Cruyff Legacy 14K

Datum Evenement: 24-4-2022 Exporteer Evenement naar Outlook

Cruyff Legacy 14K

Johan zei ooit eens: ‘’Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen’’. Op zondag 24 april 2022, een dag voor Johan zijn 75e geboortedag, komen vanaf de Johan Cruyff ArenA duizenden deelnemers rennend of wandelend in actie. Samen halen ze geld op zodat kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport. Want dat is helaas lang niet altijd vanzelfsprekend, maar wel van levensbelang. Help jij als vrijwilliger bij de Cruyff Legacy 14K?

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met de sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en de Schoolpleinen14 geeft de Foundation kinderen de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit jezelf te halen. Sinds 2016 moeten ze dit helaas zonder Johan Cruijff doen, maar zijn visie blijft bij de activiteiten, die zich in de jaren flink hebben uitgebreid, het uitgangspunt. Elke week brengt de Cruyff Foundation wereldwijd duizenden kinderen vooruit door beweging.

Eén van de vele activiteiten van de Cruyff Foundation is de jaarlijks terugkerende Cruyff Legacy 14K. Deelnemers kunnen naast de 14K Run ook kiezen voor de 5K Run, de 14K Walk, de Kids Run of de Virtual Edition. Wil jij als vrijwilliger helpen om deze dag in goede banen te leiden? Lees dan snel verder!

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

  • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen bij een groot en betekenisvol evenement;
  • Je ontvangt een mooi aandenken de stijl van het evenement;
  • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
  • We organiseren (online) informatiebijeenkomst waarin we jou voorzien van alle evenement- en functiespecifieke informatie. 
  • We organiseren een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers op een gave locatie;

Wat vragen we van jou?

  • Voor het evenement is de voorwaarde dat je beschikbaar bent op zondag 24 april;
  • Jij bent op 23 april 2022 minimaal 16 jaar oud;
  • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
  • We vragen van jou veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en een warm hart voor de Cruyff Foundation en het evenement;
  • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding. 

Functies

Tijdens Cruyff Legacy 14K zijn we op zoek naar EventMakers in verschillende functies. Hieronder beschrijven we de verschillende vrijwilligersfunctieprofielen, per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kun je je eerste drie voorkeursrollen selecteren. Lees dit goed door voor je je aanmeldt.  

Het start/ finish gebied is de plek waar iedereen met gespannen koppies aan de start staat en hopelijk met en brede glimlach over de finishlijn komt. Het start- finish gebied is zowel buiten als binnen in de Arena en op beide plekken zal een vrijwilligersteam actief zijn. De Kids Run en 14K walk starten in de Arena en de 14K en 5K op het plein buiten de Arena. Alle afstanden finishen in de Arena. Bij de start begeleid jij deelnemers naar de juiste startvakken en bij de finish zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed verloopt en er geen opstoppingen ontstaan. Ook is de medaille uitreiking onderdeel van de taken binnen deze functie. Tot slot help jij met zowel de opbouw als de afbouw van het start-finish gebied. Denk daarbij aan de startboog, informatiebalie, het hekwerk etc.

Op verschillende plekken rondom de Arena kunnen deelnemers terecht voor services. Er is een informatiepunt waar deelnemers terecht kunnen voor informatie en materialen. Samen met een groepje vrijwilligers beman jij dit punt, jij beantwoord hier de vragen van deelnemers maar helpt bijvoorbeeld ook bij de na-inschrijving van de Kids Run. Ook kunnen deelnemers bij dit informatiepunt hun shirtje ruilen voor een andere maat. De verkoop van shirtjes, wat binnen in de Arena zal plaatsvinden, valt ook onder deze functie.

Daarnaast bieden we deelnemers de mogelijkheid om kleding in een tas achter te laten bij de start van de run. Deelnemers aan de 14K of 5K laten bijvoorbeeld hun lange broek of jasje achter en willen dat nadat ze zijn gefinisht weer aantrekken. Met een nummer op hun tas en op hun startnummer zorg jij ervoor dat de juiste tas weer bij de deelnemers terecht komt!

In totaal zijn er 4 verzorgingsposten; 3 op de route en één in het stadion. Als vrijwilliger bij een verzorgingspost deel jij eten en drinken uit. Ook is het aan jouw verzorgingspost de taak om de deelnemers aan te moedigen. Met een team van ongeveer 8 vrijwilligers per verzorgingspost bouwen jullie de post op en af en beman je de post gedurende de dag.

Gastvrijheid is erg belangrijk bij een evenement voor de Cruyff Foundation. Binnen dit team zorg je ervoor dat bedrijventeams, partners en overige gaten een persoonlijk, professioneel en wam ontvangst krijgen. Je heet ze gastvrij welkom en bent beschikbaar voor vragen. Je bent inzetbaar als gastheer of gastvrouw in de Galsgow ruimte. Daarnaast help jij met de in- en uitname van kleding voor de bedrijventeams.

Het parcours is een van de belangrijkste onderdelen bij dit wandel- en hardloopevenement. Het parcours van 14 kilometer wordt opgedeeld in 6 zones. In iedere zone is een vrijwilligersteam verantwoordelijk voor het uitzetten van het hekwerk en de borden. Ook verzorg je de aankleding op jouw stuk van de route, denk daarbij aan het ophangen van spandoeken etc. Tijdens de run ondersteun jij waar nodig de eventregelaar op cruciale oversteekpunten of moedig jij de deelnemers aan bij activatie- en aanmoedigingspunten. Na afloop zorg jij met je team voor de afbouw van jullie zone.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x