Wie zijn wij

Over EventMakers

Op 7 december 2016, de Nationale dag van de Vrijwilliger, is hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen gelanceerd: EventMakers.

Yvonne Tamminga is mede-initiatiefnemer en directeur van EventMakers: 'Het idee voor dit platform is er al heel lang. Iedere keer zie je bij evenementen dezelfde personen die actief zijn als vrijwilliger. Tegelijk zien we evenementorganisatoren telkens weer proberen het wiel uit te vinden op het gebied van vrijwilligersmanagement.'

Met EventMakers willen we in deze behoefte voorzien door het verbinden van vrijwilligers en organisatoren van sportevenementen aan elkaar. Vrijwilligers maken het evenement!

Visie

We zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers van onmisbare waarde zijn in de organisatie van sportevenementen. Daarom investeren we in opleiding, training en beloning van onze EventMakers. We dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van sportevenementen in ons land. We voeren vrijwilligersmanagement uit voor organisatoren van sportevenementen waarbij we EventMakers werven, selecteren, inplannen, begeleiden en trainen. Voor een efficiënte uitvoering van het vrijwilligersmanagement zetten we zelfontwikkelde instrumenten in.

Op wie richten wij ons

  • Nederlanders van 16 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in sportevenementen;
  • MBO of HBO studenten die een (sport)opleiding volgen en kennis en ervaring willen opdoen in sportevenementen;
  • Organisatoren van sportevenementen die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Team EventMakers

Yvonne Tamminga

Yvonne Tamminga

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van zwemmen en na mijn studie bewegingswetenschappen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken bij de KNZB, Olympisch Vuur 2028 en NOC*NSF. Het organiseren van grootschalige sportevenementen vind ik fantastisch. Passie, energie, beleving en teamwork komen tijdens een evenement bij elkaar waar vaak jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Ik vind het keer op keer bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om van sportevenementen in Nederland een succes te maken. Zonder vrijwilligers was en is het niet mogelijk om Nederland op de kaart te zetten als evenementenland. Dit drijft me om met het landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen, EventMakers, het verschil te gaan maken. Het is mijn overtuiging dat in elke organisatie de mensen achter het werk het verschil maken!


Yvon Roelofs

Yvon Roelofs

Van jongs af aan weet ik dat ik in de organisatie van topsportevenementen wilde werken. De dynamiek in topsportevenementen spreekt me erg aan: het met een vaak hecht team toewerken naar een geweldig eindresultaat, met harde deadlines en telkens nieuwe uitdagingen, is waar ik harder van ga lopen. Naast gewerkt te hebben voor verschillende grote topsportevenementen, ben ik ook betrokken bij NOC*NSF waar ik me met het landelijke evenementenbeleid bezig houd. De combinatie van evenementenorganisatie en beleid spreekt me erg aan. De combinatie van de hectiek van sportevenementen en het werken met mensen, komt in de rol van vrijwilligersmanager perfect samen. Het feit dat vrijwilligers zich in hun eigen tijd vol passie en energie inzetten om een evenement tot een succes te maken vind ik geweldig, en motiveert me telkens opnieuw om alles voor hen zo goed mogelijk te organiseren.


Bas Smits

Bas Smits

Ik ben zo ongeveer verslaafd aan sport en heb altijd de wens gehad om te werken in de sportsector. Na mijn studie vrijetijdwetenschappen heb ik acht jaar voor de Nederlandse Darts Bond gewerkt. Met veel plezier heb ik allerlei verschillende evenementen georganiseerd en ben ik in contact gekomen met een leuke groep vrijwilligers die altijd voor ons klaar stonden. In de loop der jaren heb ik veel bewondering en respect gekregen voor deze mensen. Belangrijkste les: zonder vrijwilligers geen evenement!

Het boeide me direct toen ik hoorde van het bestaan van EventMakers. Een groot platform met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten tijdens verschillende sportevenementen… Prachtig! Om dit eens van dichtbij te bekijken, ben ik zelf EventMaker geweest in februari 2019 bij de FED Cup ontmoeting tussen Nederland en Canada. Een gave ervaring en ook bijzonder voor mij om een evenement eens vanuit de ogen van de vrijwilliger te zien. De passie en betrokkenheid die ik steeds weer zie bij vrijwilligers zal mij altijd blijven raken. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik de kans kreeg om me in te gaan zetten voor dit mooie platform. Ik heb ontzettend veel zin om samen met de EventMakers aan de slag te gaan om van elk evenement een groot succes te maken.

Ingrid van Bruchem

Ingrid van Bruchem

Na een loopbaan in de financiële sector besloot ik op zoek te gaan naar werk waarin ik meer van mezelf kwijt zal kunnen. Ik ben bevlogen, analytisch, empathisch en een echte teamspeler.

Na een aantal maanden zelf vrijwilligerswerk te hebben gedaan via EventMakers bleek ik mijn passie gevonden te hebben. Meehelpen in het organiseren van een evenement door professioneel vrijwilligersmanagement. Mensen in hun kracht zetten, talenten laten ontdekken en hele mooie gesprekken over persoonlijke ontwikkeling voeren. Het geeft mij voldoening om voor een opdrachtgever de juiste vrijwilligers te werven en te kunnen selecteren en zo een succes te maken van een evenement. 

