WK Handbal 2025

WK Handbal 2025

Datum Evenement: 27-11-2025 - 14-12-2025 Exporteer Evenement naar Outlook

WK Handbal 2025

 

Droom jij er ook van onderdeel te zijn van het grootste handbaltoernooi ter wereld en wil jij je passie voor handbal delen? Het 27th IHF Women’s Handball World Championship 2025 komt naar Nederland! Van eind november tot en met december ontvangen we de beste handbalsters ter wereld die zullen strijden voor de wereldtitel. Samen met de Deutscher Handbalbund (DHB) maken we van het WK een spektakel dat je niet mag missen.

Het is een mijlpaal in de Nederlandse handbalgeschiedenis. Het laatste WK op Nederlandse bodem vond plaats in 1986. Na de sportieve resultaten afgelopen jaren is het een logische stap dat Nederland ook als organiserend land de handbalsport in de etalage mag zetten met een WK op eigen bodem. 

Voor het WK Handbal in 2025 zijn we op zoek naar vrijwilligers. Word jij onderdeel van het meest bijzondere team van het WK Handbal? Sluit je dan nu aan bij het Dream Team. Wij verwachten dat de inschrijvingen vanaf januari 2025 openen. Wel is het mogelijk om ons te laten weten wanneer je geïnteresseerd bent om te helpen als individu, of wanneer je geïnteresseerd bent om te helpen met je vereniging. Klik op de knoppen hierboven om het formulier in te vullen en wij informeren je wanneer de inschrijvingen gaan openen.

Speellocaties

In Nederland hebben Rotterdam en ’s-Hertogenbosch zich verbonden aan het WK Handbal als speelstad. Rotterdam Ahoy en Maaspoort Den Bosch worden omgetoverd tot handbalarena’s om duizenden supporters van over de hele wereld te ontvangen. In Duitsland wordt gespeeld in Dortmund, Trier en Stuttgart.

Hieronder vind je een overzicht van de speelsteden en bijbehorende datums:

 • Rotterdam (Ahoy): 27 november tot en met 14 december 2025;
 • Den Bosch (Maaspoort): 27 november tot en met 8 december 2025.

Wat krijg je van ons?

Vrijwilligers maken het evenement! Omdat EventMakers voor ons heel belangrijk zijn, garanderen we dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Je ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen van een fantastisch evenement;
 • Je ontvangt een gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement;
 • Je krijgt goed te eten en te drinken tijdens het evenement;
 • We maken op een persoonlijke manier kennis met je en kijken hoe we jouw talent het beste kunnen inzetten;
 • We verzorgen een inspirerende kick-off bijeenkomst voor alle EventMakers.

Wat vragen we van jou?

 • Voor het evenement is de voorwaarde dat je minimaal vier dagen beschikbaar bent in de periode van 27 november tot en met 14 december 2025;
 • EventMakers zijn op 27 november 2025 minimaal 18 jaar oud;
 • EventMakers beheersen in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
 • Alle EventMakers tekenen een vrijwilligersovereenkomst;
 • We vragen van alle EventMakers veel enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor het evenement;
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Functies

Tijdens het WK Handbal worden vrijwilligers op verschillende functies ingedeeld. Hieronder worden de verschillende functies beschreven.

Verwijzer

In de venue, rondom de tribunes, staan verschillende vrijwilligers gepositioneerd om de bezoekers naar de juiste zitplekken of faciliteiten te verwijzen.  

Ticketscanner

Om toegang te krijgen tot het evenement moeten bezoekers tickets kopen. Bij de ingang van het evenement staan vrijwilligers klaar om de bezoekers te verwelkomen en de tickets te scannen voor toegang van de bezoekers.

Informatiebalie

Er is een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen voor informatie over het evenement.

Accreditatie

Tijdens het evenement zijn er plekken op het evenemententerrein waar je alleen toegang krijgt met een toegangskaartje of met een accreditatie. Vrijwilligers binnen dit team helpen bij het maken en uitgeven van de accreditatiepassen aan alle verschillende doelgroepen.

Crew Catering

Bij de Crew Catering wordt ondersteuning van vrijwilligers gevraagd bij het netjes houden van de buffetten en innemen van de muntjes die recht geven op een maaltijd.

Field of Play

Bij het Field of Play zorg je ervoor dat de fotografen toegang krijgen tot de juiste plekken rondom het veld. Je begeleidt de fotografen hier naartoe en houdt toezicht dat ze in de voor hen bestemde gebieden blijven.

Perscentrum/-tribune

Bij het perscentrum ben je het eerste warme welkom voor alle pers en media dat naar het evenement komt. Je voorziet hen van de nodige informatie en houdt zicht op dat het in het perscentrum netjes blijft. Daarnaast zorg je ervoor dat alle pers wordt begeleid naar de perstribune

Mixed Zone

In de Mixed Zone worden alle atleten geïnterviewd voor of na hun wedstrijd. Jij zorgt ervoor dat de juiste mensen zich in deze ruimtes bevinden.

Allround EventMaker

Binnen de groep van Allround EventMaker weet je van tevoren niet wat je te wachten staat. Jij springt bij op momenten waar het druk is of wanneer er een ziekmelding is en deze persoon vervangen moet worden. Binnen deze rol kan het zijn dat je soms moet wachten tot dat er een taak is.

EventMakers Desk

Binnen deze rol zorg je ervoor dat alle vrijwilligers verwelkomd worden op locatie. Je zorgt ervoor dat iedereen wordt ingecheckt, bent het eerste vraagpunt en brengt iedereen naar zijn of haar werkplek toe.

Print
Tags:

Name:
Email:
Subject:
Message:
x