Wie zijn wij

Over EventMakers

Op 7 december 2016, de Nationale dag van de Vrijwilliger, is hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen gelanceerd: EventMakers.

Yvonne Tamminga is mede-initiatiefnemer en directeur van EventMakers: 'Het idee voor dit platform is er al heel lang. Iedere keer zie je bij evenementen dezelfde personen die actief zijn als vrijwilliger. Tegelijk zien we evenementorganisatoren telkens weer proberen het wiel uit te vinden op het gebied van vrijwilligersmanagement.'

Met EventMakers willen we in deze behoefte voorzien door het verbinden van vrijwilligers en organisatoren van sportevenementen aan elkaar. Vrijwilligers maken het evenement!

Visie

We zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers van onmisbare waarde zijn in de organisatie van sportevenementen. Daarom investeren we in opleiding, training en beloning van onze EventMakers. We dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van sportevenementen in ons land. We voeren vrijwilligersmanagement uit voor organisatoren van sportevenementen waarbij we EventMakers werven, selecteren, inplannen, begeleiden en trainen. Voor een efficiënte uitvoering van het vrijwilligersmanagement zetten we zelfontwikkelde instrumenten in.

Op wie richten wij ons

  • Nederlanders van 16 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in sportevenementen;
  • MBO of HBO studenten die een (sport)opleiding volgen en kennis en ervaring willen opdoen in sportevenementen;
  • Organisatoren van sportevenementen die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Team EventMakers

Yvonne Tamminga

Yvonne Tamminga

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van zwemmen en na mijn studie bewegingswetenschappen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken bij de KNZB, Olympisch Vuur 2028 en NOC*NSF. Het organiseren van grootschalige sportevenementen vind ik fantastisch. Passie, energie, beleving en teamwork komen tijdens een evenement bij elkaar waar vaak jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Ik vind het keer op keer bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om van sportevenementen in Nederland een succes te maken. Zonder vrijwilligers was en is het niet mogelijk om Nederland op de kaart te zetten als evenementenland. Dit drijft me om met het landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen, EventMakers, het verschil te gaan maken. Het is mijn overtuiging dat in elke organisatie de mensen achter het werk het verschil maken!


Yvon Roelofs

Yvon Roelofs

Van jongs af aan weet ik dat ik in de organisatie van topsportevenementen wilde werken. De dynamiek in topsportevenementen spreekt me erg aan: het met een vaak hecht team toewerken naar een geweldig eindresultaat, met harde deadlines en telkens nieuwe uitdagingen, is waar ik harder van ga lopen. Naast gewerkt te hebben voor verschillende grote topsportevenementen, ben ik ook betrokken bij NOC*NSF waar ik me met het landelijke evenementenbeleid bezig houd. De combinatie van evenementenorganisatie en beleid spreekt me erg aan. De combinatie van de hectiek van sportevenementen en het werken met mensen, komt in de rol van vrijwilligersmanager perfect samen. Het feit dat vrijwilligers zich in hun eigen tijd vol passie en energie inzetten om een evenement tot een succes te maken vind ik geweldig, en motiveert me telkens opnieuw om alles voor hen zo goed mogelijk te organiseren.


Karin Kenter

Karin Kenter

‘Jullie maken mijn evenement!’ Sinds een tijdje heb ik het privilege om te mogen werken met enthousiaste vrijwilligers tijdens gave sportevenementen. Daarvoor was ik al aangestoken met dit virus door middel van mijn eigen atletiekvereniging en heel vroeger binnen de paardensport. 

Naast, samen met jullie, actief te zijn bij sportevenementen probeer ik tussendoor nog af toe hard te lopen bij de vereniging en in het bos om de hoek. Daarnaast stap ik op zomerse dagen op de racefiets om de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Hopelijk tot snel bij een van de gave evenementen die wij samen tot een succes maken!

Michèle de Ruijter

Michèle de Ruijter

Vanuit mijn studie Sport, Management & Ondernemen heb ik een jaar lang stage gelopen binnen de organisatie van de EK Atletiek. Sindsdien is mijn hart verkocht aan het werken binnen topsportevenementen. Het samen met een team keihard werken naar één einddoel geeft mij een enorme energie boost. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om te werken met zo veel enthousiaste mensen die tijd vrij maken om een evenement naar een succes te leiden. Het werken met vrijwilligers is heel dankbaar werk.

De tijd bij de EK Atletiek heeft niet alleen mijn passie voor sport, maar vooral ook mijn ambities voor het werken binnen organisaties van topsportevenementen aangewakkerd. Ik zit vol energie om met jullie aan nog veel mooie evenementen te werken!


Sofie Munsters

Sofie Munsters

Als vrijwilliger zowel bij Erasmus Student Network als bij sportevenementen ben ik zelf aangestoken door het evenementenvirus. Het geeft heel veel voldoening om samen met een groep (on)bekenden je vrijwillig in te zetten voor het hetzelfde doel en uiteindelijk samen als een team een evenement te laten slagen.

Vanuit mijn studie in het buitenland (Frankrijk) ben ik daarom gaan stage gaan lopen bij de EK Atletiek. Ik vind het heel bijzonder hoe een sportevenement zo veel verschillende mensen en nationaliteiten samenbrengt.  Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen, lekker druk bezig te zijn en geniet van de uitdagingen die ik tegenkom om elke keer mijn grenzen te verleggen. Deze dingen komen in het werken met vrijwilligers en sportevenementen perfect samen. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie nog veel succesvolle evenementen te mogen organiseren!


Gideon de Voogd

Gideon de Voogd

Vanaf het eerste moment dat ik van het bestaan van Eventmakers afwist, wist ik het zeker: hier wil ik gaan werken! Als enthousiasteling voor bijna elke sport, heb ik na mijn middelbare schoolperiode de keuze gemaakt om de opleiding Sport, Gezondheid en Management te gaan volgen. Met mijn diploma op zak, ben ik op zoek gegaan naar een functie waar ik met mijn passie en opgedane kennis van toegevoegde waarde kan zijn. In de tussentijd heb ik mezelf op persoonlijk vlak ontwikkelt binnen de commerciële arbeidsbemiddeling. Een van de opdrachten was de werving en selectie van vrijwilligers voor de Finale van de UEFA Europa League in Amsterdam. Voor dit evenement ben ik betrokken geweest bij het voeren van de gesprekken en heb ik zelf als chauffeur mogen werken. Een van mijn kwaliteiten is het aangaan van verbindingen met mensen en zo ook binnen de UEFA. Zij hebben mij, nadat ik als vrijwilliger heb gewerkt, gevraagd om terug te keren in een projectmatige functie tijdens de finales van de Champions League. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, sluiten naadloos aan bij de werkzaamheden die ik voor Eventmakers mag gaan doen. Vrijwilligersmanagement tijdens sportevenementen.