World Gymnaestrada 2023

Datum Evenement: 30-7-2023 08:00 - 5-8-2023 23:00 Exporteer Evenement naar Outlook

World Gymnaestrada 2023

 

(See below for English)

 

 

Van 30 juli t/m 5 augustus 2023 komt World Gymnaestrada weer naar Nederland toe! De World Gymnaestrada is een wereldwijd, niet-competitief evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met het grootste aantal actieve deelnemers van elk gymsportevenement. Deelname is voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, ras, religie, cultuur, bekwaamheid of sociale status. In 1991 was World Gymnaestrada voor de laatste keer in Nederland en dit was toen het grootste sportevenement in Nederland ooit op de Olympische Spelen in 1928 na. Deze editie van World Gymnaestrada belooft nóg groter en mooier te worden.

Het evenement vindt plaats in Amsterdam. Op twee locaties zal het omvangrijke programma worden uitgevoerd, te weten het Olympische Stadion en RAI Amsterdam. De enorme aantallen sporters worden gedurende het evenement gehuisvest bij sporthallen en bij scholen. De sfeer van World Gymnaestrada is een van eensgezindheid en verbroedering, wat het evenement een heel bijzondere beleving geeft. Voor dit fantastische sportevenement zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen!

Het aanmelden gaat op een nog nader te bepalen moment van start. Heb je interesse om vrijwilliger te worden en wil je op de hoogte worden gehouden wanneer het aanmelden open gaat? Vul dan het formulier in door de knop hierboven te volgen. Voor vragen/opmerkingen die mogelijk al op dit moment spelen kan je een e-mail sturen naar team@eventmakers.nl. Ga voor meer algemene informatie over World Gymnaestrada 2023 naar de website: https://worldgymnaestrada2023.com

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt gave en unieke kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 3 tot 5 dagen beschikbaar bent, afhankelijk van de rol;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens World Gymnaestrada zijn we op zoek naar EventMakers in veel verschillende functies. Hieronder beschrijven we de verschillende vrijwilligersfunctieprofielen. Je vindt er informatie over de functies, je talent en de gevraagde beschikbaarheid.

Team Begeleiders

Je begeleidt een van de deelnemende landen van A tot Z door hun verblijf in Amsterdam en deelname aan de World Gymnaestrada. Je bent het eerste aanspreekpunt van het land en beantwoordt de eerstelijns vragen. Je staat in nauw contact met het LOC om de deelnemende landen een onvergetelijke week te bezorgen.

Beschikbaarheid minimaal 5 dagen van 28 juli t/m 6 augustus 2023.

Jouw talent

Ben je communicatief vaardig, kan je je goed redden in het Engels, Duits of Spaans en/of een andere vreemde taal, ben je servicegericht, enthousiast en maak je snel vrienden? Kan je ook goed met vragen overweg en ben je stressbestendig? Dan is deze taak echt iets van jou. Je krijgt je eigen delegatie toegewezen om samen een te gekke week te beleven.

Informatiebalie, accreditatiecentrum en ticketcentrum

In alle Venues worden er tijdens het evenement balies ingericht die dienen als Informatiebalie, Accreditatiecentrum en Ticketcentrum. In dit team zorg je ervoor dat bezoekers goed geïnformeerd worden en help je ze als ze vragen hebben. Ook kan je binnen dit team helpen bij het maken en uitgeven van de toegangspassen aan alle verschillende doelgroepen en/of help je bij het klaarleggen, verstrekken en verkopen van toegangstickets. Je bent dus op verschillende locaties binnen de venue inzetbaar.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 23 juli t/m 5 augustus 2023.

Ticketing

Vrijwilligers binnen dit team staan op de verschillende plekken in de Venues waar de bezoekers binnenkomen en waar wordt gecontroleerd op een geldig toegangsbewijs. Hiervoor worden scanners gebruikt.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023.

Verwijzer

Vrijwilligers binnen dit team staan op de verschillende plekken in en buiten de Venue om de bezoekers te verwijzen naar de juiste zitplaats. Je bent een echte gastheer of gastvrouw en vindt het leuk om met mensen in contact te zijn.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023.

