Wie zijn wij

Over EventMakers

Op 7 december 2016, de Nationale dag van de Vrijwilliger, is hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen gelanceerd: EventMakers.

Yvonne Tamminga is mede-initiatiefnemer en directeur van EventMakers: 'Het idee voor dit platform is er al heel lang. Iedere keer zie je bij evenementen dezelfde personen die actief zijn als vrijwilliger. Tegelijk zien we evenementorganisatoren telkens weer proberen het wiel uit te vinden op het gebied van vrijwilligersmanagement.'

Met EventMakers willen we in deze behoefte voorzien door het verbinden van vrijwilligers en organisatoren van sportevenementen aan elkaar. Vrijwilligers maken het evenement!

Visie

We zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers van onmisbare waarde zijn in de organisatie van sportevenementen. Daarom investeren we in opleiding, training en beloning van onze EventMakers. We dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van sportevenementen in ons land. We voeren vrijwilligersmanagement uit voor organisatoren van sportevenementen waarbij we EventMakers werven, selecteren, inplannen, begeleiden en trainen. Voor een efficiënte uitvoering van het vrijwilligersmanagement zetten we zelfontwikkelde instrumenten in.

Op wie richten wij ons

  • Nederlanders van 16 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in sportevenementen;
  • MBO of HBO studenten die een (sport)opleiding volgen en kennis en ervaring willen opdoen in sportevenementen;
  • Organisatoren van sportevenementen die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Team EventMakers

Yvonne Tamminga

Yvonne Tamminga

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van zwemmen en na mijn studie bewegingswetenschappen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken bij de KNZB, Olympisch Vuur 2028 en NOC*NSF. Het organiseren van grootschalige sportevenementen vind ik fantastisch. Passie, energie, beleving en teamwork komen tijdens een evenement bij elkaar waar vaak jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Ik vind het keer op keer bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om van sportevenementen in Nederland een succes te maken. Zonder vrijwilligers was en is het niet mogelijk om Nederland op de kaart te zetten als evenementenland. Dit drijft me om met het landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen, EventMakers, het verschil te gaan maken. Het is mijn overtuiging dat in elke organisatie de mensen achter het werk het verschil maken!


Yvon Roelofs

Yvon Roelofs

Van jongs af aan weet ik dat ik in de organisatie van topsportevenementen wilde werken. De dynamiek in topsportevenementen spreekt me erg aan: het met een vaak hecht team toewerken naar een geweldig eindresultaat, met harde deadlines en telkens nieuwe uitdagingen, is waar ik harder van ga lopen. Naast gewerkt te hebben voor verschillende grote topsportevenementen, ben ik ook betrokken bij NOC*NSF waar ik me met het landelijke evenementenbeleid bezig houd. De combinatie van evenementenorganisatie en beleid spreekt me erg aan. De combinatie van de hectiek van sportevenementen en het werken met mensen, komt in de rol van vrijwilligersmanager perfect samen. Het feit dat vrijwilligers zich in hun eigen tijd vol passie en energie inzetten om een evenement tot een succes te maken vind ik geweldig, en motiveert me telkens opnieuw om alles voor hen zo goed mogelijk te organiseren.


Michèle de Ruijter

Michèle de Ruijter

Vanuit mijn studie Sport, Management & Ondernemen heb ik een jaar lang stage gelopen binnen de organisatie van de EK Atletiek. Sindsdien is mijn hart verkocht aan het werken binnen topsportevenementen. Het samen met een team keihard werken naar één einddoel geeft mij een enorme energie boost. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om te werken met zo veel enthousiaste mensen die tijd vrij maken om een evenement naar een succes te leiden. Het werken met vrijwilligers is heel dankbaar werk.

De tijd bij de EK Atletiek heeft niet alleen mijn passie voor sport, maar vooral ook mijn ambities voor het werken binnen organisaties van topsportevenementen aangewakkerd. Ik zit vol energie om met jullie aan nog veel mooie evenementen te werken!


Bas Smits

Bas Smits

Ik ben zo ongeveer verslaafd aan sport en heb altijd de wens gehad om te werken in de sportsector. Na mijn studie vrijetijdwetenschappen heb ik acht jaar voor de Nederlandse Darts Bond gewerkt. Met veel plezier heb ik allerlei verschillende evenementen georganiseerd en ben ik in contact gekomen met een leuke groep vrijwilligers die altijd voor ons klaar stonden. In de loop der jaren heb ik veel bewondering en respect gekregen voor deze mensen. Belangrijkste les: zonder vrijwilligers geen evenement!

