WK Triathlon

Datum Evenement: 14-9-2017 - 17-9-2017 Exporteer Evenement naar Outlook

WK Triathlon

Na het succesvolle WK Paratriathlon dat afgelopen jaar in Rotterdam als testevent is georganiseerd, zijn de voorbereidingen voor de Grand Final van de World Triathlon Series in volle gang. Dit is voor de internationale triathlonsport naast de Iron Man Hawaii het belangrijkste triathlonevenement van het jaar. Het WK beleeft haar hoogtepunt op zaterdag als de elite mannen en vrouwen strijden om de WK-titel. Op zondag vinden de WK races plaats voor alle leeftijdsgroepen.

Wil jij meewerken aan de organisatie van het grootste triathlonevenement ooit in Nederland en geweldige ervaring opdoen? Word dan EventMaker bij het WK Triathlon Rotterdam 2017!

Word jij EventMaker tijdens het WK Triathlon? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Lees de onderstaande informatie daarom goed door.

 

Wat vragen we van jou?

 • We vragen alle EventMakers tenminste zondag 17 september en een overige evenementdag tussen 15 of 16 september 2017 een shift per dag beschikbaar te zijn;
 • EventMakers zijn op 13 september 2017 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement.

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontvangt kleding in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het WK;
 • We zorgen voor goede informatievoorziening;
 • We organiseren een inspiratiesessie waarbij alle EventMakers elkaar ontmoeten en de laatste informatie wordt gedeeld voorafgaand aan het evenement;
 • Op de laatste dag van het WK organiseren we een spetterend slotfeest om alle EventMakers te bedanken;
 • Alle EventMakers ontvangen een certificaat na afloop van het WK;
 • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) Rotterdam. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

 

Functies

Tijdens het WK Triathlon worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies, jouw talent en de benodigde beschikbaarheid.

Het team

Binnen het team vrijwilligers services krijg je van alles mee van de achterkant van het evenement. We staan samen klaar voor zowel de EventMakers als de hele organisatie en zorgen daarmee voor de randvoorwaarden van een fantastisch evenement.

Functies

Medewerker Vrijwilligers Services

Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Je bemant de vrijwilligersinformatie-balie, helpt bij de uitgifte van kleding en cateringbonnen en bent aanspreekpunt voor EventMakers. Je kan ook deel uitmaken van het allround vrijwilligersteam. Je bent allround inzetbaar en vindt het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Gevraagde beschikbaarheid van 11 t/m 17 september.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, geduldig, servicegericht, sociaal en flexibel is? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Vind je het leuk om ook binnen andere projecten je handen uit de mouwen te steken indien nodig? Kom dan ons team versterken!

Het team

Het team logistieke zaken is verantwoordelijk voor alle logistieke en operationele zaken rondom het evenement. Dit zijn onmisbare functie om het evenement een succes te maken!

Functies

Logistieke Ondersteuning

Je werkt mee aan de opbouw van de verschillende onderdelen op en langs het parcours. Je bent een sterke kracht die het team ondersteunt bij de op- en afbouw van het meubilair, de bewegwijzering, verzorgingsposten en transitie ruimtes van het evenement.

Gevraagde beschikbaarheid 12 t/m 17 september. Iedere dag zullen er een aantal EventMakers aanwezig moeten zijn, met de grote piek op 17 september.

Transport

Je verzorgt het vervoer van de wedstrijdtassen van de atleten, kan ingezet worden op de watertaxi en helpt bij de inname en uitgifte van de wedstrijdtassen. 

Gevraagde beschikbaarheid van 14 t/m 17 september. 

Evenementenregelaar

Je bent het gezicht voor de bezoekers, wijst mensen de weg, controleert op accreditatiekaarten en houdt overzicht op publieksstromen. Je kunt ingezet worden op verschillende locaties langs het gehele parcours. Evenementenregelaars worden ingezet om ervoor te zorgen dat het evenement goed verloopt zodat de dag voor zowel de bezoekers, als de atleten soepel verloopt. Evenementenreglaars dienen zowel service te verlenen, als toezicht te houden op de orde en veiligheid van het evenement.

Je kan ook als routebegeleiding worden ingezet. Hierbij sta je langs het parcours en geef je indien nodig middels verschillende gekleurde vlaggen aan de deelnemers aan wat voor situatie zij kunnen verwachten op het parcours wat voor hen niet zichtbaar is.

Gevraagde beschikbaarheid van 14 t/m 17 september. 

Catering

Je bent werkzaam binnen het team van de cateraar. Ofwel voor de crew catering ofwel voor de publiekscatering. Je helpt het team bij het klaarmaken met het eten, de uitgifte van het eten of het innemen van de cateringbonnen.

Gevraagde beschikbaarheid van 11 t/m 17 september.

