Volvo Ocean Race Finish

Datum Evenement: 24-6-2018 - 1-7-2018 Exporteer Evenement naar Outlook

Volvo Ocean Race Finish

Het team EventMakers voor de Volvo Ocean Race Finish is compleet! Je kan je nu alleen nog aanmelden voor de reservelijst. Mochten er in de periode voor het evenement plekken vrijkomen, wordt er contact met je opgenomen.

Click here for the English version

Op 23 oktober is de Volvo Ocean Race weer van start gegaan. De Volvo Ocean Race is de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. Negen maanden lang strijden er zeven teams tegen elkaar met als doel: het snelst rond de wereld zeilen. De zeilers eindigen na 45.000 mijl (72420.48 km) voor het eerst in de historie in Nederland, namelijk in Den Haag. Den Haag zal van 24 juni t/m 1 juli 2018 in het teken staan van zeilen en watersport.

Wil jij met ons de zeilen hijsen en zet jij samen met ons koers naar de finish van het grootste en zwaarste zeilevenement ter wereld? Meld je dan nu aan als EventMaker voor de Volvo Ocean Race Finish Den Haag!

Word jij EventMaker tijdens de Volvo Ocean Race? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Lees de onderstaande informatie daarom goed door.

 

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je tenminste van zondag 24 juni t/m zondag 1 juli minimaal 5 shifts beschikbaar bent;
 • EventMakers zijn op 24 juni 2018 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst; 
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement. 

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontvangt kleding in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We zorgen voor goede informatievoorziening;
 • Je wordt uitgenodigd voor een leuke en informatieve kennismakingsbijeenkomst;
 • Je wordt uitgenodigd voor een knallende inspiratiesessie; 
 • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) Den Haag. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

 

Functies

Tijdens de Volvo Ocean Race worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies, jouw talent en de benodigde beschikbaarheid.

Let op: Voor bepaalde functies is het een vereiste dat je de Engelse taal volledig beheerst.  

Het team

Het team Logistical Support is een kleine hechte groep die het niet erg vindt om de handen uit de mouwen te steken. Jij bent inzetbaar voor alle logistieke zaken rondom het evenement en wordt aangestuurd door zowel de lokale organisatie (LOC) als de internationale organisatie van de Volvo Ocean Race.

Functies

Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid op de kade, het op- en afbouwen van de hele Race Village en het ondersteunen van ICT gerelateerde taken. In deze functie kun je ook worden ingezet als runner voor het entertainment team. Het is ook mogelijk om binnen deze functie ingezet te worden bij de bewaakte fietsenstalling of de pont van het Zuiderstrandtheater naar de Race Village.

Jouw talent

Heb jij oog voor logistieke zaken en heb jij de spierballen om materialen te sjouwen? Heb jij een hands-on mentaliteit en heb jij een goede conditie? Ben je daarnaast flexibel ingesteld? Dan pas jij perfect in het logistieke team!

Gevraagde beschikbaarheid: 20 juni t/m 2 juli.

Het team

Het team Hospitality (English) staat onder begeleiding van de internationale organisatie van de Volvo Ocean Race. Jullie zijn het gezicht van het evenement en zorgen dat de bezoekers/klanten een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen.

Functies

Met dit team ben je betrokken bij de (business)events van de Volvo Ocean Race. Je bent werkzaam op verschillende plekken in de Race Village of op het Volvo Paviljoen. Ook kan je te werk gaan als Commercial Volunteer, waarbij je informatie en ervaringen over het evenement bij de bezoekers opvraagt.

Jouw talent

Je beheerst de Engelse taal goed en bent communicatief vaardig. Als host ben je vriendelijk, enthousiast, servicegericht, sociaal en flexibel. Geef jij gasten een gastvrij gevoel? Kom dan ons team versterken! 

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli.

Het team

Het team Hospitality is heel groot vanwege alle (zakelijke) gasten die de Volvo Ocean Race bezoeken. Het team Hospitality (Dutch) staan onder begeleiding van de lokale organisatie (LOC) van de Volvo Ocean Race. Jullie zijn het gezicht van het evenement en zorgen dat de bezoekers, partners en deelnemers een persoonlijk, professioneel en warm ontvangst krijgen.

Functies

Met dit team kun je betrokken zijn bij de verschillende (business)events van de Volvo Ocean Race. Je kan helpen bij congressen en bijeenkomsten die vanuit de lokale organisatie georganiseerd worden voor partners. Ook kan je ingezet worden als gastheer/ gastvrouw in de Race Village, in hotels, op boten en op andere plekken waarbij je het eerste aanspreekpunt bent voor de bezoekers en zakelijke gasten. Je kan in dit team ook aan de slag gaan bij de registratie- of informatiebalie voor bezoekers. Binnen dit team worden ook specifiek enkele EventMakers met goede zeilkennis geworven, om informatieve rondleidingen te verzorgen voor zakelijke gasten.

