La Vuelta Holanda 2020

Datum Evenement: 14-8-2020 - 16-8-2020 Exporteer Evenement naar Outlook

La Vuelta Holanda 2020

In 2020 start de Ronde van Spanje in Utrecht en Brabant onder de naam La Vuelta Holanda! Hiermee wordt het de tweede keer dat La Vuelta start in Nederland (Assen 2009). Op donderdag 13 augustus worden alle ploegen gepresenteerd in hartje Utrecht. De dag daarop rijden de renners de ploegentijdrit door de Domstad. De tweede etappe gaat van 's-Hertogenbosch naar Utrecht. En de derde etappe start en finisht de koers in Breda.

Zonder vrijwilligers geen La Vuelta Holanda! Voor La Vuelta Holanda is de hulp van maar liefst 1.000 vrijwilligers nodig en jij kan deel uitmaken van dit team! Alle vrijwilligers melden zich aan via EventMakers: Hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenement.  

Wil jij je inzetten als vrijwilliger? Dan maak jij een EventMakers profiel aan. Zodra jij een profiel hebt aangemaakt kun jij je inschrijven op een van de onderstaande functies, je geeft hierbij een top 3 op. Let op! Tijdens de tweede en derde etappe komen de renners door 34 doorkomstgemeenten waar ook de hulp van vrijwilligers hard nodig is! Het gaat om de functie als evenementen regelaar waarbij je helpt om het verkeer in goede banen te leiden. Je hebt hiervoor een certificaat nodig dat je in aanloop naar het evenement kunt halen via een online cursus en examen. Klik hier om de doorkomstgemeenten te bekijken. Wil jij alleen in jouw gemeente als eventregelaar één dag helpen? Dan hoef jij géén EventMakers profiel aan te maken. De werving en communicatie van deze vrijwilligers loopt namelijk via de doorkomstgemeente zelf. Stuur dan een mail naar team@eventmakers.nl en wij brengen je in contact met de juiste persoon.

Wil jij met ons van La Vuelta Holanda in Utrecht en Brabant een groot succes maken? Lees dan verder en meld je nu aan als EventMaker voor La Vuelta Holanda!

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 2 dagen beschikbaar bent;
 • Jij bent op 7 augustus 2020 minimaal 16 jaar oud;
 • Je beheerst in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Iedereen tekent een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van jou veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement.

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontvangt een gaaf kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We organiseren een kennismakingsbijeenkomst, inspiratiesessie en een slotfeest voor alle EventMakers;
 • De organisatie denkt mee over (betaalbare) overnachtingen in (de omgeving van) 'Brabant en Utrecht. Reis- en verblijfkosten worden echter niet vergoed.

Functies

Tijdens La Vuelta Holanda worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden het profiel dat bij de functie past en de benodigde beschikbaarheid. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Lees dit goed door voor je je aanmeldt.

Zonder vrijwilligers van Veiligheid en Mobiliteit geen La Vuelta Holanda! Het cluster Veiligheid en Mobiliteit schept de randvoorwaarden voor het evenement voor  renners, bewoners en bezoekers tijdens La Vuelta Holanda. In dit team richt jij je op de veiligheid van renners, bezoekers en omwonenden. Je zorgt daarnaast dat alle bezoekers soepel en veilig van en naar het evenement komen. Onder Veiligheid en Mobiliteit vallen twee functies:

 • Eventregelaars

Als eventregelaar ben jij niet weg te denken bij La Vuelta Holanda. Jij staat op cruciale punten langs het parcours en zorgt ervoor dat het verkeer in goede banen geleid wordt. Als eventregelaar sta jij op een plek dicht langs het parcours, jij wordt niet ingezet op verdergelegen locaties zoals parkeerplaatsen. Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek! Let op, het gaat hierbij over de eventregelaar in Utrecht, 's-Hertogenbosch en Breda, dit verloopt via EventMakers. Wil jij alleen in jouw eigen doorkomstgemeente een dag helpen, mail dan naar team@eventmakers.nl en wij brengen je in contact met de juiste persoon.

 • Parcoursposten

Jij staat als parcourspost letterlijk aan het parcours in de start en finish steden van La Vuelta Holanda. Als parcourspost zorg jij ervoor dat het parcours bewaakt wordt. Het gaat om alle plekken langs het parcours waar hekken staan. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat bezoekers achter de hekken blijven staan en dat zij verdeelt staan langs de hekken. Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!