City hosts bij OV punten

Vrijwilligers binnen dit team staan bij de verschillende OV punten buiten het evenemententerrein om de bezoekers te informeren over het programma, de stad en de werking van het OV. Je bent een echte gastheer of gastvrouw en vindt het leuk om met mensen in contact te zijn.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Meld je dan aan voor het team Bezoekers Services!

EventMakers Desk

Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Je bent aanspreekpunt voor vrijwilligers, bemant de vrijwilligersinformatie-balie, helpt bij de uitgifte van kleding en cateringbonnen of maakt deel uit van het allround EventMakers team.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023..

Allround EventMaker

Vanuit het allround team ben je op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023..

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Meld je dan aan voor team EventMakers Services!

Catering

Tijdens het evenement zijn er verschillende cateringpunten. Denk aan het Crew Café, de vipruimtes en de publiekscatering. Het catering team zal ondersteunende werkzaamheden doen in de catering tijdens het evenement.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 23 juli t/m 8 augustus 2023. 

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Heb je affiniteit met horeca/catering en heb je gevoel voor hospitality? Meld je dan aan voor de functie catering!

Chauffeur

Een team van chauffeurs is verantwoordelijk voor het vervoeren van officials en andere belangrijke gasten. Je haalt ze op van Schiphol en vervoert ze naar locaties volgens de planning van de transportcoördinator. Je spreekt Engels en beschikt over een nette spijkerbroek. Je bent minimaal 3 jaar in het bezit van een rijbewijs.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 23 juli t/m 7 augustus 2023..

Begeleiding parkeren

Vrijwilligers binnen dit team staan op verschillende parkeerterreinen buiten de Venues om de bezoekers te verwijzen naar een parkeerplaats. Je bent een echte gastheer of gastvrouw en vindt het leuk om met mensen in contact te zijn.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 23 juli t/m 5 augustus 2023..

Jouw talent

Ben je een goede gastheer en vind je het leuk om gasten te vervoeren? Ben je goed in het vinden van de weg en het begeleiden van spelers, staf en wellicht VIP gasten? Ben je daarnaast flexibel ingesteld? Kom dan het team van chauffeurs versterken!

Ontvangst Officials en Teams

In dit team ontvang je de Officials op de luchthaven Schiphol. Je bent een gastheer of gastvrouw en geeft iedereen een warm welkom. Je zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt en dat ze tevreden de luchthaven verlaten met een van de chauffeurs. Ook ben je er bij het vertrek van de gasten om ze een goede thuisreis te wensen.

Beschikbaarheid minimaal 5 dagen van 28 juli t/m 6 augustus 2023..

VIP

Je bent een gastheer of gastvrouw en zorgt ervoor dat het de VIP gasten aan niets ontbreekt.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023..

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse en de Engelse taal? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Meld je dan aan voor het team Hospitality.

Side Events

Tijdens het evenement zijn er verschillende Side Events. Zo is er natuurlijk de opening en een sluiting. Er is een beweegplein, een FIG Gala en National Performances. Wil jij helpen tijdens deze side events om de bezoekers het naar hun zin te maken? Meld je dan nu aan voor het Team Side Events.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus 2023.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je goed redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Weet jij van aanpakken, ben je oplossingsgericht en houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Meld je dan aan voor Team Side Events.

Coördinator School

Je helpt bij alle zaken rondom de coördinatie van de scholen waar de verschillende teams in deze week verblijven. Je zorgt dat het de gasten aan niks tekort komt en bent een eerste aanspreekpunt als er vragen zijn.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 29 juli t/m 6 augustus in 2023.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je goed redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Weet jij van aanpakken, ben je oplossingsgericht en houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Meld je dan aan als Coördinator voor een school.

Medische vrijwilligers

Tijdens de World Gymnaestrada met 20.000 deelnemers gebeuren er weleens ongelukjes en is het belangrijk dat we de mensen goed in de gaten houden. In deze rol ondersteund je het professionele medische team met de eerste hulp van deelnemers en bezoekers.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 30 juli t/m 5 augustus in 2023.

