EventMaker in the Spotlight

EventMaker in the Spotlight

Om mensen te laten ervaren hoe het is om als vrijwilliger bij een sportevenement te helpen, zetten we iedere maand een vrijwilliger in the spotlight. We hopen hiermee een beeld te kunnen geven van vrijwilligerswerk en daarnaast ook mensen te enthousiasmeren met leuke ervaringen van andere.

Deze editie is Lichel Pompen aan het woord. Lichel is een vrijwilliger waarvan we toch wel kunnen zeggen dat bijna iedere vrijwilligers coördinator binnen sportevenementen hem kent. Hij komt bij bijna ieder sportevenement helpen. Dit jaar staan er voor Lichel nu al in totaal zestien evenementen gepland waarbij hij gaat helpen. Hij hoopt via deze weg nog meer mensen te enthousiasmeren om als vrijwilliger binnen sportevenementen aan de slag te gaan.

 

Waar ken je Team EventMakers van?

Ik ben tijdens de EYOF 2013 begonnen met vrijwilligerswerk. Daarnaast ben ik altijd veel vrijwilliger binnen zwemevenementen geweest. Tijdens de SwimCup Eindhoven in 2014 heb ik voor het eerst samengewerkt met Karin en Yvon. Sindsdien ben ik altijd met hen in contact gebleven, waardoor ik eigenlijk alle evenementen heb gedraaid, waarbij zij verantwoordelijk waren voor het vrijwilligersmanagement.

 

Wat is voor jou de voornaamste reden waarom jij je zoveel als vrijwilliger inzet?

Het allerbelangrijkste vind ik dat ik eraan mee kan helpen om een evenement te laten slagen. Voor mij maakt het daarom ook niet uit wat ik doe of op welk evenement ik dat doe. Zolang het eten en drinken goed verzorgd is en de organisatie ons goed behandelt, ben ik gelukkig. Ik hoef ook niet perse in het stadion te staan, als ik er maar een bijdrage aan kan leveren om een evenement succesvol te laten zijn. Daarnaast brengt vrijwilligerswerk je heel ver, als je er maar hard voor werkt. Ik heb er inmiddels ook heel veel kennissen aan over gehouden. Daarnaast krijg je enorm veel waardering van de sporters zelf, ik vind het mooi te zien dat ik mijn steentje kan bijdrage om hun toernooi te kunnen laten slagen.

 

Wat is je mooiste moment als vrijwilliger?

Ik heb bij zoveel evenementen geholpen dat ik super veel mooie momenten heb meegemaakt. Maar als ik een moment moet uitkiezen is de keuze snel gemaakt. Het allermooiste moment wat ik als vrijwilliger heb meegemaakt, is de ontmoeting met Koning Willem Alexander tijdens de opening van de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam. Dat was zo een grote waardering voor al die jaren dat ik vrijwilligerswerk heb gedaan. Heel bijzonder om de Koning te ontmoeten. Iets wat je maar één keer in je leven mee gaat maken. Het voordeel van actief als vrijwilliger bij evenementen werken, is dat je voor hele gave dingen wordt gevraagd. Veel sporters kennen mij nu persoonlijk, dat is toch supergaaf.

 

Wat verwacht jij van het vrijwilligersplatform?

Ik vind het een super initiatief. Het zal een uitkomst zijn voor iedereen die in aanmerking wilt komen met (sport)evenementen. Naar mijn idee gaat het voordeel van het platform zijn dat je weet wie betrouwbaar is en wie je dus kan inzetten. Voor de vrijwilliger zal het een voordeel zijn dat je gemakkelijk met andere vrijwilligers in contact kan komen en je eenvoudig kan aanmelden voor nieuwe evenementen.

EK Atletiek Amsterdam

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x