Voor deze functies vragen wij de volgende beschikbaarheid :

Functie 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
Allround eventregelaar Utrecht Utrecht of 's-Hertogenbosch Breda Minimaal 2 dagen
Parcoursposten Utrecht Utrecht of 's-Hertogenbosch Breda Minimaal 2 dagen

 

Het evenement vind plaats in de provincies Utrecht en Brabant met als belangrijkste steden Utrecht, Breda en ‘s-Hertogenbosch. Als vrijwilliger binnen het team bezoekers services heb jij een informatieve rol; jij wijst bezoekers de weg en informeert ze waar nodig.

Je wordt ingezet op verschillende informatiebalies in de drie steden. Bezoekers kunnen hier naartoe komen als ze vragen hebben over het evenement, waar de start is, hoe het programma eruitziet en waar bijvoorbeeld de side events zijn. Naast het bemannen van de infobalies, kan je binnen deze functie ook als verwijzer worden ingezet in één van de drie steden. Als verwijzer wijs je mensen in de stad naar hun gewenste plaats. Ook kan jij ingezet worden in het merchandise team. Jij bent enthousiast en vind het leuk om merchandise artikelen zoals wielerkleding te verkopen. Op alle posities in het team bezoekers services ben jij het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en ben jij het gezicht van het evenement. Als onderdeel van het team bezoeker services kun jij aangeven in welke stad jij het liefst actief zou willen zijn: Utrecht, Breda en/of ’s-Hertogenbosch.

Voor deze functie vragen wij de volgende beschikbaarheid :

Functie 13 aug 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
Bezoekers Services Utrecht Utrecht Utrecht en 's-Hertogenbosch Breda Minimaal 2 dagen

 

Het team communicatie zorgt voor een goede informatievoorziening naar alle betrokken doelgroepen bij La Vuelta Holanda. Binnen dit team kan je ingezet worden in het redactieteam of als razende reporter / fotograaf.

 • Redactieteam

Het redactieteam bestaat uit journalisten en tekstschrijvers. Jij bent bezig met het verzamelen van content en het schrijven van teksten voor de middelen van La Vuelta Holanda. Van website, tot nieuwsbrief, je kunt het zo gek niet bedenken Heb jij een achtergrond in communicatie of journalistiek? Ben je daarnaast stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift? Dan is het redactieteam een plek voor jou! Spaans is een pré.

 • Reporters en fotografen

Per stad/regio zijn wij op zoek naar een aantal razende reporters en fotografen. In dit team ben je bezig met het verzamelen van interessante content ten aanzien van het evenement; het up-to-date houden van onlinekanalen zoals de website, een app, social media, et cetera. Je staat langs het parcours van de start- en finishplaatsen of in de steden om content te schieten. Binnen deze functie heb je ervaring met het vastleggen van content en ben je communicatief vaardig. Ook kan je binnen dit team als fotograaf de mooiste momenten van het evenement op beeld vastleggen. Daarnaast zijn we op zoek naar fotografen die het leuk vinden onze roadshow in aanloop vast te leggen.

Voor deze functies vragen wij de volgende beschikbaarheid:

Functie 13 aug 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
Redactieteam Utrecht Utrecht Utrecht Breda Alle dagen
Reporters/ fotografen Utrecht Utrecht Utrecht en 's-Hertogenbosch Breda Alle dagen 

La Vuelta Holanda is een internationaal evenement waar veel media- aandacht aan wordt besteed. Er zal dan ook veel pers op het evenement afkomen. Voor het evenement is het belangrijk dat de pers en media gastvrij ontvangen en goed begeleid worden.

