La Vuelta Holanda

Datum Evenement: 19-8-2022 Exporteer Evenement naar Outlook

La Vuelta Holanda

De vrijwilligerswerving van La Vuelta Holanda 2022 is van start!

La Vuelta start in 2022 alsnog in Nederland! Alle partners, ASO, het ministerie van VWS, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de steden Breda, 's-Hertogenbosch en Utrecht en de private partners hebben de handen opnieuw ineengeslagen om dit evenement in Nederland wederom mogelijk te maken. Nadat we genoodzaakt waren om in 2020 de start van dit prachtige wielerevenement terug te geven aan de Spaanse organisatie en ook het bijbehorende activatieprogramma niet kon doorgaan, is onderzocht of een start in een later jaar haalbaar zou zijn. En het antwoord is “SI”! EventMakers zal daarbij opnieuw het vrijwilligersmanagement verzorgen! 
 
We vertrouwen erop dat La Vuelta Holanda voor inwoners, bedrijven, regio’s en organisaties een feestelijke stip op de horizon is in deze uitdagende periode en kijken ernaar uit om met elkaar te gaan werken aan een onvergetelijk evenement. De komende maanden worden gebruikt om de hernieuwde start van het evenement verder vorm te geven. 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

  • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen internationaal sportevenement;
  • Je ontvangt een gaaf en mooi kledingpakket in de stijl van het evenement;
  • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
  • We organiseren een kennismakingsbijeenkomst waarin we jou voorzien van alle event- en functiespecifieke informatie. 
  • We organiseren een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers;

Wat vragen we van jou?

  • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 1 dag beschikbaar bent;
  • Jij bent op 18 augustus 2022 minimaal 16 jaar oud;
  • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
  • Je bent gastvrij, ethousiast en gemotiveerd;
  • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding. 

Functies

Tijdens La Vuelta Holanda zijn we op zoek naar EventMakers in verschillende functies. Hieronder beschrijven we de verschillende vrijwilligersfunctieprofielen, per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kun je je eerste drie voorkeursrollen selecteren. Lees dit goed door voor je je aanmeldt.  

Als allround eventregelaar ben jij niet weg te denken bij La Vuelta Holanda. Jij staat op cruciale punten langs het parcours en zorgt ervoor dat het verkeer in goede banen geleid wordt. Dat vraagt om de juiste aansturing, vooral omdat het vaak om grote groepen bezoekers op hetzelfde moment gaat. Voor deze functie dien je een online certificaat, op kosten van de Vuelta organisatie, te halen. In deze korte cursus wordt jij klaargestoomd om als eventregelaar op alle plekken langs het parcours te worden ingezet. Het parcours is het belangrijkste deel van deze wielerronde waardoor jij als eventregelaar in het hart van de operatie staat! Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!

We zijn nog opzoek naar vrijwilligers voor rondom het parcours! Door de grote aantallen vrijwilligers die we vragen voor de functie parcourspost (80% van alle functies) lijkt het soms dat dit een minder leuke functie is, maar als je de koers van dichtbij wilt meemaken is het tegendeel waar! Als parcourspost sta je namelijk letterlijk aan het parcours en tussen de roodgekleurde supporters die het peloton aanmoedigen in de start en finish steden Utrecht, Den Bosch en Breda. Jij zorgt ervoor dat bezoekers achter de hekken en langs het parcours blijven staan. Jij zorgt ervoor dat iedereen weet wanneer het peloton eraan komt en bewaakt het parcours waardoor het profpeloton zorgeloos kan koersen. Een mooie uitdaging en unieke ervaring! Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!

