Elfstedentriatlon

Datum Evenement: 18-6-2023 - 24-6-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

Elfstedentriatlon

Van zondag 18 juni t/m zaterdag 24 juni 2023 gaat Maarten van der Weijden de mammoet opgave aan om de Elfstedentocht 3x af te leggen in 6 dagen (600km in totaal!). Dit zal hij eerst zwemmend doen, dan fietsend en als laatste lopend; een triatlon dus! Deze uitzonderlijke sportieve prestatie onderneemt Maarten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

 

Maarten heeft zelf kanker gehad. Hij heeft het geluk gehad hiervan te herstellen en daarna is hij zelfs Olympisch én Wereldkampioen geworden in openwaterzwemmen. Hij heeft daarna de Maarten van der Weijden Foundation opgericht. Deze stichting haalt zoveel mogelijk geld op dat voor de volle 100% (uniek!) wordt gedoneerd aan onderzoek naar kanker. Niks blijft aan de strijkstok hangen. In 2018 en 2019 heeft Maarten de Elfstedenzwemtocht ondernomen en bij elkaar bijna EUR 13mln opgehaald en dit gedoneerde geld heeft intussen al geleid tot concrete resultaten bij de behandeling van kanker! We gaan zien hoeveel het dit keer wordt!

Het evenement vindt plaats in Friesland en gaat langs de 11 steden van de Elfstedentocht. Net als de Elfstedenzwemtocht van 2019 gaat EventMakers ook dit evenement mede mogelijk maken. Het belooft een enorm bijzonder evenement te worden waarbij gevoelens van samenzijn, inspiratie en positiviteit de boventoon zullen voeren. Ga jij hier onderdeel van zijn? Meld je dan nu aan als EventMaker!

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;

 • Je ontvangt bijzondere kleding in de stijl van het evenement. Wat het gaat zijn, wordt nog onderzocht, waarbij we zoveel mogelijk gratis proberen te regelen, zodat de stichting zo min mogelijk geld kwijt is en zoveel mogelijk geld naar kanker onderzoek naar kanker gaat;

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 3 dagen beschikbaar bent. Indien jij 3 aaneensluitende dagen beschikbaar bent en niet uit Friesland komt, wordt een optie overnachting aangeboden;

 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;

 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;

 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

 

Wat vragen we van jou?

 • EventMakers zijn op 18 juni 2023 minimaal 16 jaar oud;

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 3 dagen beschikbaar bent, afhankelijk van de rol;

 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;

 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;

 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;

 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Echter, als je 3 (of meer) achtereenvolgende dagen helpt en je komt niet uit Friesland, dan bieden we een kosteloze accommodatie aan.

 

Functies

Tijdens de Elfstedentriatlon zijn we op zoek naar EventMakers in veel verschillende functies. Hieronder beschrijven we de verschillende vrijwilligersfunctieprofielen. Je vindt er informatie over de functies, je talent en de gevraagde beschikbaarheid.

EventMakers Desk

Tijdens de week van de Elfstedentriathlon is een vrijwilligersaccommodatie in Leeuwarden, waar veel vrijwilligers overnachten. Je helpt mee met operationele acties in de vrijwilligersaccommodatie, zoals de in- en uitcheck van vrijwilligers, zorgen dat de accommodatie netjes blijft, je bent hier eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en je helpt met de uitgifte van vrijwilligerskleding. Je gaat niet van stad naar stad, maar omdat het in Leeuwarden is, ben je wel aanwezig bij de finish.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Allround EventMaker

Vanuit het allround team ben je op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel. Je steekt je handen makkelijk uit de mouwen.

Deelnemersbegeleiding

Rondom de Elfstedentriathlon worden 5 meesportevenementen georganiseerd, waarbij het doel is om in totaal 10.000 deelnemers in de hele week met Maarten mee te laten doen in een van de drie disciplines (zwemmen, fietsen, lopen). Het team deelnemersbegeleiding is verantwoordelijk voor het ontvangst en de registratie van de deelnemers. Dit team helpt bij de kledinginname en –uitgifte en bemant de verzorgingsposten waar eten en drinken wordt uitgedeeld. Je bent dus op verschillende locaties inzetbaar, afhankelijk van het meesport evenement waarbij wordt geholpen.