Vrijwilligers binnen dit team maken het perscentrum gereed, ontvangen de pers in het perscentrum, begeleiden de pers naar mogelijke persruimtes en bieden ondersteuning aan tv- ploegen en tv- wagens. Ook zijn we in dit team op zoek naar zogeheten runners. Als runner ben jij de snelle schakel. Zo worden runners bijvoorbeeld ingezet om personen of spullen snel van punt A naar B te brengen. Je bent in deze functie enthousiast, gastvrij en je beheert de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Voor deze functies vragen wij de volgende beschikbaarheid:

Functie 13 aug 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
Perscentrum Utrecht Utrecht Utrecht Utrecht en Breda Minimaal 2 dagen
Runner Utrecht Utrecht Utrecht Utrecht en Breda Minimaal 2 dagen

 

La Vuelta Holanda wordt mede mogelijk gemaakt door private partners die zich verbinden aan het evenement. Deze partners hebben ieder hun eigen sponsorpakket waarbij bijvoorbeeld een hospitality pakket in is opgenomen waardoor zij toegang krijgen tot een aantal VIP plaatsen rondom het parcours. Het team marketing zorgt ervoor dat alle onderdelen uit het sponsorpakket van de private partners wordt verzorgt. Binnen het team marketing kan je worden ingezet op twee functies:

 • Hospitality VIP

Binnen de functie hospitality VIP werk je als gastheer of gastvrouw op de VIP locaties. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen van het evenement gastvrij worden ontvangen en altijd bij je terecht kunnen voor vragen en/ of opmerkingen. Vind jij het leuk om de VIP gasten een gastvrij gevoel te geven? Ben je servicegericht, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan pas jij perfect in dit team!

 • Begeleiding partnerships

Als begeleider partnerships bied jij een ondersteunende rol aan de manager partnerships. Jij zorgt er samen met de manager voor dat de private partners tijdens het evenement goed verzorgd worden.

Voor deze functies vragen wij de volgende beschikbaarheid:

Functie 13 aug 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
Hospitality Utrecht Utrecht Utrecht en 's-Hertogenbosch Breda Minimaal 2 dagen

Het team activatie faciliteert alle actievatie programma's rondom La Vuelta Holanda. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het podiumprogramma van de ploegenpresentatie. In de Domstad kunnen bezoekers en pers donderdag genieten van de ploegenpresentatie. Binnen deze functie ondersteun je het podiumprogramma gedurende deze dag. Jij bent breed inzetbaar voor alle activiteiten in en rondom de ploegenpresentatie.

Gevraagde beschikbaarheid: 13 augustus in Utrecht 

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor de vrijwilligers en zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. 

 • EventMakers Home

In alle drie de steden zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers zich kunnen melden voorafgaand aan hun shift en hun kleding en lunchpakketten op kunnen halen. Je bent aanspreekpunt voor vrijwilligers, bemant de vrijwilligersbalie en helpt bij de uitgifte van kleding en lunchpakketten.

 • Allround EventMaker

Vanuit het allround team ben je op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

 • Social Media

In deze functie maak je content voor de social media kanalen van EventMakers en de dagelijkse EventMakers fietscourant. Je hebt goede communicatie skills, bent creatief met content (zowel beeld als tekst) en hebt ervaring met social media.

Voor deze functies vragen wij de volgende beschikbaarheid:

Functie 12 aug 13 aug 14 aug 15 aug 16 aug Beschikbaarheid
EventMakers Home Utrecht Utrecht Utrecht  Utrecht en 's-Hertogenbosch Breda Minimaal 2 dagen
Allround EventMaker Utrecht Utrecht Utrecht Utrecht en 's-Hertogenbosch Breda Alle dagen
Social Media Utrecht Utrecht Utrecht  Utrecht en 's-Hertogenbsoch Breda Alle dagen

 

Het team staf is de spin in het web van de organisatie van La Vuelta Holanda. Zij zorgen onder ander met het onderdeel back office voor het behandelen van alle inkomende mails en telefoontjes op het algemene mailadres en telefoon nummer. Dit is een functie die drie weken voor het evenement al ingekleed moet worden. Je kunt nagaan dat er bijvoorbeeld in de weken vooraf en tijdens het evenement veel mailtjes binnen komen met vragen voor de organisatie. Jij gaat samen met de staf deze vragen beantwoorden. Vind jij het leuk om voorafgaand aan het evenement al in actie te komen, kun jij snel schakelen, ben je communicatief vaardig, heb je ervaring met Outlook en beheerst jij de Nederlandse en Engelse taal in taal en geschrift? Dan is deze functie voor jou!

Gevraagde beschikbaarheid: 27 juli t/m 16 augustus in Utrecht.

We werken voor deze functie met een team. Dat betekent dat je dus niet de volledige drie weken aanwezig moet zijn, maar ten minste 7 dagen.

 

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x