Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2023

Datum Evenement: 25-8-2023 - 27-8-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2023

De vrijwilligerswerving voor de Formuala 1 Heineken Dutch Grand Prix zit vol. Je kunt je ook niet meer aanmelden voor de reservelijst. Een mail sturen met de vraag of je alsnog op de reservelijst mag heeft dan ook geen zin en zullen wij niet beantwoorden.

In augustus 2023 is het weer zover! Op 25, 26 en 27 augustus 2023 vindt een van de grootste internationale sportevenementen in Nederland plaats. Vele racefans zullen op het puntje van hun stoel zitten tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, genietend van een spectaculaire race en de beste dj’s en artiesten van Nederland. Die fans willen we de ultieme racebeleving laten meemaken van vertrek naar het circuit tot aan thuiskomst.

En daar kan jij een bijdrage aan leveren, want zonder vrijwilligers is het organiseren van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix niet mogelijk! Als DGP Eventmaker ben jij onderdeel van het Ultieme Race Festival en mag jij al die bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen! Alle DGP EventMakers melden zich aan via EventMakers: Hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen. DGP EventMakers maken het evenement, jullie staan voor ons op pole position!

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een mega evenement;
 • Je ontvangt een kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens jouw shifttijden;
 • We organiseren (online) informatie- en kennismakingsbijeenkomst(en) waarin we jou voorzien van alle evenement- en functiespecifieke informatie. 
 • We organiseren in de weken voorafgaand aan het evenement een kick-off op een gave locatie.
 • We organiseren een DGP EventMakers borrel na afloop van het evenement. 
 • Vrijwilligers van de Dutch Grand Prix mogen op de officiële Dutch Grand Prix Crew Camping overnachten tegen een speciale prijs. De camping is op loopafstand van het circuit op de naastgelegen voetbalvelden.  
 • Vrijwilligers van de Dutch Grand Prix mogen voor en/of na hun shift een kijkje nemen op het evenemententerrein.
 • Vanwege een 100% bezoekersbezetting kunnen vrijwilligers geen plaats nemen op de tribunes. Wij kijken met de organisatie naar andere opties, maar kunnen nog geen toezeggingen doen.

Wat vragen we van jou?

 • De voorwaarde is dat jij het gehele weekend, dus ten minste van 25 t/m 27 augustus 2023, beschikbaar bent. Je zal uiteindelijk één shift per dag worden ingepland;
 • Je beheerst in elk geval de Nederlandse en/óf Engelse taal;
 • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
 • Jij bent gastvrij, enthousiast en gemotiveerd om vrijwilligerswerk te doen;
 • Jij bent op 24 augustus 2023 minimaal 18 jaar oud;
 • Jij zorgt ervoor dat je altijd op tijd aanwezig kunt zijn voor jouw (mogelijk heel vroege) shift. Gelieve er rekening mee te houden dat in Zandvoort en omgeving allerlei verkeersmaatregelen van kracht zijn. Je dient vooraf dus goed na te denken over je vervoersmiddel en de eventuele extra reistijd. We adviseren sterk het gebruik van de crewcamping, trein of de fiets. 
 • Om te voorkomen dat personen misbruik maken van hun accreditatie, werken we met strenge aanwezigheidscontroles en een aanmeldsysteem. 
 • Reiskosten worden niet vergoed, je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding.

Functies

Tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix worden DGP EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Lees dit goed door voor je je aanmeldt. Wedstrijdtechnische functies/officials zijn separaat geworven via het Circuit Zandvoort. 

Tijdens de F1 Heineken Dutch Grand Prix reizen 110.000 bezoekers per dag af naar Zandvoort om een unieke dag te beleven op het circuit. Het eerste aanspreekpunt op het circuit zijn de toegangspoorten waar wij veel enthousiaste vrijwilligers nodig hebben om alle bezoekers toegang te geven tot het circuit. Als vrijwilliger Ticketing zul je helpen bij alles op het gebied van deze toegangscontrole voor reguliere fans en speciale genodigden. Je scant je de tickets bij één van de toegangspoorten of je bent werkzaam bij één van de tribuneopgangen waar je de tickets controleert. Als DGP EventMaker Ticketing ben jij gastvrij, behulpzaam en enthousiast. Jij kunt als de beste bezoekers een warm welkom heten, maar je bent ook niet bang om iemand tegen te houden waar nodig. Houd er rekening mee dat je in deze functie lang moet kunnen staan en bestemd bent tegen drukke periodes.

We vragen alle EventMakers op deze functie zich goed in te lezen in het evenement en de randzaken. We vragen je daarom om vooraf de briefings met bijzonderheden en uitzonderingen goed door te nemen.  