Verwijzer

Dit team ondersteunt de organisatie van de meesportevenementen. Je zorgt ervoor dat zowel publiek als deelnemers weten waar ze moeten zijn en verwijst ze naar de juiste plekken. Op momenten waar genodigden aanwezig zijn, zal dit team hen ontvangen en als gastheer/-vrouw fungeren.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent een echte gastheer of gastvrouw en je vindt het leuk om met mensen in contact te zijn. Je bent vriendelijk, enthousiast, servicegericht en flexibel.

Materieel & Opslag

Het magazijnteam ontvangt leveringen en zorgt ervoor dat de spullen op de juiste plek terecht komt. Je houdt bij waar de spullen heen gaan en wat er nog beschikbaar is in het magazijn. Ook zorg je ervoor dat de spullen uiteindelijk weer terugkomen. Je werkt nauw samen met het transport team dat de spullen naar de juiste plekken vervoert.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je hebt een logistieke achtergrond, kan goed zelfstandig werken en kan overzicht houden.

Catering

Tijdens het evenement krijgen alle vrijwilligers natuurlijk goed te eten en drinken. Om dit te verzorgen wordt een partner gezocht die de boodschappen kan leveren. Voor het klaarmaken van de cateringpakketten zoeken we ervaren keuken medewerkers die het leuk vinden om tijdens de hele Elfstedentriathlon ontbijt, lunch en diner voor een groep van zo'n 200 vrijwilligers klaar te maken.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je kan de lekkerste gerechten maken en hebt ervaring als kok en een bewijs van ‘Sociale Hygiëne’.

Chauffeur

Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor het verplaatsen van vrijwilligers, media en materiaal. Of rondom een van de meesportevenementen waarbij je fungeert als voor- of achterrijder van het ‘peleton’. Je bent minimaal 3 jaar in het bezit van een rijbewijs.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je vindt het leuk om onderweg te zijn en je hebt goede en veilige rijvaardigheden. Je bent goed in het vinden van de weg en je bent flexibel ingesteld.

Fondsenwerver

Het doel van de triathlon is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De triathlon gaat veel toeschouwers trekken wat kansen biedt om ter plekke nog meer fondsen op te halen. Als fondsenwerver leg je contact met toeschouwers om -op leuke manieren- hen te vragen of ze willen doneren. Jouw inzet gaan we direct terugzien in de teller van het totaal opgehaalde bedrag!

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent enthousiast, sociaal en je vindt het leuk om met mensen het gesprek aan te knopen. Je krijgt energie van het zo hoog mogelijk laten oplopen van de fondsenteller.

Podiumprogramma & entertainment

Het bezinningsteam is verantwoordelijk voor de logistieke uitvoering, programmering en het ontvangst en begeleiden van artiesten, sprekers en inspiratoren van de podiumboot tijdens de zwemtocht en de podiumwagen tijdens de wandeltocht.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent een echte aanpakker en praktisch ingesteld. Je bent flexibel en gastvrij en vindt het leuk om mensen te begeleiden.

Media liaison

Je helpt met de begeleiding van mediapartners door met hen mee te gaan en hen te helpen zodat zij hun verslaglegging van het evenement goed kunnen doen. Waar nodig ondersteun je de woordvoerders van de Maarten van der Weijden Foundation. Deze rol wordt 24/7 gepland (dus er zijn ook nachtdiensten!).

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent communicatief sterk, je kan goed samenwerken, je bent punctueel en je bent goed met het maken van een planning.

Social media expert

Je gaat als (social) media expert aan de slag en helpt met het beheren van de social media kanalen van de Maarten van der Weijden en van de stichting. Je bericht over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Als mensen de laatste nieuws willen weten, dan komt dat van jou. Deze rol wordt 24/7 gepland (dus er zijn ook nachtdiensten!)

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent communicatief sterk, je kan goed samenwerken en je bent een kei met het werken met (social) media. Je hebt oog voor detail.

Website en webcare team

In een verscheidenheid aan klussen ga je aan de slag. Onder deze klussen valt het schrijven van korte, pakkende teksten (copywriten) die online kunnen worden gebruikt, het beantwoorden van vragen die online binnenkomen (bijv. via mail / twitter / Facebook) en het beheren van de website van de Elfstedentriathlon.

Je bent minimaal 3 dagen beschikbaar van 18 t/m 24 juni.

Jouw talent

Je bent communicatief sterk, je kan goed samenwerken en je je vindt het leuk om service gericht mensen te helpen (in dit geval vragen te beantwoorden en informatie te geven).

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x