Eurovision Song Contest 2021

Datum Evenement: 18-5-2021 - 22-5-2021 Exporteer Evenement naar Outlook

Eurovision Song Contest 2021

Het vrijwilligersteam voor de Eurovision Song Contest 2021 is compleet! Met de aanmeldingen die we van de vrijwilligers van vorig jaar hebben ontvangen, en de aanmeldingen die deze week zijn binnengekomen van de reservelijst en EventMakers, is het team compleet. Wil jij graag op de reservelijst komen te staan? Stuur een mail naar team@eventmakers.nl. 


Na een afgelast Eurovisie Songfestival in 2020, wordt het Eurovisie Songfestival in 2021 wederom georganiseerd in Rotterdam. Op 18, 20 en 22 mei vinden de halve finales en finale plaats in Rotterdam Ahoy. Het goede nieuws is dat het Eurovisie Songfestival in mei 2021 hoe dan ook door gaat. Hoe dat er precies uit gaat zien en wat we allemaal gaan doen hangt af van de ontwikkelingen van de COVID-19 maatregelen. 

Vanaf begin april zal Rotterdam al helemaal in het teken staan van het Eurovisie Songfestival. Om alles in goede banen te leiden heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig en jij kan onderdeel worden van dit team! Nadat een groot deel van de vrijwilligers die in 2020 als vrijwilliger geselecteerd waren, zich opnieuw hebben aangemeld voor de editie in 2021, blijken er nog plekken vrij te zijn. Onderaan deze pagina lees je de omschrijvingen van de functies waarvoor jij je nog kan aanmelden. 

Ben jij enthousiast om als vrijwilliger mee te werken aan dit mooie evenement? Dan vragen wij  je om je vóór 20 maart aan te melden via de bovenstaande aanmeldknop. En geef je snel op want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar! 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een mega evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We organiseren een (online) inspiratiesessie waarin we jou welkom heten als vrijwilliger bij het evenement en je inspireren er een fantastisch evenement van te maken met z’n allen;
 • De parkeergelegenheid op Ahoy Rotterdam is gering, daarom hebben wij voor alle vrijwilliger een ov-chipkaart waarmee jij gratis in de Ruit van Rotterdam kan reizen.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent minimaal 6 shifts (meer is welkom) beschikbaar (i.v.m. COVID-19 zullen we zoveel mogelijk met vaste groepen werken);
 • Het kan zijn dat aangescherpte corona-maatregelen van mensen vraagt zich aan de algemeen geldende regels te houden (beperken aantal contacten, geen onnodige reisbewegingen), wij gaan ervan uit dat vrijwilligers hier uiterst zorgvuldig mee omgaan. Hier komen we op een later moment op terug als hier meer duidelijkheid over is;
 • Je stemt bij je aanmelding in voor het afnemen van een coronatest(en) indien nodig;
 • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
 • Jij bent gastvrij, enthousiast en gemotiveerd;
 • Jij bent op 11 april 2021 minimaal 18 jaar oud;
 • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding.

Functies

Tijdens de Eurovision Song Contest worden ESC EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven, die op dit moment nog beschikbaar zijn, lees deze goed door voor je je aanmeldt. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Wij gaan jullie op basis van je voorkeur en je opgegeven beschikbaarheid indelen in een functie. Voor sommige functies zal er eerst een online kennismakingsgesprek zijn met de coördinator van die functie. Het kan zo zijn dat je op dagen dat die hoofdfunctie niet nodig is, ingedeeld wordt binnen een andere functie.

Voor het Eurovisie Songfestival is een uitgebreid Health & Safety protocol opgesteld waar we ons als organisatie aan moeten houden. Dit protocol zorgt ervoor dat er extra vrijwilligers ingezet moeten worden rondom de cateringpunten in Rotterdam Ahoy. Je ondersteunt in de logistiek van de catering en leveranciers.

Catering vrijwilligers worden ingezet tussen 11 april en 26 mei

Binnen het team Transport & Parking worden vrijwilligers ingezet bij verschillende transportdesks en load zones.

De vrijwilligers van de transportdesks zijn werkzaam in de Delegation Bubble of Euro Lounge. Hier ben je het aanspreekpunt voor de delegatieleden en kunnen zij terecht voor informatie over transport schema’s en extra boekingen.

De Load Zone is de halte / opstapplaats voor ESC voertuigen. Jij begeleidt in- en uitrijdende voertuigen van de crew of delegaties. Je houdt hier zicht op dat de Covid maatregelen goed opgevolgd worden en scant de badges van alle passagiers. ’s Ochtends zijn vrijwilligers werkzaam bij de hotels, ’s middags bij Ahoy. Tussendoor kan het zijn dat je met 1 van de elektrische voertuigen zelf naar de wasstraat rijdt dan wel een half uurtje aan een nabij gelegen snel lader gaat staan.

In de rol binnen de Load Zone is het verplicht om een rijbeweijs te hebben en is het een pré om bekend te zijn in Rotterdam. De ochtend shift starten om 06:00 uur 's ochtends, dus is het noodzakelijk dat het voor jou mogelijk is om zo vroeg in Rotterdam te zijn. 

Transport & Partking vrijwilligers worden ingezet tussen 12 april en 26 mei

Binnen het team Health & Safety help je mee om de logistieke processen binnen het evenement op rolletjes te laten lopen! Vrijwilligers helpen bij de controle op het naleven van het Health & Safety protocol en assisteren bij het handhaven van de COVID-19 maatregelen. 

Als Health & Safety vrijwilliger is het belangrijk dat je fit en gastvrij bent. Je werkt secuur, bent alert en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Health & Safety vrijwilligers worden ingezet tussen 11 april en 26 mei

Op de locatie Rotterdam Ahoy help je mee om alles op rolletjes te laten lopen. Je kan ingezet worden bij de post office om poststukken van A naar B te verplaatsen. We zoeken Floor Assistant die samen met hun teamleider verantwoordelijk zijn voor de productie van een bepaalde hal in AHOY. Ook zoeken we nog productierunners die de gehele productie kunnen assisteren bij het vervoeren van de benodigde materialen. Als productierunner is het belangrijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en dat je de weg binnen Rotterdam goed weet te vinden. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen auto.

Ben jij fit en een echte aanpakker en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan is dit een goede functie voor jou!

Venue vrijwilligers worden ingezet tussen 11 april en 24 mei

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x