European Para Championships 2023

Datum Evenement: 7-8-2023 Exporteer Evenement naar Outlook

European Para Championships 2023

De inschrijving is momenteel gesloten. Mail ons op team@eventmakers.nl met jouw beschikbaarheid en dan kijken wij of er nog eventueel plek is bij de European Para Championships.

 

Van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 vindt de allereerste editie van de European Para Championships plaats in Rotterdam. De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. 1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Jij kan een bijdrage leveren aan dit bijzondere sportevenement, want zonder vrijwilligers is het organiseren van de European Para Championships niet mogelijk!

Wil jij samen met ons deel uitmaken van dit geweldig evenement? Meld je dan aan als EventMaker voor de European Para Championships Rotterdam!

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal 4 dagen beschikbaar bent;
 • EventMakers zijn op 8 augustus 2023 minimaal 16 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens de European Para Championships worden EventMakers op verschillende functies ingedeeld. Onderstaand worden de verschillende functies weergegeven. Per functie wordt een beschrijving gegeven van het team, de functies en jouw talent.

Logistieke ondersteuning

Binnen deze rol ondersteuning je logistieke zaken rondom de ontvangst van de bussen met de atleten, help je met bagage van de atleten en coördineer je door middel van een portofoon de aankomsten en vertrekken van de bussen.

Jouw talent

Heb jij oog voor detail en logistieke zaken en heb jij de spierballen om mindervaliden te ondersteunen? Kom dan dit team versterken! 

Informatiebalie

In Ahoy worden er tijdens het evenement balies ingericht die dienen als informatiebalie. In dit team zorg je ervoor dat bezoekers goed geïnformeerd worden en help je ze als ze vragen hebben. Jij beschikt over alle informatie van het evenement, programma, trainingsschema;s en plattegronden waarmee je de bezoekers het beste kan informeren.

Accreditatie & Ticketing

Tijdens het evenement zijn er plekken op het evenemententerrein waar je alleen toegang krijgt met een toegangskaartje of met een accreditatie. Vrijwilligers binnen dit team staan op de controleposten waar wordt gecontroleerd op geldige tickets en accreditatiepassen. Ook kan je binnen dit team helpen bij het maken en uitgeven van de toegangspassen aan alle verschillende doelgroepen en/of help je bij het klaarleggen, verstrekken van toegangstickets.

Gastheer/-vrouw

Bij de European Para Championships komt veel publiek dat hulpbehoevend is. Slechtzienden en lichamelijk beperkte gasten hebben hierom soms extra ondersteuning nodig. Daarom staan wij klaar met een kleine groep vrijwilligers om deze ondersteuning te bieden. Dit kan zijn door middel van het verwijzen naar de juiste plek, of het helpen met verplaatsen naar een locatie. Daarnaast staan wij met deze groep ook bij de wedstrijden om ondersteuning te bieden bij het vinden van een prettige zitplek.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en kun je je redden in het Engels? Ben je communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Kom dan één van de bovenstaande teams versterken! Het is een pré als je affiniteit hebt met para sporten.  

Communicatie

Het communicatieteam zal zich voornamelijk richten op het creëren van interessante content over het evenement voor online kanalen zoals de website, de app, social media etc. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses werk je aan zaken als nieuwsartikelen, social media content of het fotograferen van de mooiste en meest unieke momenten van het evenement.

Pers & Media

De European Para Championships is een groot internationaal evenement dat zeker voor veel media-aandacht zal zorgen. Daarom is het belangrijk dat de pers- en mediapartijen een warm welkom krijgen en goed begeleid worden. Vrijwilligers binnen dit team maken het percentrum gereed, zijn verantwoordelijk voor de ontvangst van de pers en begeleiden de pers naar de mediatribunes op de wedstrijdlocaties. Ook assisteren zij indien nodig TV-ploegen en andere mediateams ter plaatse.

Jouw talent

Heb je een achtergrond in communicatie, journalistiek of sociale media? Of heb je kennis van het gebruik van computers, printers en relevante software? Ben je stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig en heb je een uitstekend niveau van Nederlands of Engels in woord en geschrift? Kom dan een van bovenstaande teams versterken!

Binnen het team EventMakers Services zorgen we er samen voor om een fantastisch evenement neer te zetten en een hechte groep vrijwilligers te creëren. Je helpt bij alle zaken rondom het vrijwilligersmanagement. Op het terrein zal een EventMakers home zijn waar vrijwilligers verzamelen voorafgaand aan hun shift en hun kleding en cateringbonnen op kunnen halen, dit is de uitvalbasis voor alle EventMakers. Jij bent hier het aanspreekpunt, bemant de vrijwilligersbalie, en ondersteunt de collega's van EventMakers. Binnen dit team vallen ook allround EventMakers. Vanuit deze functie ben jij op alle posities inzetbaar en vind je het leuk om te helpen waar op dat moment handjes nodig zijn. Binnen deze functie ben je flexibel, heb je een positieve instelling en ben je communicatief vaardig.

Jouw talent

Beheers jij de Nederlandse taal en kun je je redden in het Engels? Ben je een teamplayer, communicatief vaardig, vriendelijk, sociaal, enthousiast, servicegericht, en flexibel? Houd je ervan om mensen een gastvrij gevoel te geven? Vind je het leuk om ook binnen andere projecten je handen uit de mouwen te steken indien nodig? Meld je dan aan voor team EventMakers Services!

Functie

Sport vrijwilliger (vol)

Deze groep ondersteunen de sporten tijdens de trainings- en/of wedstrijddagen. De werkzaamheden kunnen bestaan uit onder andere floormanagement, begeleiding van atleten van en naar Field of Play of ondersteunen bij de wedstrijden met scoreborden of materialen.

Doping Chaperone

Als doping chaperone begeleid je aangewezen sporters na de wedstrijd tot het moment dat zij de dopingtest hebben ondergaan. Bij deze rol is het lastig om juiste eindtijden inzichtelijk te hebben, omdat deze dopingtest afhankelijk is van toiletteren. De ene sporter kan dit vlugger na de wedstrijd dan de andere. Dit vraagt dus enige flexibiliteit bij eindtijden.

Jouw talent

Heb jij (enige) kennis van een van de deelnemende sporten en wil jij voor de deelnemers de randzaken van de wedstrijden samen met je team perfect laten verlopen? Beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal? Ben je een teamplayer die communicatief vaardig, servicegericht, stressbestendig en flexibel is? Kom dan het competitie team versterken!

Het kan natuurlijk zo zijn dat alle functies jou leuk lijken om te doen. Geef dan bij je eerste voorkeursfunctie aan geen voorkeur te hebben.

Print
Categorieën: Afgelopen evenementen
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x