European Para Championships 2023

Datum Evenement: 7-8-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

European Para Championships 2023

Van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 vindt de allereerste editie van de European Para Championships plaats in Rotterdam. De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. 1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Jij kan een bijdrage leveren aan dit bijzondere sportevenement, want zonder vrijwilligers is het organiseren van de European Para Championships niet mogelijk!

Wil jij samen met ons deel uitmaken van dit geweldig evenement? Meld je dan aan als EventMaker voor de European Para Championships Rotterdam!

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 4 dagen beschikbaar bent;
 • EventMakers zijn op 8 augustus 2023 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens de European Para Championships worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies en jouw talent.

Accreditatie & Ticketing

Tijdens het evenement zijn er plekken op het evenemententerrein waar je alleen toegang krijgt met een toegangskaartje of met een accreditatie. Vrijwilligers binnen dit team staan op de controleposten waar wordt gecontroleerd op geldige tickets en accreditatiepassen. Ook kan je binnen dit team helpen bij het maken en uitgeven van de toegangspassen aan alle verschillende doelgroepen en/of help je bij het klaarleggen, verstrekken van toegangstickets.

Logistieke Ondersteuning

Je bent inzetbaar voor allerhande logistieke zaken, zoals het organiseren van de uitgifte van porto’s, fietssleutels en andere materialen, het ondersteunen van het productieteam. Je bent allround inzetbaar en vindt het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Het kan soms fysiek zwaar werk betreffen.

Catering

Er komen een aantal cateringpunten op de locatie. Denk bijvoorbeeld aan het Crew Cafe waar alle crew komt eten. Het cateringteam zorgt ervoor dat de uitgiftepunten bevoorraad en bemand zijn tijdens het evenement. Ook kan het zijn dat je gasten verwelkomt en de eetmunten inneemt.

Jouw talent

Heb jij oog voor detail en logistieke zaken en heb jij de spierballen om materialen te sjouwen? Of ben enthousiast en heb je affiniteit met horeca/catering? Ben je daarnaast flexibel ingesteld? Kom dan één van de bovenstaande teams versterken! 

Bezoekers Services

Als vrijwilliger binnen het team Bezoekers Services wijs je bezoekers de weg, controleer je op toegangskaarten en houd je overzicht op publieksstromen. Ook kan je binnen deze functie als verwijzer worden ingezet. Als verwijzer wijs je mensen naar hun plaats. Op alle posities ben je het eerste aanspreekpunt zijn voor de bezoekers en ben je het gezicht van het evenement, het is goed om je hier bewust van te zijn.

Gastheer/-vrouw

Bij de European Para Championships komen ook VIP gasten. De hospitality wordt aangeboden op de venue. Binnen deze rol ga jij aan het werk als gastheer/-vrouw in de hospitality ruimtes, verzorg je de toegangscontrole en ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt voor de gasten. Ook in de hotels zitten gastheren/-vrouwen. De meeste deelnemers en begeleiding verblijven in hotels in en rondom Rotterdam. De gastheren/- en vrouwen in de hotels verwelkomen de gasten en informatie over het evenement en de stad.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en kun je je redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Kom dan één van de bovenstaande teams versterken! Het is een pré als je affiniteit hebt met para sporten.  

Communicatie

Het communicatieteam zal zich voornamelijk richten op het creëren van interessante content over het evenement voor online kanalen zoals de website, de app, social media etc. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses werk je aan zaken als nieuwsartikelen, social media content of het fotograferen van de mooiste en meest unieke momenten van het evenement.

Pers & Media

De European Para Championships is een groot internationaal evenement dat zeker voor veel media-aandacht zal zorgen. Daarom is het belangrijk dat de pers- en mediapartijen een warm welkom krijgen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het percentrum gereed, zijn verantwoordelijk voor de ontvangst van de pers en begeleiden de pers naar de mediatribunes op de wedstrijdlocaties. Ook assisteren zij indien nodig TV-ploegen en andere mediateams ter plaatse.

Jouw talent

Heb je een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media? Of heb je kennis van het gebruik van computers, printers en relevante software? Ben je stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en heb je een uitstekend niveau van Nederlands of Engels in woord en geschrift? Kom dan een van bovenstaande teams versterken!

Functie

Binnen het team EventMakers Services zorgen we er samen voor om een fantastisch evenement neer te zetten en een hechte groep vrijwilligers te creëren. Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Op het terrein zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers verzamelen voorafgaand aan hun shift en hun kleding en cateringbonnen op kunnen halen, dit is de uitvalbasis voor alle EventMakers. Jij bent hier het aanspreekpunt, bemant de vrijwilligersbalie, en ondersteunt de collega's van EventMakers. Binnen dit team vallen ook allround EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Binnen deze functie ben je flexibel, heb je een positieve instelling en ben je communicatief vaardig.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je redden in het Engels? Ben je een teamplayer, communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Vind je het leuk om ook binnen andere projecten je handen uit de mouwen te steken indien nodig? Meld je dan aan voor team EventMakers Services!

Functie

Er worden in totaal tien sporten georganiseerd tijdens de EPC2023, namelijk para archery, para badminton, para cycling, goalball, wheelchair basketball, judo, boccia, shooting para sport, para taekwondo en wheelchair tennis. Om de wedstrijden te kunnen organiseren zijn er vrijwilligers nodig om alle randzaken van de wedstrijd goed te regelen voor de deelnemers. Denk hierbij aan het begeleiden van de deelnemers naar het wedstrijdveld, het bemannen van de sport informatiebalie waar wordt gesport of de toegangscontrole checken op plekken rondom het wedstrijdgebied. Binnen dit team kan je tevens ingezet worden bij de ceremonies die na afloop van de finales worden georganiseerd

Jouw talent

Heb jij (enige) kennis van een van de deelnemende sporten en wil jij voor de deelnemers de randzaken van de wedstrijden samen met je team perfect laten verlopen? Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, servicegericht, stressbestendig en flexibel is? Kom dan het competitie team versterken!

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x