Eurovision Song Contest 2020

Datum Evenement: 1-5-2020 - 16-5-2020 Exporteer Evenement naar Outlook

Eurovision Song Contest 2020

De registratieperiode voor vrijwilligers van het Eurovisie Songfestival 2020 is gesloten. We willen iedereen die zich heeft aangemeld bedanken! Voor vragen/opmerkingen kan je een e-mail sturen naar team@eventmakers.nl.

In 2020 is het zover! Van 1 t/m 16 mei vindt één van de grootste televisie evenementen ter wereld plaats! Begin mei zal Rotterdam al helemaal in het teken staan van het Eurovisie Songfestival. Om alles in goede banen te leiden heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig. Wij bieden jou een uitgelezen kans bij dit fantastische evenement als vrijwilliger aan de slag te gaan! 

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een mega evenement;
 • Je ontvangt een uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We organiseren een kennismakingsbijeenkomst waarin jij jezelf kunt presenteren;
 • We organiseren trainingen specifiek voor de rol die jij gaat vervullen;
 • We organiseren een inspiratiesessie op een gave locatie;
 • We organiseren een EventMakers borrel na afloop van het evenement. 

Wat vragen we van jou?

 • De voorwaarde is dat jij van 1 t/m 17 mei beschikbaar bent om voor minimaal 5 shifts te worden ingepland. Je zal op maximaal één shift per dag worden ingepland;
 • Je beheerst bij voorkeur de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je gaat akkoord met de vrijwilligersovereenkomst;
 • Jij bent gastvrij, enthousiast en gemotiveerd. Je bent een visitekaartje voor de stad Rotterdam;
 • Je kent Rotterdam goed en weet wat van belang is voor de bezoekers;
 • Jij bent op 1 mei 2020 minimaal 18 jaar oud;
 • Jij zorgt ervoor dat je altijd op tijd aanwezig kunt zijn voor jouw (mogelijk vroege) shift. Gelieve er rekening mee te houden dat in Rotterdam en omgeving allerlei verkeersmaatregelen van kracht zijn. Je dient vooraf dus goed na te denken over je vervoersmiddel en de eventuele extra reistijd. We adviseren sterk het gebruik van de trein of de fiets.
 • Voor de reiskosten binnen Rotterdam zijn we in gesprek om de vrijwilligers gratis OV te kunnen aanbieden. De reiskosten buiten Rotterdam worden niet vergoed. Je bent bereid deze kosten zelf te dragen. Er wordt niet gewerkt met een vrijwilligersvergoeding.

Functies

Tijdens het Eurovisie Songfestival worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden. In het aanmeldformulier kies je jouw eerste drie voorkeursfuncties. Lees dit goed door voor je je aanmeldt. LET OP! Hoe groter je beschikbaarheid in de gevraagde periode hoe groter de kans is dat je geselecteerd wordt voor de functie. 

Binnen het team Facility Services help je mee om de logistieke processen binnen het evenement op rolletjes te laten lopen in Rotterdam AHOY! Je kan ingezet worden als vraagbaak op de transportdesk of in de logistiek van de catering en leveranciers. Ook het verzorgen van poststukken en andere zaken van A naar B krijgen horen bij deze rol. ben jij fit, gastvrij, werk jij secuur, ben je alert en beheers je de Nederlandse en Engelse taal.

Gevraagde beschikbaarheid: meerdere dagen tussen 1 en 17 mei 2020

Het team Events & Hospitality vergroot de beleving en spin-off van het Eurovisie Songfestival. Je kan hierbij denken aan rollen tijdens de verschillende events, de openingsceremonie en de Eurovision village. Hospitality staat hier voorop! Ben jij representatief, gastvrij, servicegericht, communicatief vaardig en beheers je de Nederlandse en Engelse taal? Dan pas jij perfect in dit team!

Gevraagde beschikbaarheid: meerdere dagen tussen 1 en 17 mei 2020

Het team Show draagt bij aan het neerzetten van de perfecte productie van dit grote televisie evenement. We zoeken floor managers, productiemedewerkers, medewerkers licht & geluid en medewerkers backstage. In deze rol heb jij kennis van zaken waar het gaat om de productie van een groot evenement. Daarbij ben jij representatief, vitaal, fit en enthousiast. Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal.

Gevraagde beschikbaarheid: meerdere dagen tussen 1 en 17 mei 2020

Binnen het team accreditatie kun je worden ingezet in het accreditatiecentrum, hier zorg jij ervoor dat de gepersonaliseerde accreditaties zorgvuldig klaargemaakt en uitgegeven worden. Ook kun je worden ingezet om de accreditatie bij verschillende toegangen te controleren. Als vrijwilliger accreditatie ben jij gastvrij, werk jij secuur, ben je alert en beheers je de Nederlandse en Engelse taal.

Gevraagde beschikbaarheid: Meerdere dagen tussen 1 april 2020 en 16 mei 2020

Het Eurovisie Songfestival is een groot internationaal evenement wat één van de grootste televisie evenementen ter wereld is. Er zal dus heel veel (internationale) pers op het evenement afkomen. Voor het evenement is het belangrijk dat de pers en media gastvrij ontvangen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het perscentrum gereed, ontvangen de pers in het perscentrum, begeleiden de pers naar mogelijke persruimtes en bieden ondersteuning aan pers/fotografen. Ook zijn we in dit team op zoek naar zogeheten runners. Als runner ben jij de snelle schakel. Zo worden runners bijvoorbeeld ingezet om personen of spullen snel van punt A naar B te brengen. Je bent in deze functie enthousiast, gastvrij en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Gevraagde beschikbaarheid: 1 t/m 17 mei 2020

Het team EventMakers Services schept alle randvoorwaarden voor de vrijwilligers tijdens het Eurovisie Songfestival. Je zorgt ervoor dat zij allemaal de tijd van hun leven hebben! Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Bij het evenement zal een EventMakers home worden ingericht waar vrijwilligers zich kunnen melden voorafgaand aan hun shift en hun kleding en cateringbonnen op kunnen halen. Het EventMakers home is de plek waar vrijwilligers eten, drinken en uitrusten. Jij bent hier het eerste aanspreekpunt en bemant de vrijwilligersbalie. Je helpt bij uitgifte van kleding en cateringbonnen. Binnen dit team vallen ook allround vrijwilligers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn.

Gevraagde beschikbaarheid: meerdere dagen tussen 1 en 17 mei 2020

Als City Host ben jij het visitekaartje van de stad Rotterdam. Als host maak je bezoekers wegwijs in de stad, bijvoorbeeld bij openbaarvervoersknooppunten en op de luchthavens. Ook kan je ingezet worden als verwijzer bij de ingang en tribunes van Ahoy Rotterdam of in de informatieverstrekking bij de Eurovision Village. Je ben bekend in de stad en weet precies waar de bezoekers van de stad behoefte aan hebben. Je werkt graag in een divers team en gastvrijheid is jouw tweede natuur. Jij zorgt ervoor dat alle bezoekers van dit fantastische evenement naar huis gaan als ambassadeur van de stad Rotterdam. Gastvrijheid is je tweede natuur en je beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal. 

Gevraagde beschikbaarheid: meerdere dagen van 8 t/m 16 mei 2020.

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x