Het boeide me direct toen ik hoorde van het bestaan van EventMakers. Een groot platform met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten tijdens verschillende sportevenementen… Prachtig! Om dit eens van dichtbij te bekijken, ben ik zelf EventMaker geweest in februari 2019 bij de FED Cup ontmoeting tussen Nederland en Canada. Een gave ervaring en ook bijzonder voor mij om een evenement eens vanuit de ogen van de vrijwilliger te zien. De passie en betrokkenheid die ik steeds weer zie bij vrijwilligers zal mij altijd blijven raken. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik de kans kreeg om me in te gaan zetten voor dit mooie platform. Ik heb ontzettend veel zin om samen met de EventMakers aan de slag te gaan om van elk evenement een groot succes te maken.

Carlijn Spaaij

Carlijn Spaaij

Na mijn studie Sport, Gezondheid en Management ben ik aan de slag gegaan als Assistent Venue Manager voor het EK vrouwen in 2017. Dit was een vrijwilligersfunctie waar ik enorm van heb genoten. Na deze geweldige tijd wist ik zeker dat ik verder wilde in de wereld van de (top)sportevenementen.

Sport is emotie en sport verbind. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe sport mensen met elkaar verbind en wat sport met mensen kan doen. Er worden vriendschappen voor het leven opgebouwd en blijdschap en verdriet hebben nog nooit zo dichtbij elkaar gelegen. Werken in de sport is toch wel een droom die uit komt. In een team samenwerken naar één specifiek moment geeft mij energie. Het is mooi om te zien dat je veel kunt bereiken door krachten te bundelen. Al eerder heb ik mogen ervaren dat vrijwilligers enorm leuke en vooral enthousiaste mensen zijn om mee te werken. Het is bijzonder dat vrijwilligers zich in hun vrije tijd met hart en ziel inzetten voor een evenement. Ik heb daarom ook heel veel zin om met jullie van alle sportevenementen een succes te maken!

Sjoerd Kerremans

Sjoerd Kerremans

Via mijn studie International Leisure & Events Management ben ik de afgelopen jaren steeds meer aan het leren over evenementen organisatie in het algemeen. Toen ik eindelijk stage mocht gaan lopen wist ik zeker dat ik zo snel mogelijke veel meer wilde leren over sportevenementen en alles daar om heen. Zelf ben ik van jongs af aan altijd al met een bal in de weer geweest. Hockey, voetbal, basketbal, zo lang ik maar kon sporten zat ik goed in mijn vel. Daarnaast is met mensen omgaan en werken in het algemeen iets waar ik enorm veel energie van krijg. Bij EventMakers heb ik de ideale plek gevonden waar ik mag werken in een onwijs leuk team en waar het sociale aspect, sport en evenementen een geweldige combinatie vormen. Ik kan niet wachten om me dit jaar te ontwikkelen tot vrijwilligersmanager en ik kijk uit naar alle geweldige evenementen waarbij we betrokken zijn!

Job Langeveld

Job Langeveld

EventMakers was voor mij een totaal onbekend bedrijf toen ik de mogelijkheid zag om mijn afstudeerstage daar te doen. Na een aantal mensen te hebben gesproken en research op internet te hebben gedaan kwam ik erachter dat EventMakers een ontzettend groeiend bedrijf is met heel veel kennis en ervaring op het gebied van sportevenementen. Het feit dat er achter dit bedrijf een hartstikke jong en ambitieus team zit gaf mij de doorslag om stage te gaan lopen bij EventMakers.

Ik denk dat ik met mijn kennis, inzet en passie voor de sport het team kan versterken en ik ga mijn uiterste best doen om dit in praktijk te brengen. Naast de dagelijkse werkzaamheden als contact met de vrijwilligers en het bijhouden van de social-mediakanalen, richt ik mij voornamelijk op de Invictus Games 2020. Ik hoop jullie allen (zowel als vrijwilliger als toeschouwer) te mogen ontmoeten op dit internationaal topsportevenement. Ik heb er zin in!