Het evenement vind plaats in de provincies Utrecht en Brabant met als belangrijkste steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch. Als EventMaker binnen dit team heb jij een informatieve rol; bezoekers kunnen naar je toe komen als ze vragen hebben over het evenement, hoe het programma eruit ziet, waar de side-events zijn etc. Gastvrijheid is erg belangrijk bij La Vuelta Holanda. Alle bezoekers moeten zich meer dan welkom voelen en hier lever jij een bijdrage aan. Je wordt ingezet op verschillende informatiepunten in een van de drie steden en fungeert als verwijzer. Dit kan zowel achter een informatiebalie zijn als een mobiele verwijzer. Binnen deze functie ben jij het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en ben jij het gezicht van het evenement. Jij bent communicatief vaardig en wil er alles aan doen om de bezoekers een unieke ervaring mee te geven.

Het team Communicatie&Media zorgt voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij La Vuelta Holanda. Omdat we binnen deze functie met een klein en hecht team werken vragen we jou om vanaf woensdag/ donderdag beschikbaar te zijn. Binnen dit team kan je op de volgende rollen ingezet worden:  

Redactie

Het redactieteam bestaat uit journalisten en tekstschrijvers. Jij bent bezig met het verzamelen van content en het schrijven van teksten voor de middelen van La Vuelta Holanda. Van website, tot nieuwsbrief, je kunt het zo gek niet bedenken. Heb jij een achtergrond in communicatie of journalistiek? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift? Dan is het redactieteam een plek voor jou! Spaans is een pré.

Fotograaf

Als fotograaf binnen kun jij de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen. Je bent bezig met het verzamelen van interessante content van het evenement voor online kanalen zoals de website en social media. Heb jij ervaring met fotografie en kan jij niet wachten om een internationaal wielerevenement op beeld vast te leggen? Dan past deze plek bij jou!

Pers

La Vuelta is een internationaal evenement waar veel media- aandacht aan wordt besteed. Er zal dan ook veel pers op het evenement afkomen. Voor het evenement is het belangrijk dat de pers en media gastvrij ontvangen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het perscentrum in Utrecht gereed, ontvangen de pers in het perscentrum, begeleiden de pers naar mogelijke persruimtes en bieden ondersteuning waar nodig. Ook zijn we in dit team op zoek naar zogeheten runners. Als runner ben jij de snelle schakel tussen locaties in Utrecht. Er worden runners ingezet om personen of spullen snel van punt A naar B te brengen. Je bent in deze functie enthousiast, gastvrij en je beheert de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor EventMakers en zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Jij helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. In het Volunteers home meldt een deel van de vrijwilligers zich voorafgaand aan hun shift. Vanwege de uitgestrekte route zullen er meerdere aanmeldpunten komen. Daarnaast help jij bij het uitgeven en uitrijden van alle lunch- en dinerpakketten. Binnen dit team vallen ook allround EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle vrijwilligersposities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Gastvrijheid is erg belangrijk bij La Vuelta Holanda. Binnen dit team zorg je ervoor dat partners en overige gasten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen. Je heet ze gastvrij welkom en bent beschikbaar voor vragen. Je bent inzetbaar als gastheer of gastvrouw in een van de hospitality ruimtes. Ben jij servicegericht, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan pas jij perfect in dit team!

Het backoffice van onze projectorganisatie is de spin in het web van de organisatie van La Vuelta Holanda. Zij zorgen onder ander met het onderdeel back office voor het behandelen van alle inkomende mails en telefoontjes op het algemene mailadres en telefoonnummer. Dit is een functie die drie weken voor het evenement al ingekleed wordt. Je kunt je voorstellen dat er bijvoorbeeld in de weken voorafgaand en tijdens het evenement veel vragen binnenkomen bij de organisatie. Jij gaat samen met een team deze vragen beantwoorden. Vind jij het leuk om voorafgaand aan het evenement al een aantal dagen in actie te komen, ben je communicatief vaardig, heb je ervaring met Outlook en beheers jij de Nederlandse taal, en bij voorkeur ook de Engelse taal, in woord en geschift? Dan is deze functie voor jou!

Print
Categorieën: Afgelopen evenementen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x