WK (Para) Handboogschieten

Datum Evenement: 3-6-2019 - 16-6-2019 Exporteer Evenement naar Outlook

WK (Para) Handboogschieten

In 2019 is Nederland twee weken lang het centrum van de handboogsport. Tussen 3 juni en 16 juni vinden midden in het historische centrum van de stad ’s-Hertogenbosch de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten plaats. Van 3 juni tot 9 juni is het eerst de beurt aan de para atleten, een week later (10 juni -16 juni) komen de valide sporters in actie. De twee wereldkampioenschappen vormen samen het grootste sportevenement dat in 2019 in Nederland wordt georganiseerd.

De finales van beide wereldkampioenschappen worden gehouden op de Parade in ’s-Hertogenbosch, het kloppend hart van de stad, gelegen vlak onder de beroemde Sint-Janskathedraal. Op het plein komt een compleet stadion met schietbaan waar de beste schutters ter wereld het tegen elkaar opnemen. Met Sjef van den Berg, Steve Wijler en Mike Schloesser zijn er verschillende Nederlandse kanshebbers voor een medaille. Voor de recurve schutters zijn de wereldkampioenschappen in Nederland bovendien het belangrijkste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. 

Wil je meewerken op het grootste sportevenement van 2019 en helpen om van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten een succes te maken? Lees dan de onderstaande informatie daarom goed door. 

 

Wat vragen we van jou?

  • We vragen alle EventMakers tenminste vier dagen beschikbaar te zijn (bij voorkeur twee dagen in het weekend en twee dagen doordeweeks) tussen 3 en 16 juni 2019;
  • EventMakers zijn op 1 juni 2019 minimaal 16 jaar oud
  • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
  • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
  • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement.

 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

  • Je ontvangt een gaaf kledingpakket in de stijl van het evenement;
  • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
  • We zorgen voor goede informatievoorziening;
  • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) ’s-Hertogenbosch. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

 

Functies

Tijdens de WK (Para) Handboogschieten worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies, jouw talent en de benodigde beschikbaarheid.

Als medewerker accreditatie & ticketing zul je helpen bij het maken en uitgeven van de toegangspassen aan alle verschillende doelgroepen of zul je helpen bij het verstrekken en verkopen van de tickets. Je verkoopt kaarten bij de kassa of bent werkzaam op één van de opgangen van het stadion. Je controleert hier op toegangskaartjes en heet mensen vriendelijk welkom.

Vind je het leuk om contact te hebben met mensen en ben je bereid onze gasten en bezoekers een gastvrij gevoel te geven? Ben je daarnaast handig met computers en printers? Kom dan dit team versterken!

EventMakers binnen het team Accreditatie & Ticketing zijn nodig van 29 mei t/m 16 juni.

Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Je bemant de vrijwilligersbalie in het EventMakers Home, helpt bij de uitgifte van kleding en cateringbonnen of maakt deel uit van het allround EventMakers team. Vanuit het allround team ben je op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

EventMakers binnen het team EventMakers Services worden ingezet tussen 29 mei en 16 juni.

Binnen de functie hospitality werk je als gastheer of gastvrouw op verschillende plekken. Zo kan je werkzaam zijn tijdens het congres in het weekend voor het evenement, in de VIP Lounge tijdens de finales op de Parade, in een van de 9 evenementhotels, op Schiphol of op Station 's Hertogenbosch. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen van het evenement gastvrij worden ontvangen en altijd bij je terecht kunnen voor vragen en/of opmerkingen. Je bent het gezicht van het evenement.

Vind je het leuk om contact te hebben met mensen en onze gasten en bezoekers een gastvrij gevoel te geven? Ben je servicegericht, communicatief vaardig, vriendelijk en beheers je de Nederlandse en de Engelse taal? Dan pas jij perfect in dit team!

EventMakers binnen het team Hospitality worden ingezet tussen 29 mei en 16 juni.

‘Archy’ is de officiële mascotte van de WK (Para) Handboogschieten en daarmee dus het gezicht van het evenement. Archy zal voorafgaand aan en tijdens het evenement aanwezig zijn bij WK gerelateerde activiteiten. Een mascotte is enthousiast, je fysieke gesteldheid is goed en is niet vies van kleine en warme ruimtes. De mascotte wordt altijd begeleid door een mascotte begeleider. De begeleider is een extra paar ogen voor de mascotte, kijkt waar het leuk is om naar toe te gaan of hoe te gedragen, maar houdt ook de gesteldheid van de mascotte entertainer in de gaten. Zo zorgen jullie er samen voor dat de mascotte entertainer op tijd rust neemt.

