Airborne Freedom Run 2024

Airborne Freedom Run 2024

Datum Evenement: 15-9-2024 Exporteer Evenement naar Outlook

Airborne Freedom Run 2024

 

Om te blijven herdenken dat wij in Nederland alweer 79 jaar in vrijheid leven, maar ook om te beseffen dat vrijheid voor veel mensen in andere landen niet zo vanzelfsprekend is, organiseren we dit jaar een memorabel hardloopevenement.

Hét hardloopevenement van de Airborne Region; de Airborne Freedom Run! Run to remember freedom.

De Slag om Arnhem was een luchtlanding en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog die van 17 tot 25 september 1944 in en rond de stad Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Het is, na de Slag om de Schelde, de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was voor de geallieerden en Nederland grotendeels een mislukking doordat de brug in Arnhem over de Rijn niet kon worden ingenomen. Een bijzonder stukje historie van Arnhem. Inmiddels vieren we sinds 1945 dat we weer in vrijheid leven. En dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn om deze vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

De Airborne Freedom Run biedt een kans om stil te staan bij de kostbaarheid van onze vrijheid en te overwegen hoe we die vrijheid kunnen gebruiken om een positief verschil te maken in de wereld. Het is een moment om te herinneren, te eren en geïnspireerd te raken. 

Bekijk hier ook de statement video en aftermovie: 

Airborne Freedom Run 2024: Freedom, to do what’s right on Vimeo

https://www.youtube.com/watch?v=X72U_TMk6sI

De vrijwilligerswerving voor de Airborne Freedom Run zit vol. Mocht je toch interesse hebben, mail dan naar team@eventmakers.nl en geef aan dat je op de reservelijst wilt komen te staan. Zodra er een plekje vrij komt doen we ons best zo snel mogelijk contact met je op te nemen.

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

  • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
  • Je ontvangt kleding in de stijl van het evenement;
  • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
  • We verzorgen een inspirerende (evt. online) kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

  • Voor het evenement is de voorwaarde dat je de hele dag beschikbaar bent op zondag 15 september 2024;
  • EventMakers zijn op 15 september 2024 minimaal 18 jaar oud;
  • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
  • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
  • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens de Airborne Freedom Run 2024 worden vrijwilligers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies beschreven.

Kledinginname/Uitgifte

Het bagageteam draagt bij aan het transport van de bagage (kleding en tassen) van de deelnemers, een belangrijk onderdeel van het evenement omdat de Airborne Freedom Run niet op één locatie plaatsvindt maar van A naar B gaat. Door middel van rolcontainers in vrachtwagens voor transport wordt de bagage van deelnemers bij de startlocatie ingenomen en bij de finishlocatie uitgereikt. Met het bagagelabel van het startnummer zorgt het team ervoor dat de juiste tas weer bij de deelnemers terecht komt.

Ondersteuning Startlocatie

Papendal/ Arnhems Buiten zijn de startlocaties van de Airborne Freedom Run voor de Trail-afstanden en de Road-afstanden. Dit team is verantwoordelijk om de starten van de verschillende onderdelen in goede banen te leiden. Alle gespannen deelnemers moeten zich meer dan welkom voelen en een unieke ervaring krijgen. Het team zorgt er hier op een enthousiaste en aanmoedigende manier voor dat deelnemers weten waar ze moeten zijn en de juiste informatie krijgen. Door het verwijzen van deelnemers vanaf de parkeerplaats naar de kleedkamers en/of startlocatie, begeleiden van de deelnemers naar de juiste startvakken, beantwoorden vragen over het evenement bij het startgebied, begeleiden van het start-fotomoment van deelnemers door verstrekken en innemen van polaroid-frame om deelnemers aan te moedigen dit moment op social media te delen.

Informatiepunt

Tijdens het evenement worden er balies ingericht die dienen als informatiepunt om deelnemers een centraal punt te bieden waar ze terecht kunnen. Bij het informatiepunt kunnen deelnemers terecht voor het ophalen van de startnummers bij last-minute/ buitenlandse inschrijvingen, verkoop van medailles en vragen. Ben jij graag in contact met mensen en communicatief vaardig? Dan is deze rol geschikt voor jou!

Verwijzer

Rondom de start- en finishlocatie staan verschillende vrijwilligers gepositioneerd om de bezoekers en deelnemers naar de juisteplekken of faciliteiten te verwijzen.  

Verzorging deelnemers

Rondom de start- en finishlocatie en op het parcours zijn verschillende verzorgingsposten, waaronder bij de Arnhems Buiten en Villa Bloff in Arnhem. Het team deelt hier eten en drinken uit en zorgt voor verkoeling door het overhandigen van sponzen. Ook is het de eervolle taak van het team om de deelnemers aan te moedigen. Het inrichten en opruimen van deze verzorgingsposten vallen ook onder de werkzaamheden.

