Wie zijn wij

Over EventMakers

Op 7 december 2016, de Nationale dag van de Vrijwilliger, is hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen gelanceerd: EventMakers.

Yvonne Tamminga is mede-initiatiefnemer en directeur van EventMakers: 'Het idee voor dit platform is er al heel lang. Iedere keer zie je bij evenementen dezelfde personen die actief zijn als vrijwilliger. Tegelijk zien we evenementorganisatoren telkens weer proberen het wiel uit te vinden op het gebied van vrijwilligersmanagement.'

Met EventMakers willen we in deze behoefte voorzien door het verbinden van vrijwilligers en organisatoren van sportevenementen aan elkaar. Vrijwilligers maken het evenement!

Visie

We zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers van onmisbare waarde zijn in de organisatie van sportevenementen. Daarom investeren we in opleiding, training en beloning van onze EventMakers. We dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van sportevenementen in ons land. We voeren vrijwilligersmanagement uit voor organisatoren van sportevenementen waarbij we EventMakers werven, selecteren, inplannen, begeleiden en trainen. Voor een efficiënte uitvoering van het vrijwilligersmanagement zetten we zelfontwikkelde instrumenten in.

Op wie richten wij ons

  • Nederlanders van 16 jaar en ouder die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in sportevenementen;
  • MBO of HBO studenten die een (sport)opleiding volgen en kennis en ervaring willen opdoen in sportevenementen;
  • Organisatoren van sportevenementen die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Team EventMakers

Yvonne Tamminga

Yvonne Tamminga

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn jeugd heeft in het teken gestaan van zwemmen en na mijn studie bewegingswetenschappen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken bij de KNZB, Olympisch Vuur 2028 en NOC*NSF. Het organiseren van grootschalige sportevenementen vind ik fantastisch. Passie, energie, beleving en teamwork komen tijdens een evenement bij elkaar waar vaak jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Ik vind het keer op keer bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om van sportevenementen in Nederland een succes te maken. Zonder vrijwilligers was en is het niet mogelijk om Nederland op de kaart te zetten als evenementenland. Dit drijft me om met het landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen, EventMakers, het verschil te gaan maken. Het is mijn overtuiging dat in elke organisatie de mensen achter het werk het verschil maken!


Yvon Roelofs

Yvon Roelofs

Van jongs af aan weet ik dat ik in de organisatie van topsportevenementen wilde werken. De dynamiek in topsportevenementen spreekt me erg aan: het met een vaak hecht team toewerken naar een geweldig eindresultaat, met harde deadlines en telkens nieuwe uitdagingen, is waar ik harder van ga lopen. Naast gewerkt te hebben voor verschillende grote topsportevenementen, ben ik ook betrokken bij NOC*NSF waar ik me met het landelijke evenementenbeleid bezig houd. De combinatie van evenementenorganisatie en beleid spreekt me erg aan. De combinatie van de hectiek van sportevenementen en het werken met mensen, komt in de rol van vrijwilligersmanager perfect samen. Het feit dat vrijwilligers zich in hun eigen tijd vol passie en energie inzetten om een evenement tot een succes te maken vind ik geweldig, en motiveert me telkens opnieuw om alles voor hen zo goed mogelijk te organiseren.


Karin Kenter

Karin Kenter

‘Jullie maken mijn evenement!’ Sinds een tijdje heb ik het privilege om te mogen werken met enthousiaste vrijwilligers tijdens gave sportevenementen. Daarvoor was ik al aangestoken met dit virus door middel van mijn eigen atletiekvereniging en heel vroeger binnen de paardensport. 

Naast, samen met jullie, actief te zijn bij sportevenementen probeer ik tussendoor nog af toe hard te lopen bij de vereniging en in het bos om de hoek. Daarnaast stap ik op zomerse dagen op de racefiets om de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Hopelijk tot snel bij een van de gave evenementen die wij samen tot een succes maken!

Michèle de Ruijter

Michèle de Ruijter

Vanuit mijn studie Sport, Management & Ondernemen heb ik een jaar lang stage gelopen binnen de organisatie van de EK Atletiek. Sindsdien is mijn hart verkocht aan het werken binnen topsportevenementen. Het samen met een team keihard werken naar één einddoel geeft mij een enorme energie boost. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om te werken met zo veel enthousiaste mensen die tijd vrij maken om een evenement naar een succes te leiden. Het werken met vrijwilligers is heel dankbaar werk.

De tijd bij de EK Atletiek heeft niet alleen mijn passie voor sport, maar vooral ook mijn ambities voor het werken binnen organisaties van topsportevenementen aangewakkerd. Ik zit vol energie om met jullie aan nog veel mooie evenementen te werken!