Marleen Aerts

Marleen Aerts

De allerbeste sporter ben ik niet, maar een van de meest fanatieke sporters wel. Wanneer ik mijn passie gevonden heb ga ik er een volle 100% voor, niet alleen in het veld maar ook daarbuiten. Mijn passie voor sport is vergelijkbaar met de passie die de meeste vrijwilligers in de sport hebben. Naast dat ik mij hierdoor verbonden met vrijwilligers voel, ben ik zelf geregeld vrijwilliger geweest en weet ik hoe belangrijk deze mensen zijn.

In mijn werkervaring heb ik mogen samenwerken met EventMakers waardoor ik het bedrijf heb leren kennen. Nu heb ik de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen binnen de organisatie waar ik ontzettend veel zin in heb!

Alexander Atkinson

Alexander Atkinson

Sportevenementen zijn één van de weinige dingen die individuen, groepen en zelfs hele landen, over de hele wereld, in beweging krijgen. Deze kracht van sportevenementen om mensen letterlijk en figuurlijk in vervoering te brengen vind ik ontzettend bijzonder. Ik krijg dan ook elke dag een grote lach op mijn gezicht dat ik sportevenementen organiseer en zo deze positieve impact mede mogelijk maak. Ik hou ook van het samenwerken met mensen, iets wat bij uitstek naar voren komt bij het vrijwilligersmanagement. Daarnaast geeft het plezier dat vrijwilligers halen uit het meehelpen bij sportevenementen mij ook veel energie. Samen zetten we zo fantastische belevingsmomenten neer!

Yoran Stoop

Yoran Stoop

Ik krijg onwijs veel energie van sport! Zelf ben ik fanatiek voetballer en als ik zelf niet op het veld sta ben ik nog altijd bezig met sport. Tijdens mijn afstudeerstage bij de Johan Cruyff Foundation heb ik mogen samenwerken met Sportyv en Eventmakers bij de organisatie van de Cruyff Legacy 14K 2022.

Bij dit evenement heb ik kunnen zien wat voor indrukwekkend platform Eventmakers is en met hoeveel passie en betrokkenheid vrijwilligers zich in zetten bij sportevenementen. Toen ik de kans kreeg om bij Eventmakers aan de slag te gaan twijfelde ik dan ook geen moment!

Sinds januari 2023 ben ik werkzaam bij Eventmakers en heb ik al een aantal mooie evenementen mogen organiseren zoals bijvoorbeeld de European Para Championships. Ik kijk er erg naar uit om nog vele evenementen te gaan organiseren en hier samen met jullie Eventmakers een groot succes van te maken!


Noa Hotke

Noa Hotke

Sporten is voor mij heel belangrijk aangezien ik het ook zie als een fijne uitlaatklep. Zelf hockey ik graag en schrijf ik mijzelf af en toe in voor een hardloopevent. Naast dat ik druk bezig ben met sporten, kijk ik ook graag naar sport en draag ik overal graag mijn steentje aan bij. Via social media kwam ik erachter dat je als vrijwilliger kon inschrijven voor diverse sportevenementen bij EventMakers en daar deed ik dan ook graag aan mee.

Tijdens mijn afstudeerstage bij EventMakers lag de focus van mijn onderzoek op het werven van vrijwilligers. De titel van mijn afstudeerrapport is: Zonder vrijwilligers, geen sportevenement. Zo sta ik er zelf ook in! Vrijwilligers zijn de helden achter de schermen op sportevenementen.

Nu mag ik met trots zeggen dat ik mij nu nog steeds voor EventMakers mag blijven inzetten en zal met veel plezier aan verschillende projecten werken.

Danique Schuurman

Danique Schuurman

Ik ben een enorme sportliefhebber en ben vier keer per week te vinden op het hockeyveld. Daarnaast kijk ik graag naar andere sporten, zoals voetbal, Formule 1 en ijshockey.

Momenteel zit ik in het laatste semester van mijn hbo-opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vanaf het begin van mijn studie wist ik dat ik mijn passie voor sport wilde combineren met het communicatievak.

Tijdens mijn afstudeerstage van eind januari t/m augustus richt ik mij op het meten van de impact van EventMakers op vrijwilligers. Ik kijk enorm uit naar deze leerzame periode bij EventMakers!
Jennifer Hordijk

Jennifer Hordijk

Sport heeft altijd al een speciaal plekje gehad in mijn leven. Zelf ben ik van kleins af aan altijd te vinden in de dansstudio, maar was ik als danser ook niet weg te halen van het voetbalveld. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat mijn hart sneller ging kloppen voor sport en entertainment. Mijn liefde voor sport is uitgebreid naar de motorsport. Zo zit ik vrijwel elk weekend klaar voor de Formule 1 Grand Prix.

 

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding ‘Leisure & Events Management’. Ik ben zeer enthousiast om mijn “transfer” te maken als event management stagiaire bij EventMakers. Ik kijk ernaar om samen met jullie de meest belevenisvolle evenementen neer te zetten, want zonder vrijwilligers is er uiteraard geen evenement om van te genieten als bezoeker.