Jouw talent

Ben je een horecatijger, Heb jij oog voor logistieke zaken en heb jij de spierballen om materialen te sjouwen? Heb je een hands-on mentaliteit en ben je servicegericht, stressbestendig en vriendelijk? Dan pas jij perfect in het logistieke team!

Het team

Het team gastheer/gastvrouw zorgt ervoor dat alle betrokkenen van het evenement gastvrij worden ontvangen en altijd bij hun terecht kunnen voor vragen en/of opmerkingen. Je bent het gezicht van het evenement.

Functies

Gastheer/gastvrouw

Je heet publiek, VIP’s, media, atleten en andere doelgroepen gastvrij welkom en bent beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Je kunt ingezet worden op verschillende locaties, denk aan de hospitality area, Schiphol, hotels en de EXPO.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Beschikbaar van 14 t/m 17 september. Een aantal EventMakers zullen vanaf 11 september aanwezig zijn voor het ontvangen van de atleten op Schiphol en in de hotels.

Jouw talent

Beheers jij zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift? Ben je iemand die communicatief vaardig, geduldig, servicegericht, sociaal en flexibel is? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Kom dan ons team versterken!

Het team

Vanuit het communicatie & media team wordt gezorgd voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij het WK en worden goede voorzieningen en randvoorwaarden geschept voor de pers en media die op het evenement afkomen.

Functies

Medewerker Communicatie

Het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement; het schrijven van dagkranten; het up-to-date houden van online kanalen zoals de website, een app, social media, et cetera. Eventueel het vertalen van nieuwsartikelen en andere berichten voor diverse doelgroepen. Ook kan je binnen deze functie als fotograaf de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen.

Als medewerker communicatie dien je de hele dag aanwezig te zijn. Gevraagde beschikbaarheid van 14 t/m 17 september.

Medewerker Media

Binnen team media begeleid je de pers in het perscentrum en op het evenementterrein, help je mee aan het gereedmaken van de persruimte en biedt je ondersteuning aan mediagroepen.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Gevraagde beschikbaarheid van 14 t/m 17 september.

Jouw talent

Heb jij een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media en heb jij goede kennis omtrent het gebruik van computers, printers en tekstverwerkingsprogramma’s? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal (of een andere buitenlandse taal) uitstekend in woord en geschrift? Kom dan ons team versterken!

Het team

Het team wedstrijdorganisatie zorgt ervoor dat alle praktische wedstrijdzaken rondom de wedstrijden in goede banen lopen. Alles moet zo worden georganiseerd dat de atleten en federaties hun werk en taken kunnen uitvoeren, zonder daarbij gehinderd te worden.

Functies

Parcours

Als parcoursmedewerker sta je gedurende de races op een positie langs het parcours om de races zo soepel mogelijk te laten voorlopen. Zo kan je ingezet worden bij de start en finish van het zwemmen, bij de verschillende verzorgingsposten waar je de atleten van drinken voorziet of bij de transitiezones waar je ervoor zorgt dat de wissel van onderdeel vlekkeloos verloopt.

Gevraagde beschikbaarheid van 14 t/m 17 september. Enige kennis van de triathlonsport is een pré.

Medewerker Registratie

Het Race Office is tijdens het evenement het informatiepunt voor alle Elite atleten en de federaties. Hier komen atleten zich registreren en hun race kit ophalen. Jouw taak is om deze atleten te ontvangen en je bent het eerste aanspreekpunt voor de atleten en federaties.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Gevraagde beschikbaarheid van 13 t/m 17 september. Een aantal EventMakers starten al op 12 september.

Anti Doping

Je wordt ingezet als chaperonne om de dopingcontroles van atleten soepel te laten verlopen. Je begeleidt de atleten en bent aanspreekpunt voor de dopingautoriteit.

Gevraagde beschikbaarheid 14 t/m 17 september. Als medewerker anti-doping dien je de hele dag aanwezig te zijn en ben je 18 jaar of ouder.

Ceremoniën

Als medewerker Ceremoniën help je me voorafgaand aan en tijdens de medaille ceremoniën.

Gevraagde beschikbaarheid 14 t/m 17 september. De ceremoniën vinden alleen in de middagshift plaats. Je bent representatief en servicegericht.

Begeleiding atleten en officials (vol)

Binnen deze functie ben je gedurende het evenement gastvrouw in de atletenlounge/ zwembad of voor het hele team van officials.

Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Beschikbaar van 14 t/m 17 september.

Jouw talent

Heb jij (enige) kennis van de triathlonsport en wil jij voor de atleten de randzaken van de wedstrijden samen met je team perfect laten verlopen? Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, servicegericht, stressbestendig en flexibel is? Kom dan ons team versterken!

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x