voor de side-events en uitverkocht huis tegen USA in sessie 4! Wauw. Wat een sfeer en entertainment. Over entertainment gesproken: The Dunking Devils en Show Case Basketball. Wat zijn deze entertainers uniek! Zij zorgden ervoor dat alle bezoekers losgingen tussen de sessies door.

Zaterdagochtend kwamen ongeveer 250 kinderen naar het Museumplein om kennis te maken met de 3x3 Basketball sport. Onze EventMakers kwamen al vroeg in actie om tijdens de uitvoering van de Side-Events vanuit de NBB te ondersteunen waar nodig was. Zaterdagmiddag vonden de kwartfinales waarvoor de Nederlandse mannen & vrouwen zich jammer genoeg niet geplaatst hadden, super zonde! Zaterdagavond waren de alle halve finalisten bekend voor de zondag.

Deze laatste dag was het enorm warm. Er was dan ook een hitte plan uitgewerkt door de organisatie voor het gevel dat. Dit was gelukkig niet nodig. Ons EventMakers Team gaf geen krimp en zorgden ervoor dat alles, zoals de hele week, vlekkeloos verliep. Uiteindelijk gingen USA (M) en China (V) met een gouden plak naar huis.

Al met al kunnen we terugkijken op een enorm gaaf evenement en top ervaring! Het was een geslaagde week met alle vrijwilligers. Eén week lang is er hard gewerkt door het hele team. De organisatie sprak de waardering voor de vrijwilligers uit door hen allemaal uit te nodigen bij het eindfeest op zondagavond, hoe gaaf! Naast de waardering namen alle vrijwilligers een onvergetelijke ervaring mee naar huis!  

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x