Oosterbeek War Cemetry - Pitlane Begraafplaats

De parcoursen brengen de deelnemers onder andere langs de begraafplaats ‘Oosterbeek War Cemetery’, een plek vol historische betekenis, waar deelnemers de mogelijkheid krijgen om een herdenkingskruisje te leggen bij een gevallen soldaat. Het team deelt hier de herdenkingskruisjes uit, reikt dranken uit en zorgt ervoor dat de stilte wordt gehandhaafd. Deelnemers van de Road 10km maken op deze plek de keuze tussen twee mogelijkheden: een kruisje leggen bij de begraafplaats waardoor de tijdsregistratie op pauze wordt gezet of de deelnemers gaat voor de beste tijd en stopt niet bij de begraafplaats. Het is van belang dat deze splitsing goed wordt aangekondigd en begeleid. Kortom, deze locatie speelt een cruciale rol in het bieden van een respectvolle en gedenkwaardige ervaring aan onze deelnemers.

Chauffeur

Vanwege de verspreide locaties van het evenement is het essentieel om kleine materialen (zoals kratjes, bordjes, etc.), medewerkers en vrijwilligers volgens het logistiek plan op de juiste tijd en plaats te krijgen. Hier zijn ervaren en gemotiveerde chauffeurs voor nodig! De taken van deze chauffeurs omvatten het volgen van een vooraf opgestelde planning en het veilig en tijdig vervoeren van crew en materialen naar hun bestemmingen. Ben je flexibel, heb jij veel aanpassingsvermogen en ben jij een ervaren bestuurder? Dan past deze rol bij jou! 

Buspendel

Op 15 september 2024 rijden er vanaf Arnhem Centraal pendelbussen naar de startlocaties Papendal en Arnhems Buiten. Het team dat verantwoordelijk is voor het onderdeel bussen speelt een belangrijke rol in het vergemakkelijken van het busvervoer voor deelnemers naar de startlocaties. Vrijwilligers in dit team bieden begeleiding en ondersteuning aan deelnemers die gebruik maken van de buspendel vanaf Arnhem Centraal naar de startlocaties Papendal en Arnhems Buiten. En beantwoorden de vragen die deelnemers op deze locatie hebben.

Allround EventMaker

Binnen de groep van Allround EventMaker weet je van tevoren niet wat je te wachten staat. Jij springt bij op momenten waar het druk is of wanneer er een ziekmelding is en deze persoon vervangen moet worden. Binnen deze rol kan het zijn dat je soms moet wachten tot dat er een taak is.

Crewbalie

De crewbalie heeft een cruciale rol bij de ontvangst en instroom van alle crewleden, zo ook alle vrijwilligers. De taken omvatten het verwelkomen van de crewleden, het verstrekken van kleding, overhandigen van catering, beantwoorden van vragen van crewleden, begeleiden naar juiste coördinator/ teamcaptain, etc.  Kortom, een essentiële rol bij het creëren van een positieve ervaring voor alle crewleden. Dit wordt de plek waar jij alle crew voorbij ziet komen. Alle crewleden beginnen hier de dag voordat ze aan de slag gaan.

Hospitality

Organisaties hebben de mogelijkheid om een businesspakket van de 5 of 10km voor een team van 10 personen bij de Airborne Freedom Run af te nemen, dit is inclusief startnummers, voorafgaand een ontvangst bij de startlocatie en na afloop een borrel bij Dudok Arnhem. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de Airborne Freedom Run. Binnen dit team wordt ervoor gezorgd dat partners en overige gasten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen door ze welkom te heten en beschikbaar te zijn voor vragen. Daarnaast worden de businesslopers begeleid naar het bagagepunt voor de drop-off van bagage en naar de startwaves. Ervaring in de hospitality wereld is mooi meegenomen. Binnen deze rol ben jij verantwoordelijk voor het ontvangen van de business. 

 

 

Technische Productie

Het technische productieteam houdt zich bezig met het transport van materialen en op- & afbouw op verschillende locaties van het evenement. Van de startlocatie op Papendal tot aan de pitlane bij de begraafplaats Oosterbeek, de verzorgingsposten langs het parcours en de finishlocatie op de Markt in Arnhem; overal waar het evenement plaatsvindt, zorgen zij ervoor dat alles klaarstaat. Denk hierbij aan marktkramen, het plaatsen en opruimen van communicatie-uitingen zoals borden en beachflags en het verplaatsen van andere benodigde materialen. Hiervoor worden harde werkers gevraagd die graag de handen uit de mouwen steken. Let op, opbouw en afbouw van hekwerk, zwaar werk dus, valt hier niet onder. Ook op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september wordt er al volop opgebouwd en is hulp gewenst.

 

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x