Bas Smits

Bas Smits

Ik ben zo ongeveer verslaafd aan sport en heb altijd de wens gehad om te werken in de sportsector. Na mijn studie vrijetijdwetenschappen heb ik acht jaar voor de Nederlandse Darts Bond gewerkt. Met veel plezier heb ik allerlei verschillende evenementen georganiseerd en ben ik in contact gekomen met een leuke groep vrijwilligers die altijd voor ons klaar stonden. In de loop der jaren heb ik veel bewondering en respect gekregen voor deze mensen. Belangrijkste les: zonder vrijwilligers geen evenement!

Het boeide me direct toen ik hoorde van het bestaan van EventMakers. Een groot platform met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten tijdens verschillende sportevenementen… Prachtig! Om dit eens van dichtbij te bekijken, ben ik zelf EventMaker geweest in februari 2019 bij de FED Cup ontmoeting tussen Nederland en Canada. Een gave ervaring en ook bijzonder voor mij om een evenement eens vanuit de ogen van de vrijwilliger te zien. De passie en betrokkenheid die ik steeds weer zie bij vrijwilligers zal mij altijd blijven raken. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik de kans kreeg om me in te gaan zetten voor dit mooie platform. Ik heb ontzettend veel zin om samen met de EventMakers aan de slag te gaan om van elk evenement een groot succes te maken.

Carlijn Spaaij

Carlijn Spaaij

Na mijn studie Sport, Gezondheid en Management ben ik aan de slag gegaan als Assistent Venue Manager voor het EK vrouwen in 2017. Dit was een vrijwilligersfunctie waar ik enorm van heb genoten. Na deze geweldige tijd wist ik zeker dat ik verder wilde in de wereld van de (top)sportevenementen.

Sport is emotie en sport verbind. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe sport mensen met elkaar verbind en wat sport met mensen kan doen. Er worden vriendschappen voor het leven opgebouwd en blijdschap en verdriet hebben nog nooit zo dichtbij elkaar gelegen. Werken in de sport is toch wel een droom die uit komt. In een team samenwerken naar één specifiek moment geeft mij energie. Het is mooi om te zien dat je veel kunt bereiken door krachten te bundelen. Al eerder heb ik mogen ervaren dat vrijwilligers enorm leuke en vooral enthousiaste mensen zijn om mee te werken. Het is bijzonder dat vrijwilligers zich in hun vrije tijd met hart en ziel inzetten voor een evenement. Ik heb daarom ook heel veel zin om met jullie van alle sportevenementen een succes te maken!

Sjoerd Kerremans

Sjoerd Kerremans

Via mijn studie International Leisure & Events Management ben ik de afgelopen jaren steeds meer aan het leren over evenementen organisatie in het algemeen. Toen ik eindelijk stage mocht gaan lopen wist ik zeker dat ik zo snel mogelijke veel meer wilde leren over sportevenementen en alles daar om heen. Zelf ben ik van jongs af aan altijd al met een bal in de weer geweest. Hockey, voetbal, basketbal, zo lang ik maar kon sporten zat ik goed in mijn vel. Daarnaast is met mensen omgaan en werken in het algemeen iets waar ik enorm veel energie van krijg. Bij EventMakers heb ik de ideale plek gevonden waar ik mag werken in een onwijs leuk team en waar het sociale aspect, sport en evenementen een geweldige combinatie vormen. Ik kan niet wachten om me dit jaar te ontwikkelen tot vrijwilligersmanager en ik kijk uit naar alle geweldige evenementen waarbij we betrokken zijn!

Job Langeveld

Job Langeveld

EventMakers was voor mij een totaal onbekend bedrijf toen ik de mogelijkheid zag om mijn afstudeerstage daar te doen. Na een aantal mensen te hebben gesproken en research op internet te hebben gedaan kwam ik erachter dat EventMakers een ontzettend groeiend bedrijf is met heel veel kennis en ervaring op het gebied van sportevenementen. Het feit dat er achter dit bedrijf een hartstikke jong en ambitieus team zit gaf mij de doorslag om stage te gaan lopen bij EventMakers.

Ik denk dat ik met mijn kennis, inzet en passie voor de sport het team kan versterken en ik ga mijn uiterste best doen om dit in praktijk te brengen. Naast de dagelijkse werkzaamheden als contact met de vrijwilligers en het bijhouden van de social-mediakanalen, richt ik mij voornamelijk op de Invictus Games 2020. Ik hoop jullie allen (zowel als vrijwilliger als toeschouwer) te mogen ontmoeten op dit internationaal topsportevenement. Ik heb er zin in!