Heb jij altijd al eens in de huid van een mascotte willen kruipen en anoniem mensen vermaken? Meld je dan aan als mascotte!

De mascotte wordt ingezet van 3 t/m 16 juni. Bij voorkeur ben je ook voorafgaand aan het evenement beschikbaar. Indien dit het geval is, willen we je vragen om dit in je profiel aan te geven.

Vanuit het media en communicatieteam wordt gezorgd voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij de wereldkampioenschappen. Je bent bezig met het schrijven en/of verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement en het up-to-date houden van onlinekanalen zoals de website, app en social media. Eventueel het vertalen van nieuwsartikelen en andere berichten voor diverse doelgroepen. Ook kan je binnen deze functie als fotograaf de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen. Het media en communicatieteam schept daarnaast goede voorzieningen en randvoorwaarden voor de pers en media die op het evenement afkomen. Binnen team media begeleid je de pers in het perscentrum en op het evenementterrein, help je mee aan het gereedmaken van de persruimte en biedt je ondersteuning aan mediagroepen.

Heb jij een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media en heb jij goede kennis omtrent het gebruik van computers, printers en tekstverwerkingsprogramma’s? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal (of een andere buitenlandse taal) uitstekend in woord en geschrift? Kom dan dit team versterken!

EventMakers binnen het team Media & Communicatie worden ingezet tussen 3 en 16 juni. Beheersing van de Nederlandse én Engelse taal is een vereiste.

Bij het WK Para Handboogschieten doen er deelnemers uit zo’n 40 landen van over de hele wereld mee. Bij het WK Handboogschieten voor valide doen er deelnemers uit maar liefst 90 landen mee. Om de landen gastvrij te ontvangen en een fijn en zorgeloos verblijf in Nederland aan te bieden, willen we ieder land een begeleider aanbieden, een zogeheten ‘Team Attaché’. Iedere team attaché krijgt ongeveer vijf landen waarvoor hij/zij eerste aanspreekpunt is.

Fungeer jij graag als aanspreekpunt voor de teams, ben je servicegericht en heb je een hands-on mentaliteit? Ben je communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal (of een andere buitenlandse taal) uitstekend in woord? Dan is dit team op zoek naar jou!

Als Team Attaché ben je of van 29 mei t/m 10 juni (begeleiding van invalide deelnemers) of van 6 t/m 17 juni (begeleiding van valide deelnemers) beschikbaar. Als Team Attaché spreek je tenminste vloeiend Engels en Nederlands, overige vreemde talen zijn een sterke pré.

Met het team transport ben je verantwoordelijk voor het vervoer van de World Archery (internationale federatie) en officials tussen het vliegveld, de venue en het hotel.

Je bent minimaal drie jaar in het bezit van een rijbewijs, je beheerst de Engelse en Nederlandse taal en houdt ervan om goede service te verlenen aan gasten en hen te ontlasten op het gebied van vervoer. Je bent flexibel en kan omgaan met drukte of juist rustige momenten. Pas jij in dit plaatje? Kom dan dit team versterken!

EventMakers binnen het team Transport worden ingezet tussen 29 mei en 17 juni. Het is een vereiste dat je minimaal drie jaar in het bezit van je rijbewijs bent.

Het team wedstrijdzaken schept de randvoorwaarden en zorgt ervoor dat alle praktische zaken rondom de wedstrijden goed verlopen. Je kan binnen dit team helpen bij de wateruitgifte aan de atleten, het digitaal bijhouden van de scores, het trekken van de pijlen en het aanstrepen van de inslagen. Ook kan je ingezet worden binnen de field crew, dat verantwoordelijk is voor het prikken van nieuwe blazoenen op de doelen, het brengen van de scoreformulieren en tablets naar de juiste banen, het plaatsen van de namen van sporters bij eliminatieronden op de juiste baan en het opbouwen en opruimen van de wedstrijd- en trainingsvelden.

Heb jij kennis van de handboogsport (dit is een vereiste) en wil jij voor de atleten de randzaken van de wedstrijden samen met je team perfect laten verlopen? Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, servicegericht, stressbestendig en flexibel is? Kom dan dit team versterken!

EventMakers binnen het team Wedstrijdzaken worden ingezet tussen 3 en 16 juni.

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print
Categorieën: Afgelopen evenementen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x