Cruyff Legacy 14K

Datum Evenement: 2-4-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

Cruyff Legacy 14K

 

Op zondag 2 april vindt de Cruyff Legacy 14K plaats in Amsterdam met als voornaamste reden geld inzamelen voor de Cruyff Foundation. De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en-spelprojecten. Hierbij focussen zij zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.  

De Cruyff Legacy 14K daagt deelnemers uit om lekker in beweging te komen tijdens een unieke 5 of 14 km lange route door onze prachtige hoofdstad. De start en finish zijn in de Johan Cruijff ArenA. Tof voor de deelnemer, waardevol voor een ander. Door mee te rennen of te wandelen halen deelnemers namelijk geld op voor de Johan Cruyff Foundation. Hiermee laten we kinderen en jongeren sporten voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld als ze een fysieke of mentale beperking hebben of in aandachtsgebieden wonen. Want alle kinderen verdienen het om plezier te hebben en het beste uit zichzelf te halen door sport. 

Johan zei: ‘Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen’. En dat kan je niet alleen doen door mee te rennen, maar ook door mee te helpen als vrijwilliger bij dit evenement!
 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt kleding in de stijl van het evenement; 
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers; 
 • Reis- en/of verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal beschikbaar bent op zondag 2 april; 
 • EventMakers zijn op 1 april 2023 minimaal 16 jaar oud; 
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement.

Functies

Tijdens Cruyff Legacy 14K zijn we op zoek naar EventMakers in verschillende functies. Hieronder beschrijven we de verschillende vrijwilligersfunctieprofielen. Je vindt er informatie over de functies, je talent en de gevraagde beschikbaarheid. In het aanmeldformulier kun je je eerste drie voorkeursrollen selecteren. 

Op verschillende plekken rondom de Arena kunnen deelnemers terecht voor verschillende services.  Er is een informatiepunt waar deelnemers terecht kunnen voor informatie en materialen. Samen met een groepje vrijwilligers beman jij dit punt, jij beantwoord hier de vragen van deelnemers maar helpt bijvoorbeeld ook bij de na-inschrijving van de Kids Run. Ook kunnen bij dit informatiepunt hun shirtje ruilen voor een andere maat. De verkoop van shirtjes, wat binnen in de Arena zal plaatsvinden, valt ook onder deze functie.   

Daarnaast bieden we deelnemers de mogelijkheid om kleding in een tas achter te laten bij de start van de run. Deelnemers aan de 14K of 5K laten bijvoorbeeld hun lange broek of jasje achter en willen dat nadat ze zijn gefinisht weer aantrekken. Met een nummer op hun tas en op hun startnummer zorg jij ervoor dat de juiste tas weer bij de deelnemers terecht komt!  

Binnen het team EventMakers Services zorgen we er samen voor om een fantastisch evenement neer te zetten en een hechte groep vrijwilligers te creëren. Je helpt bij het ontvangst van de vrijwilligers en zorgt ervoor dat iedereen van eten en drinken is voorzien.  

Binnen dit team vallen ook allround EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Voor deze functie wordt een beroep gedaan op je flexibiliteit. 

Gastvrijheid is erg belangrijk bij een evenement voor de Cruyff Foundation. Binnen dit team zorg je ervoor dat bedrijventeams, partners en overige gaten een persoonlijk, professioneel en wam ontvangst krijgen. Je heet ze gastvrij welkom en bent beschikbaar voor vragen. Je bent inzetbaar als gastheer of gastvrouw in de hospitality ruimte. Daarnaast help jij met de kledinginname en -uitgifte voor de bedrijventeams.  

Het parcours is een van de belangrijkste onderdelen bij dit wandel- en hardloopevenement. Het parcours van 14 kilometer wordt opgedeeld in 6 zones. In iedere zone is een vrijwilligersteam verantwoordelijk voor het uitzetten van het hekwerk en de borden. Ook verzorg je de aankleding op jouw stuk van de route, denk daarbij aan het ophangen van spandoeken etc. Tijdens de race ondersteun jij waar nodig de eventregelaar op cruciale oversteekpunten of moedig jij de deelnemers aan bij activatie- en aanmoedigingspunten. Na afloop zorg jij met je team voor de afbouw van jullie zone.    

Een andere functie die op het parcours functioneert, is de achterfietser. Bij iedere loop/run fietst een vrijwilliger achter de laatste deelnemers aan, zodat duidelijk is waar de laatste deelnemer zich bevindt zodat het parcours zo snel mogelijk weer vrijgegeven mag worden. Voor deze functie die je een eigen fiets mee te nemen.  

Het start/ finish gebied is de plek waar iedereen met gespannen koppies aan de start staat en hopelijk met en brede glimlach over de finishlijn komt. Het start- finish gebied is zowel buiten als binnen in de Arena en op beide plekken zal een vrijwilligersteam actief zijn. De Kids Run en 14K walk starten in de Arena en de 14K en 5K op het plein buiten de Arena. Alle afstanden finishen in de Arena. Bij de start begeleid jij deelnemers naar de juiste startvakken en bij de finish zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed verloopt en er geen opstoppingen ontstaan. Ook is de medaille uitreiking onderdeel van de taken binnen deze functie. Tot slot help jij met zowel de opbouw als de afbouw van het start-finish gebied. Denk daarbij aan de startboog, informatiebalie, het hekwerk etc.

In totaal zijn er 4 verzorgingsposten; 3 op de route en één in het stadion. Als vrijwilliger bij een verzorgingspost deel jij eten en drinken uit. Ook is het aan jouw verzorgingspost de taak om de vrijwilligers aan te moedigen. Met een team van ongeveer 8 vrijwilligers 8 vrijwilligers bouwen jullie de post op en af en beman je de post gedurende de dag. 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x