Jouw talent

Ben je in het dagelijks leven werkzaam in de zorg of heb je een medische achtergrond dan is deze functie iets voor jou! Laat ons tijdens je aanmelding weten wat je kan zodat we je op de juiste positie indelen.

Assistentie bij optredens / Opbouw zalen

Bij de opbouw van de zalen ben jij de extra handjes die nodig zijn om de zalen om te bouwen tot een prachtig decor voor de sporters, de optredens en natuurlijk voor het publiek.

Beschikbaarheid minimaal 3 dagen van 23 juli t/m 8 augustus in 2023.

Jouw talent

Ben jij handig, heb je een goede conditie en ben je bereid je handen uit je mouwen te steken? Heb jij gevoel voor entertainment en assisteer je graag tijdens optredens? Meld je dan nu aan bij het Team Stage Assistance.

(English)

 

The World Gymnaestrada is coming to The Netherlands from 30 July - 5 August 2023! The World Gymnaestrada is a worldwide, non-competitive event that is organised once every four years and it is the largest gymnastics event in excistance. Anyone can attend regardless of gender, age, race, religion, culture, skill level or social status. The World Gymnaestrada was organised in The Netherlands in 1991 for the last time and that was the largest sportevent hosted in The Netherlands since the Olympic Games in 1928. This World Gymnaestrada edition promises to be even bigger and greater!

The event will take place in amsterdam. Two locations will host an extensive programme, nameley the Olympic Stadion and RAI Amsterdam. The enormous number of attendees will be accommodated in sports halls and schools. The World Gymnaestrada's atmosphere is one of unity and fraternization, which gives this event a very special experience. We are looking for volunteers to help organise this fantastic event!

It is still to be determined when the volunteer recruitment is going to start. Please fill out the interest form if you are interested in becoming a volunteer and if you want to be kept updated when the recruitment kicks off. Please contact us at team@eventmakers.nl if you have any questions. Please visit the World Gymnaestrada 2023's website for more general information at: https://worldgymnaestrada2023.com

Do do we provide you with?

Volunteers are essential for an event! We guarantee to take good care of you, because we value our EventMakers. We will do this in the following manner:

 • You will meet many new people and you get a unique look behind the scenes at this fantastic event;
 • You will get a cool and unique clothing package in the style of the event;
 • You will get good food and drinks during the event;
 • We will get to know you on a personal level so that we can deploy you in the best possible way;
 • We will organise an inspiring kick-off event for all EventMakers.

What do we ask from you?

 • The event requires you to be available for at least 3-5 days, depending on the role;
 • EventMakers speak at least Dutch ór English;
 • All EventMakers sign a volunteer contract;
 • We ask enthusiasm, effort, hospitality and passion for the event from all EventMakers;
 • Subsistence expenses are paid for by EventMakers themselves.

Functions

We are looking for EventMakers in many different functions for the World Gymnaestrada, which we describe below. You will find information about the functions, the talents you need for these and the required availability.

Team Chaperone

You accompany one of the participating countries throughout their stay in Amsterdam and during their participation at the World Gymnaestrada. You are the country's first point of contact and you answer their more basic questions. You are in close contact with the organising committee (LOC) and help provide the countries with an unforgettable week.

Availability at least 5 days from 28 July up to 6 August 2023.

Your talent

You are a good communicator, you are proficient in English, German, Spanish and possibly another foreign language, you are service oriented, ethusiastic and you make friends quickly. Also you are stress resistant. You will be given a delegation with whom you will have a great week together.

Information counter, accreditation centre, ticket centre

Each venue will have a information counter, accreditation centre, ticket centre during the event. The visitors services team ensures that visitors are well informed and that their questions are answered. The team is also responsible for creating and handing out accreditation passes to the various target audiences. Also, the team helps with readying and handing out entrance tickets. This all means that you are deployable at various locations in the venue.

Availability at least 3 days from 23 July up to 5 August 2023.

Ticketing

Volunteers in this team are deployed at different spots where visitors enter the venues. The visitors are checked for valid entrance tickets through the use of scanners.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023.