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus  2023

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de Dutch Grand Prix. Binnen dit team zorg je ervoor dat partners en overige gasten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen. Je heet ze gastvrij welkom en bent beschikbaar voor vragen. Je bent inzetbaar als gastheer of gastvrouw in een van de VIP Hospitality ruimtes of bij Center Parcs in Zandvoort. Jij bent servicegericht, communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.  Binnen dit team zijn wij op zoek naar jonge mensen die ervaring hebben in de hospitality wereld.

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus 2023

Het team Bezoekers Services is niet weg te denken bij dit evenement. Dit team is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van bezoekersstromen van en naar het circuit en de bezoekersstromen binnen het evenemententerrein zelf. Als DGP EventMaker binnen dit team heb jij een informatieve en enthousiasmerende rol; bezoekers kunnen naar je toe komen als ze vragen hebben over het evenement, willen weten waar de tribunes zijn, hoe het programma eruit ziet, etc. Alle bezoekers moeten zich meer dan welkom voelen en hier lever jij een bijdrage aan. Je wordt ingezet op verschillende informatiepunten binnen en buiten het evenemententerrein of fungeert als verwijzer. Als verwijzer sta jij met beide benen op de grond of zit jij op hoogte op een scheidsrechtersstoel om de bezoekers te vermaken. Als vrijwilliger bezoekers services ben jij gastvrij, behulpzaam en enthousiast. Jij weet er altijd een feestje van te maken en wil er alles aan doen om de bezoekers een unieke ervaring mee te geven.

We vragen alle EventMakers op deze functie zich goed in te lezen in het evenement en de randzaken. We vragen je daarom om vooraf de briefings met bijzonderheden en uitzonderingen goed door te nemen.  

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus 2023

De Dutch Grand Prix is een internationaal evenement waar door veel media aandacht aan wordt besteed. Er zal dan ook veel pers op het evenement afkomen. Voor het evenement is het belangrijk dat de pers en media gastvrij ontvangen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het perscentrum gereed, ontvangen de pers in het perscentrum, begeleiden fotografen naar fotoposities en bieden ondersteuning aan de media waar nodig. Je bent discreet, gastvrij en je beheert de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Enkele vrijwilligers binnen dit team starten op dinsdag al, het grootste deel van het team begint op donderdag 24 augustus.

Gevraagde beschikbaarheid: 22 augustus t/m 27 augustus 2023 

EventMakers Services 

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor de DGP EventMakers en zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Op het terrein zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers verzamelen voorafgaand aan hun shift, hun ontbijt- of lunchpakketten ophalen, altijd terecht kunnen voor vragen of bijvoorbeeld om de gezelligheid van medevrijwilligers op te zoeken. Dit is dé uitvalbasis voor alle DGP EventMakers. Jij bent hier het aanspreekpunt, bemant de vrijwilligersbalie, en ondersteunt de collega's van EventMakers met alle zaken rondom de 1500 DGP EventMakers . Het is daarom handig als jij goed overweg kan met een computer. Binnen dit team vallen ook allround DGP EventMakers.

Allround 

Als allround EventMaker ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. In de vroege ochtend zul jij met je team alle medevrijwilligers voorzien van een heerlijk bakje koffie of thee. De rest van de dag kun jij ingezet worden waar nodig, collega's van de DGP nemen contact op met dit team zodra er ergens op- of buiten het terrein een positie bezet moet worden. Binnen deze functie ben je flexibel, heb je een positieve instelling en ben je communicatief vaardig. Enkele vrijwilligers binnen dit team worden al eerder die week ingezet.

Back-office

Binnen deze functie ondersteun jij collega's van Team EventMakers met het aanmeldsystseem voor vrijwilligers. Alle DGP EventMakers melden zich voor hun shift bij hun coördinator en checken daar online in.  Vanuit het EventMakers Home monitoor jij achter de laptop per functie wie er zijn ingecheckt. Heeft iemand zich niet ingecheckt? Dan bel je met de desbetreffende persoon en/of coördinator om te achterhalen wat er aan de hand is. Waar nodig blokkeer je zijn of haar accreditatie bij het niet komen opdagen bij de shift. Kun jij goed overweg met computers, ben jij niet bang om de telefoon te pakken en werk jij gestructureerd? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken binnen dit team! 

