EventMakers Vriendenboek #5

EventMakers Vriendenboek #5

Wie ben je? 

Ik ben Annemarie Sleddens. Geboren en getogen in Veldhoven (dichtbij Eindhoven) en ik ben 52 jaar. Ondanks dat ik op fietsafstand van het PSV stadion woonachtig ben, ga ik graag (wanneer het weer even kan) naar Ajax kijken. Ik heb twee banen van ieder 20 uur per week. Ik werk bij PinkRoccade Local Government in Den Bosch als accounting medewerker en de andere 20 uur werk ik als incassomedewerkster bij TRC Advocaten.

Waarom ben je EventMaker geworden?

Tijdens het WEURO 2017 (EK voetbal voor vrouwen) leerde ik Harry Robben en Wim Verbunt kennen. We raakten aan de praat over hoe we bij dat event terecht kwamen. In het verleden (2005) ben ik vrijwilliger geweest bij het WK Voetbal onder 20. De KNVB/Adecco had mij dus op WEURO attent gemaakt. Harry en Wim waren in 2016, via EventMakers, vrijwilligers geweest bij het EK atletiek. Zij maakte mij attent dus op deze organisatie en ik werd enthousiast. Ik heb mij dus tijdens WEURO 2017 meteen ingeschreven bij EventMakers. 

Soms vragen ze me wel eens 40 uur werken per week en dan toch vrijwilliger zijn, hoe doe je dat? Juist door vrijwilliger te zijn kan ik 40 uur werken. Ik krijg zoveel energie van de afwisseling van de events en de werkzaamheden die je daar uitvoert. Dit merk je juist nu, nu er geen events zijn.

Hoe vaak ben je al EventMaker geweest ?

Poeh, dat zijn er heel wat. Bij EventMakers ben ik begonnen bij het WK Triatlon, vervolgens Volley 2018 (zowel WK Zitvolleybal alsmede Beachvolleybal), Swimming World Cup 2018 Eindhoven, Swim Cup Eindhoven, WK (Para) handboogschieten en de Brabant Trophy. Dit jaar zou daar bijkomen de Formule 1 in Zandvoort en het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam.

Naast de evenementen bij EventMakers ben ik ook nog vrijwilliger geweest bij het WK voetbal onder 20 in 2005  (ja met o.a. Messi), EK Zwemmen in 2008, WK Zwemmen voor gehandicapten 2010 en WEURO in 2017. Tijdens aanloop van WEURO ben ik nog twee keer vrijwilliger geweest bij de kwalificatiewedstrijden in Breda en Utrecht en in 2019 heb ik nog tijdens de KNVB bekerfinale Ajax-Willem II in Rotterdam met de vlag van Willem II gewapperd. Als het goed gaat met de pandemie, ben ik in 2021 vrijwilliger bij EK voetbal in Amsterdam. Ik ga dan aan de slag als Mobility Maker. Als Mobility Maker ben je het gezicht van het toernooi en zorg je ervoor dat alle wedstrijdbezoekers een onvergetelijke wedstrijdervaring beleven. Je wordt opgeleid om supporters te informeren en aanwijzingen te geven en je biedt hulp voor kwetsbaren mensen.

Wat vond je het leukste evenement waar je hebt geholpen?

Dat zou heel zeker dit jaar het Eurovisie Songfestival zijn geweest. In eerste instantie zou ik vrijwilliger bij de Invictus Games zijn. De gehele selectieprocedure had ik doorlopen totdat de aanmelding voor het Eurovisie Songfestival kwam. De Invictus Games vielen in dezelfde week als de halve- en grote finale van het Eurovisie Songfestival. Ik heb toen met pijn in mijn hart de aanmelding voor de Invictus Games afgezegd en heb mij aangemeld als vrijwilliger voor het Songfestival. Als klein meisje keek ik er al naar, dit zou mijn droom zijn. Alles had ik al geregeld, mijn slaapplaats (in Capelle aan de IJssel) en het vervoer van en naar Ahoy. Ik had leuke functies. Op 4 april zou ik al beginnen bij de accreditatiedesk en daarna zou ik allround medewerker zijn. 

Wat is het gekste/grappiste/leukste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

Het leukste moment was tijdens de Swimming World Cup in Eindhoven toen ik antidoping chaperone was. We stonden met z’n drieën te wachten aan de zijkant van het zwembad. Ik zou diegene begeleiden die zilver had. Ik was de enige die juichte voor iemand die 2e werd want toen er werd aangetikt, bleek ik Femke Heemskerk te mogen begeleiden. Jammer genoeg werd ze niet 1e alleen ik stond te lachen langs het zwembad.

Het onvergetelijkste moment was toch wel het feest na het behalen van het EK kampioenschap van de Leeuwinnen. Ik was werkzaam als accreditatiemedewerkster in Tilburg. Je bent dus al een aantal weken voorafgaand aan het toernooi werkzaam dus al met al ben ik daar heel wat weken aanwezig geweest. Van te voren vond ik vrouwenvoetbal eigenlijk niets aan, maar ik werd steeds enthousiaster. Als klapstuk in Tilburg was natuurlijk de wedstrijd Nederland – België. Toen onze voetballeeuwinnen uiteindelijk de finale behaalde, mochten alle vrijwilligers uit alle speelsteden ook aanwezig zijn bij de finale. We gingen met de bus waar het ontzettend gezellig was. Het feest nadat de voetballeeuwinnen gewonnen hadden, was onvergetelijk en ook de busreis terug. Schitterend.

Welke EventMaker nomineer je voor het volgende EventMakers Vriendenboek?

Wim Verbunt

Tot slot 

Ik hoop dat iedereen gezond blijf en dat de pandemie enigszins snel voorbij is, zodat we weer leuke events mogen vrijwilligen (leuk werkwoord he) zoals F1 en het Eurovisie Songfestival.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x