Wings for Life World Run 2024

Wings for Life World Run 2024

Datum Evenement: 5-5-2024 Exporteer Evenement naar Outlook

Wings for Life World Run 2024

 

Op 5 mei 2024 vindt de Wings for Life World Run plaats in Breda. Het maakt niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent of een echte beginner. Er is geen eindstreep. 30 minuten na de start begint de Catcher Car te rijden, en deze haalt alle deelnemers één voor één in. Het mooiste van deze race: 100% van al het inschrijfgeld en alle donaties gaat direct naar onderzoek naar ruggenmergletsel, waar gezocht wordt naar een genezende behandeling voor ruggenmergletsel.

De Wings for Life World Run is anders dan anders. Sowieso klinkt het startschot overal ter wereld op hetzelfde moment. Precies om 11u UTC. Dat betekent dat deelnemers in het Verenigd Koninkrijk om 12u starten, in Nederland om 13u enzovoorts. Er is geen eindstreep. Er is wel een Catcher Car. Die  auto zet 30 minuten na het startsignaal de achtervolging op de hardlopers in en haalt vervolgens deelnemer na deelnemer in. Recreatieve hardlopers worden bijvoorbeeld na 5km al ingehaald, terwijl de echte pro's het misschien wel tot 50km volhouden.

Wil jij samen met ons deel uitmaken van dit geweldige evenement? Meld je dan aan als EventMaker voor we Wings for Life World Run! Via de knop hierboven kan jij je aanmelden vanaf 7 maart 2024 om 11:00 uur.

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende online kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je 5 mei 2024 beschikbaar bent;
 • EventMakers zijn op 5 mei 2024 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens de Wings for Life World Run worden vrijwilligers op verschillende functies ingedeeld in verschillende gebieden. Onderstaand worden de verschillende gebieden met de bijbehorende functies beschreven.

Op verschillende plekken rondom het start-/finishgebied kunnen deelnemers terecht voor alle faciliteiten en al hun vragen. 

Uitgifte startnummers

Voorafgaand aan de race kunnen alle deelnemers hun startnummers ophalen. Jij zorgt ervoor dat de juiste loper het juiste startnummer krijgt.  

Bag-drop point

Voorafgaand aan de race krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun meegenomen kleding/tas achter te laten bij een 'bag-drop'. Hier zorg je ervoor dat alle spullen netjes bewaard worden tot dat de deelnemer zijn of haar spullen weer komt ophalen.

Informatiebalie

Er is een informatiepunt waar deelnemers terecht kunnen voor informatie over de run, faciliteiten en materialen.

Begeleiding startvakken

Alle deelnemers zijn onderverdeeld in verschillende startvakken. Om iedereen bij de juiste vakken te krijgen en op een veilige manier te laten starten hebben bieden wij met vrijwilligers hier hulp aan. Zo zorg je ervoor dat iedereen in het juiste vak komt en dat iedereen op het juiste moment (per startvak) start na het startschot.

Verwijzer

Als verwijzer ga je aan de slag in duo's in het start-/finishgebied waar je alle deelnemers en bezoekers verwijst naar de juiste plekken.

Uitgifte medaille

Na afloop van de loop kunnen de deelnemers hun medaille ophalen die jij mag gaan uitreiken.

Verzorgingsposten

Het parcours is iets meer dan 25 kilometer lang waar op elke 5 kilometer een verzorgingspost te vinden is. Deze posten zijn plekken waar vrijwilligers staan en wat te eten en/of drinken uitdelen aan de mensen die meedoen aan de Wings for Life World Run. Daarnaast moedigen wij alle deelnemers aan om het uiterste uit zichzelf te halen.

EventMakers Services

Als allround EventMaker ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Binnen deze functie ben je flexibel, heb je een positieve instelling en ben je communicatief vaardig.

Transport (VOL)

Doordat er geen eindstreep is en iedereen op een andere plek eindigt, zijn er verschillende grote bussen die ingezet worden langs het parcours om iedereen terug naar het start-/finishgebied te brengen. Ter ondersteuning van de grote bussen, zijn wij op zoek naar een chauffeurs die kleinere aantallen deelnemers terugbrengt naar het start-/finishgebied.

Buscoördinator

Samen met de buschauffeur zorg je ervoor dat alle deelnemers die zijn geëindigd worden opgehaald en teruggebracht naar de startlocatie. Jij houdt overzicht op de deelnemers die zijn geëindigd, houd bij hoe veel plek er nog in de bus is en overlegt in samenwerking met de buschauffeur waar en wanneer de chauffeur kan pandelen richting de start.

Parcoursbegeleiding

Als onderdeel van parcoursbegeleiding zorg je ervoor dat alle hekken netjes staan en het parcours niet gehinderd wordt wanneer de lopers langskomen. Dit is een mobiele functie.

 

Print
Categorieën: Afgelopen evenementen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x