Referrer

Volunteers from this team are placed in and outside the venues to guide visitors to their seats. Referrers love hosting and being in contact with people.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023.

City hosts at public transport points

Volunteers within this team are active at various public transport points outside the event site to inform visitors about the programme, the city and how the public transport works.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023.

Your talent

Can you speak the Dutch and English language? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Do you like to make people feel at home? If so, then definitely sign up for visitors services!

EventMakers Desk

You help with various topics regarding volunteer management. You are point of contact for volunteers, man the volunteer information desk, help with the distribution of clothing and catering vouchers or are part of an allround EventMakers team.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023..

Allround EventMaker

The Allround EventMaker team is deployable on every position. You enjoy helping where ever help is needed.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023..

Your talent

Can you speak the Dutch and English language? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Do you like to make people feel at home? If so, then definitely sign up for the EventMakers Desk!

Catering

The event will host various catering points, like at the Crew Café, the VIP-rooms and visitors catering. The catering team will support the general catering during the event.

Availability at least 3 days from 23 July up to 8 August 2023. 

Your talent

Can you speak the Dutch language and are you proficient with English? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Do you have affinity with catering and hospitality? If so, then definitely sign up for catering!

Driver

A team of drivers is responsible for the transportation of officials and other important guests. You will pick them up from the airport (Schiphol) and transport them to locations. The transportcoördinator will provide you with a planning. You speak English and possess neat trousers / jeans. You have your drivers license for at least 3 years.

Availability at least 3 days from 23 July up to 7 August 2023..

Parking Guidance

Volunteers in this team are deployed at the parking area outside the venues to help direct visitors to a parking spot. You enjoy being in contact with people.

Availability at least 3 days from 23 July up to 5 August 2023..

Your talent

Are you a good host and do you enjoy transporting visitors? Are you good at finding your way and accompanying players, staff and possibly VIP guests? Are you flexible? If so, then sign up for the transport team!

Receiving Officials and Teams

This team receives officials at Schiphol. You are a true host and provide everyone with a warm welcome. You ensure that guests have everything they need and that they leave the airport satisfied with one of the drivers. You will also be at the airport when the guests leave to wish them a safe and pleasant trip back home.

Availability at least 5 days from 28 July up to 6 August 2023..

VIP

You are a true host and know how to take care of VIP guests so that they feel well taken care for.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023..

Your talent

Can you speak the Dutch and English language? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Do you like to make people feel at home? If so, then definitely sign up for the team Hospitality!

Side Events

Their are various side events during the event, like the opening and closing. There will be a 'movement square', a FIG Gala and national performances. Do you want to help visotors have a good time at these side events? If so, then apply for the Side Events team!

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023.

Your talent

Can you speak the Dutch language and are you proficient with English? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Are you hands on, solution-oriented and do you like giving people a warm welcome? If so, then sign up for team Side Events!

School Coordinator

You help with everything involved with the coordination of schools where the various teams will stay during the week. You make sure that the guests are provided with everything they need and you are their first point of contact for questions.

Availability at least 3 days from 29 July up to 6 August 2023.

Your talent

Can you speak the Dutch language and are you proficient with English? Are you communicative, friendly, social, enthusiastic, service oriented and flexible? Are you hands on, solution-oriented and do you like making people feel at home? If so, then make sure to sign up to be a School Coordinator!

Medical Volunteers

With more than 20,000 attendees accidents are bound to happen during the World Gymnaestrada and therefor it is important that we keep a close eye out. The Medical Volunteers support the professional medical team with first aid for visitors and athletes.

Availability at least 3 days from 30 July up to 5 August 2023.

Your talent

Do you work in healthcare in your daily life or do you have a medical background? If so, then this function will suit you and please apply! It helps us if you let us know what your qualifications are when signing up.

Assisting performances / building up stages

You are the extra pair of hands to help building up stages in beautiful sets for the athletes, performances and visitors.

Availability at least 3 days from 23 July up to 8 August 2023.

Your talent

Are you handy, fit and are you prepared to roll up your sleeves? Do you have a feeling for entertainment and do you like to assist during performances? If so, then make sure to sign up for team Stage Assistance!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x