The Ocean Race, Den Haag

Datum Evenement: 11-6-2023 - 15-6-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

The Ocean Race, Den Haag

Van 11 t/m 15 juni 2023 is Scheveningen het middelpunt van weer een groot watersportfestijn, met als hoofdattractie de beroemdste zeilrace rond de wereld. In 2023 zal Den Haag de voorlaatste stop zijn van The Ocean Race, die op 15 januari 2023 van start gaat in Alicante, Spanje, en na zo’n 51.500 kilometer en zes maanden racen zal eindigen in Genua, Italië. Scheveningen zal van 11 juni t/m 15 juni volledig in het teken staan van zeilen en watersport.

Wil jij samen met ons de zeilen hijsen voor het grootste en zwaarste zeilevenement ter wereld? Meld je dan aan als EventMaker voor The Ocean Race Den Haag!

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 3 dagen beschikbaar bent;
 • EventMakers zijn op 10 juni 2023 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens The Ocean Race The Hague worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies, jouw talent en de benodigde beschikbaarheid.

Let op: Voor bepaalde functies is het een vereiste dat je de Engelse taal volledig beheerst.  

Momenteel zitten alle functies vol. Je kan je nu aanmelden voor de reservelijst door drie keer reservelijst als voorkeursfunctie op te geven bij jouw aanmelding. Wij zullen contact met je opnemen mocht je in aanmerking komen om vrijwilliger te worden tijdens The Ocean Race.

 

 

Het team Operations is een hechte groep dat bestaat uit twee onderdelen Logistical Support en Duurzaamheid. Je vindt het niet erg om de handen uit de mouwen te steken en bent flexibel ingesteld. Jij wordt aangestuurd door zowel de lokale organisatie (LOC) als de internationale organisatie van de The Ocean Race.

Logistical Support

Je bent inzetbaar voor allerhande logistieke zaken. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de uitgifte van accreditaties, help je bij de crewcatering of word je ingezet als runner voor de organisatie.

Het team Hospitality (English) staat onder begeleiding van de internationale organisatie van de The Ocean Race. Jullie zijn het gezicht van het evenement en zorgen dat de bezoekers/klanten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen. Met dit team ben je betrokken bij de (business)events van de The Ocean Race. Je bent werkzaam op verschillende plekken in de Race Village of op het Paviljoen. Ook kan je te werk gaan als Commercial Volunteer, waarbij je informatie en ervaringen over het evenement bij de bezoekers opvraagt.

Jouw talent

Je beheerst de Engelse taal goed en bent communicatief vaardig. Als host ben je vriendelijk, enthousiast, servicegericht, sociaal en flexibel. Geef jij gasten een gastvrij gevoel? Kom dan ons team versterken! 

Het team Hospitality (Dutch) staan onder begeleiding van de lokale organisatie (LOC) van The Ocean Race. Jullie zijn het gezicht van het evenement en zorgen dat de bezoekers, partners en deelnemers een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen. Met dit team kun je betrokken zijn bij de verschillende (business)events van The Ocean Race. Je kan helpen bij congressen en bijeenkomsten die vanuit de lokale organisatie georganiseerd worden voor partners. Ook kan je ingezet worden als gastheer/ gastvrouw in de Race Village, in hotels, op boten en op andere plekken waarbij je het eerste aanspreekpunt bent voor de bezoekers en zakelijke gasten. Je kan in dit team ook aan de slag gaan bij de registratie- of informatiebalie voor bezoekers. Binnen dit team worden ook specifiek enkele EventMakers met goede zeilkennis geworven, om informatieve rondleidingen te verzorgen voor zakelijke gasten.

Jouw talent

Je beheerst de Nederlandse taal en kunt je ook in het Engels redden. Als host ben je vriendelijk, enthousiast, servicegericht, sociaal en flexibel. Voor een klein deel van de EventMakers binnen dit team is zeilkennis benodigd, maar láng niet voor alle functies binnen dit team. Geef jij gasten een gastvrij gevoel? Kom dan dit team versterken!

Het team Communicatie & Media zorgt voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij The Ocean Race. Binnen dit team kan je op de volgende rollen ingezet worden: Redactie, Fotograaf, (begeleiding) Mascotte of media. Houd jij van het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement, het vertalen van stukken en/of het up-to-date houden van online kanalen zoals de website, een app, social media, et cetera? Dan is een dergelijke functie zeker iets voor jou. Ook kan je binnen dit team als fotograaf de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen. Wil jij toch dichterbij de pers en media werken? Dan kan je de internationale of de lokale organisatie ondersteunen bij het begeleiden van de pers in het perscentrum, het gereedmaken van de persruimte en het bieden van ondersteuning.

Jouw talent

Heb jij een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media en heb jij goede kennis omtrent het gebruik van computers, en tekstverwerkingsprogramma’s? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal (en eventueel een andere buitenlandse taal) uitstekend in woord en geschrift? Kom dan dit team versterken! Ervaring is een Pré.

Functie

Het duurzaamheid team is verantwoordelijk voor alle taken en activiteiten welke betrekking hebben op het thema duurzaamheid. Sluit je bijvoorbeeld aan bij het Green Team en houdt je bezig met het programma van The Ocean Race dat speciaal georganiseerd wordt om het thema recycling te belichten. Of ondersteun een van de Side Events welke betrekking heeft op duurzaamheid

Het Side-Events team is ervoor verantwoordelijk dat de The Ocean Race meer wordt dan een zeilevenement, het grootste zeilevenement van de wereld is namelijk veel meer dan een evenement an sich. Juist alle side-events bieden bezoekers de kans om zelf ook actief te zijn en nevenactiviteiten vergroten de beleving van het evenement. Je helpt mee bij de uitvoering van de side-events rondom de Race Village. Je zal onderdeel zijn van het The Ocean Race School Program of je kunt overall betrokken zijn bij andere side-events die op het terrein worden georganiseerd.

Jouw talent

Kun jij kinderen en volwassenen enthousiasmeren? Vind jij het leuk om een beleving te creëren voor toeschouwers en zelf ook actief de handen uit de mouwen te steken? Ben je geduldig, enthousiast, vrolijk en in goede conditie? Kom dan ons team versterken!

Het duurzaamheid team is verantwoordelijk voor alle taken en activiteiten welke betrekking hebben op het thema duurzaamheid. Sluit je bijvoorbeeld aan bij het Green Team en houdt je bezig met het programma van The Ocean Race dat speciaal georganiseerd wordt om het thema recycling te belichten.

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x