11stedenzwemtocht

Datum Evenement: 18-8-2018 - 20-8-2018 Exporteer Evenement naar Outlook

11stedenzwemtocht

Sporters zijn gewend de lat voor zichzelf steeds een stukje hoger te leggen. Steeds iets beter. Steeds iets harder. En in het geval van Maarten: steeds iets verder. En dat doet hij niet alleen omdat hij op zoek is naar een nieuwe sportieve uitdaging. Maarten zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zijn ultieme doel is het zwemmen van de Elfstedentocht. Bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland. Een unieke prestatie en een uniek evenement, tien jaar nadat hij een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing!

MVDW Foundation

Dit alles doet hij voor een goed doel. Toen Maarten in 2001 de diagnose kanker kreeg, kon hij niet veel anders dan zijn behandelingen ondergaan en vertrouwen op de deskundigheid van de artsen. Als zij niet tientallen jaren met enorme toewijding onderzoek hadden gedaan naar  stamceltransplantatie, dan was Maarten er nu misschien niet meer geweest. Mede door die behandeling had hij het geluk van zijn ziekte te herstellen. Met de evenementen die hij organiseert via de Maarten van der Weijden Foundation, wil Maarten zo veel mogelijk geld ophalen om financiering van kankeronderzoek mogelijk te maken, dat door KWF Kankerbestrijding is goedgekeurd en door de patiënt is geselecteerd.

De foundation kent een aantal kernwaarden:

  • De stichting houdt in al haar activiteiten en besluiten steeds het belang van de kankerpatient voor ogen;
  • De organisatie garandeert dat de opbrengst van door de deelnemers bijeengebrachte sponsorgelden volledig en zonder aftrek van onkosten toekomt aan het geformuleerde doel van de stichting;
  • Geen bestuurder, sponsor, deelnemer of vrijwilliger verwerft enig stoffelijk voordeel uit de stichting en zij streven er altijd naar hier intrinsiek mee om te gaan;
  • De stichting blijft onafhankelijk en verbindt zich niet blijvend aan derden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de stichting geen exclusiviteit verleent aan een sponsor of deelnemer. 

Vrijwilliger bij de 11stedenzwemtocht?

Wil jij een bijdrage leveren aan een onvergetelijke eerste editie van de 11stedenzwemtocht en daarmee Maarten helpen zijn doel te behalen? Dat kan, Maarten vindt het geweldig als jij helpt! Meld je via de bovenstaande aanmeldknop als vrijwilliger aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het evenement en jouw aanmelding. Binnenkort ontvang je meer informatie.

Voor meer algemene informatie over het evenement kan je kijken op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x