Gevraagde beschikbaarheid: 22 augustus t/m 27 augustus 2023

Het entertainment team is verantwoordelijk voor alle entertainment activiteiten binnen het terrein. Naast de races zelf worden er veel activiteiten in de fanzone en op de track en tribunes georganiseerd wat bijdraagt aan de totale fanbeleving van de bezoekers van de F1 Heineken Dutch Grand Prix. Binnen dit team wordt jij o.a. ingezet bij activaties op de tribune of in de fanzone. Je kan onder andere ingezet worden als runner, entertainer bij tribunes of ter ondersteuning bij de backstage ruimte. Binnen dit team ben jij enthousiast, ben jij niet bang om mensen aan te spreken en weet jij van elke situatie een feestje te maken.

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus 2023 

Binnen het team Camping zul jij ondersteunen bij alle activiteiten op de camping. Je kan worden ingezet bij de receptie waar alle bezoekers zich inchecken, terecht kunnen voor vragen, waar ze een kluisje huren etc. Ook kun je ingezet worden bij de instroom van alle bezoekers op de camping of ben jij werkzaam bij de entree. De Crew camping bevindt zich naast het circuit opent haar deuren op woensdag 23 augustus, vandaar dat we vanaf woensdag beschikbaarheid uitvagen. De Official 538 DGP Village opent haar deuren op donderdag 24 augustus. Binnen dit team ben jij gastvrij, enthousiast en verzorg jij de best mogelijke overnachting voor racefans en/of crew.

Gevraagde beschikbaarheid: 23 augustus t/m 27 augustus 2023 

Binnen de functie Crew Catering word jij onderdeel van het team van Crewfood. Crewfood is een bedrijf dat de crew catering voor grote evenementen en festivals verzorgd. Zij zorgen met dagverse producten voor de gehele Dutch Grand Prix crew, van het projectteam tot aan tribunebouwers, horecapersoneel en vrijwilligers. Rondom de catering is er uiteraard een hoop te doen. Jij zult meehelpen achter de bufetten, bij het scannen van cateringbandjes, bij het op orde houden van het crew café of bent locatiehoofd voor een van de ruimtes waar het projectteam werkzaam is. Je houdt de koffiemachines bij, houdt de tafels en buffetten netjes en wie weet hebben we in de keuken ook nog hulp nodig met snijden, smeren of opruimen. Binnen deze functie ben jij gastvrij, vriendelijk en schep je belangrijke randvoorwaarden voor de gehele crew. Omdat de crew de gehele week aanwezig is vragen wij beschikbaarheid uit vanaf maandag en zelfs de werken ervoor indien mogelijk.

Gevraagde beschikbaarheid: 21 augustus t/m 27 augustus 2023

Een accreditatie geeft crew toegang tot het evenement. Binnen het team accreditatie kun je worden ingezet als DGP EventMaker om de accreditatie bij verschillende toegangen te controleren. Ook kun je worden ingezet in het accreditatiecentrum, hier zorg jij ervoor dat de gepersonaliseerde accreditaties zorgvuldig klaargemaakt en uitgegeven worden. Lijkt het je leuk, werk jij secuur, ben je communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan is deze functie voor jou!

Gevraagde beschikbaarheid: 21 augustus t/m 27 augustus  2023

Heb jij een passie voor fotografie en oog voor uniek beeld? Als fotograaf ga jij aan de slag om alles wat buiten het circuit gebeurd vast te leggen! Je maakt beelden van alle side events en activiteiten in het dorp, de sfeer en aankleding in en rondom Zandvoort, de camping en alle bezoekers- en vervoersstromen naar CM.com Circuit Zandvoort. En zit jouw shift erop? Dan kan je de rest van de dag cameraloos genieten van de activiteiten op het circuit. Wil je met jouw werk de beleving van duizenden bezoekers en de inwoners van Zandvoort vastleggen? Dan ben jij de fotograaf die we zoeken!

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus 2023

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Gevraagde beschikbaarheid: 25 t/m 27 augustus 2023

 

Als official Event Supporter van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix ondersteunt VolkerWessels de DGP EventMakers. Zo uiteenlopend als de taken van de vele verschillende vrijwilligers zijn in aanloop naar, en tijdens de Dutch Grand Prix, zo divers zijn ook de werkzaamheden die de medewerkers binnen het VolkerWessels concern uitvoeren. Van bouw en infrastructuur, tot energie en telecom. Van bouwkundig ingenieur en kabelwerker tot bodemspecialist en werkvoorbereider. Alle verschillende disciplines, op het hoogste niveau, vormen één sterk team dat voortdurend bezig is om samen een topprestatie neer te zetten! Daar staat VolkerWessels voor, en daarom ondersteunen we met heel veel enthousiasme de DGP EventMakers! www.werkenbijvolkerwessels.com

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x