Jouw talent

Je beheerst de Nederlandse taal en kunt je ook in het Engels redden. Als host ben je vriendelijk, enthousiast, servicegericht, sociaal en flexibel. Voor een klein deel van de EventMakers binnen dit team is zeilkennis benodigd, maar láng niet voor alle functies binnen dit team. Geef jij gasten een gastvrij gevoel? Kom dan ons team versterken!

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli.

Het team

Het team media & communication zorgt voor goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij de Volvo Ocean Race en vanuit dit team worden er goede voorzieningen en randvoorwaarden geschept voor de pers en media die op het evenement afkomen.

Functies

Vanuit dit team kan je aan de slag gaan binnen de redactie. Houd jij van het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement, het schrijven van dagkranten, het vertalen van stukken en/of het up-to-date houden van online kanalen zoals de website, een app, social media, et cetera? Dan is een dergelijke functie zeker iets voor jou. Ook kan je binnen dit team als fotograaf de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen. Wil jij toch dichterbij de pers en media werken? Dan kan je de internationale of de lokale organisatie ondersteunen bij het begeleiden van de pers in het perscentrum, het gereedmaken van de persruimte en het bieden van ondersteuning aan tv-ploegen en in tv-wagens.

Jouw talent

Heb jij een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media en heb jij goede kennis omtrent het gebruik van computers, printers en tekstverwerkingsprogramma’s? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal (en eventueel een andere buitenlandse taal) uitstekend in woord en geschrift? Kom dan ons team versterken!

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli.

Het team

Het Side-Events team is ervoor verantwoordelijk dat de Volvo Ocean Race meer wordt dan een zeilevenement, het grootste zeilevenement van de wereld is namelijk veel meer dan een evenement an sich. Juist alle side-events bieden bezoekers de kans om zelf ook actief te zijn en nevenactiviteiten vergroten de beleving van het evenement.

Functies

Je helpt mee bij de uitvoering van de side-events rondom de Race Village. Je zal onderdeel zijn van het Volvo Ocean Race School Program, het Green Team of je kunt overall betrokken zijn bij andere side-events die op het terrein worden georganiseerd. Speciaal voor kinderen zijn er twee internationale programma’s opgericht waarbij zij in aanraking komen met de zeilsport. Het Green Team houdt zich bezig met het programma van de Volvo Ocean Race dat speciaal georganiseerd wordt om het thema duurzaamheid te belichten. Daarnaast zullen er vele side-events georganiseerd worden, zoals de open boten dag, waar EventMakers op worden ingezet. 

Jouw talent

Kun jij kinderen en volwassenen enthousiasmeren? Vind jij het leuk om een beleving te creëren voor toeschouwers en zelf ook actief de handen uit de mouwen te steken? Ben je geduldig, enthousiast, vrolijk en in goede conditie? Kom dan ons team versterken!

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli.

Het team

Binnen het team EventMakers Services krijg je van alles mee van de achterkant van het evenement. We zorgen er samen voor dat de randvoorwaarden voor een fantastisch evenement, een hechte groep vrijwilligers en een gastvrij gevoel voor gasten en deelnemers worden geschept. Je bent het gezicht en eerste aanspreekpunt voor alle EventMakers.

Functies

Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Je bemant de vrijwilligersbalie in het EventMakers Home, helpt bij de uitgifte van kleding en cateringbonnen of maakt deel uit van het allround EventMakers team. Vanuit het allround team ben je op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en kun je je redden in het Engels? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, geduldig, servicegericht, sociaal en flexibel is? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Vind je het leuk om ook binnen andere projecten je handen uit de mouwen te steken indien nodig? Kom dan ons team versterken!

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli.

Het team

Team Race & Harbour Management zorgt voor een veilige en goed gecoördineerde omgeving voor alle bemanning en gasten van de Volvo Ocean Race. Dit team wordt aangestuurd door de lokale organisatie (Arend van Bergeijk) en de algemene Volvo Race Director (Phil Lawrence).

Functies

Je bent verantwoordelijk voor alle operationele processen op zowel het water als op de wal. Je kan op het water worden ingedeeld in een functie die het racebeheer raakt, of als een ribbestuurder in een veiligheids- / marshall-functie. Op de wal kan je ingezet worden als havenmeester, je kan op de bezoekersvaartuigen aan de slag gaan of je kunt een coördinerende rol vervullen.

Jouw talent

Voor op de wal gerelateerde functies heb je een scherp overzicht van situaties nodig, je kan daarnaast snel denken en inspelen op veranderende situaties. Je communiceert duidelijk en kan mensen op een leuke manier kunt vertellen wat ze moeten doen. Je werkt in een breed team en bent niet bang om te handelen. Voor alle functies waarvoor je op het water aanwezig moet zijn, geven we natuurlijk de voorkeur aan ervaring in ribboten tijdens zeilwedstrijden, als commissie of als reddingslid. Bij voorkeur heb je een vaarbewijs en een VHF-licentie.

Gevraagde beschikbaarheid: 24 juni t/m 1 juli. Binnen deze functies wordt er van je verwacht dat je hele dagen meedraait. 28, 29 en 30 juni zijn verplichte dagen waarop je beschikbaar moet zijn.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x