Ingrid van Bruchem

Ingrid van Bruchem

Na een loopbaan in de financiële sector besloot ik op zoek te gaan naar werk waarin ik meer van mezelf kwijt zal kunnen. Ik ben bevlogen, analytisch, empathisch en een echte teamspeler. Na een aantal maanden zelf vrijwilligerswerk te hebben gedaan via EventMakers bleek ik mijn passie gevonden te hebben. Het werken met vrijwilligers, mensen in hun kracht zetten, talenten laten ontdekken en hele mooie gesprekken over persoonlijke ontwikkeling voeren. Het geeft mij voldoening om een opdrachtgever de juist vrijwilligers te werven en te kunnen selecteren en zo een succes te maken van een evenement. De komende maanden ben ik projectleider namens EventMakers voor het Eurovisie Songfestival. Ik heb er enorm veel zin in!

Tom van Hoof

Tom van Hoof

Al sinds ik kan lopen is sport mijn passie en van jongs af aan is het mijn ambitie om in de sportwereld werkzaam te zijn. Door mijn studie Sport, Management en Ondernemen heb ik deze wens waar kunnen maken. Uiteindelijk ben ik als stagiair betrokken geweest bij de Finish van de Volvo Ocean Race 2018, een geweldige ervaring die naar meer smaakte. Hier ben ik uiteindelijk in contact gekomen met EventMakers en heb ik een heel goed gevoel overgehouden aan de samenwerking met alle vrijwilligers. Ik haal mijn energie uit het werken met mensen en met mijn positiviteit hoop ik vervolgens anderen te inspireren. Wat je geeft, krijg je terug. Maar nog belangrijker… Wat je krijgt, is wat je geeft! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen EventMakers mij benaderde voor een functie binnen deze organisatie. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen en ik kan niet wachten om samen met jullie aan de slag te gaan met alle mooie (sport)evenementen die er de komende tijd op de planning staan.

Annemiek Aerts

Annemiek Aerts

Wat ik zo mooi vind aan sport, is dat het verbindt en verbroedert. Voor mij is sport een bezigheid waarbij ik zowel mijn energie kwijt kan, maar ook heel veel energie krijg vanwege zowel het conditionele als het sociale aspect. Het is dan ook helemaal mijn ding, om nu ook professioneel aan de slag te gaan in deze tak! Na mijn studie sportmarketing en management heb ik al meer ervaring opgedaan in deze branche bij het EK Vrouwenvoetbal en verschillende andere sportevenementen. Het samen neerzetten van een bijzondere beleving voor alle betrokkenen is mijn grootste drijfveer. Daarom is EventMakers voor mij de ideale werkgever en ben ik super blij dat ik aan de slag kan gaan hier!

Ik ga mij vooral bezighouden met de La Vuelta Holanda en het OKT Zwemmen en ik hoop dan ook dat wij er samen iets heel moois van gaan maken. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Zoë Westhoven

Zoë Westhoven

Sport is al jarenlang mijn grote passie. Ik heb in het verleden gehockeyd en doe nu nog steeds aan tennis. Zelf ben ik regelmatig vrijwilliger geweest bij grote en kleine sportevenementen. Ik weet dus hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zonder vrijwilligers, geen evenement. Het geeft mij voldoening om met elkaar een evenement neer te zetten. Ik kijk er daarom naar uit om samen met de vrijwilligers, van elk evenement een succes te maken!

Momenteel zit ik in de laatste fase van de opleiding Sport, Management & Ondernemen. Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat mijn kracht ligt bij het organiseren. Bij EventMakers krijg ik de mogelijkheid om tijdens mijn stage, organisatie en sport te combineren en mezelf verder te ontwikkelen op dit gebied. Ik verheug mij op mijn stageperiode en de aankomende evenementen!

Eline Kamerman

Eline Kamerman

Sport iets waar ik al m’n hele leven mee bezig ben. Van kleins af aan speel ik volleybal en door de jaren heen is mijn interesse in welke sport dan ook steeds meer gegroeid. Door het volgen van de opleiding Sportmanagement en door zelf regelmatig vrijwilliger te zijn geweest bij sportevenementen, ben ik erachter gekomen dat ik in het organiseren van topsportevenementen mijn uitdagingen vind. De organisatie van deze sportevenementen kan natuurlijk niet zonder de handen van vrijwilligers, zij maken immers het evenement!

Nu krijg ik de mooie kans om bij EventMakers af te studeren en mijzelf tegelijkertijd te ontwikkelen. Door me te richten op de communicatie van EventMakers zal ik op allerlei manieren in contact staan met de vrijwilligers, en ben ik betrokken bij vrijwel alle aankomende evenementen. Ik zit vol energie om er mede voor te zorgen dat al deze evenementen een groot succes zullen worden!