EventMakers Vriendenboek #4

EventMakers Vriendenboek #4

Wie ben je?

Mijn naam is Arnoud. Ik kom uit een topsportfamilie en sport vrijwel elke dag. Vanaf 2007 ben ik vrijwilliger bij sportevenementen. Ik ben gecertificeerd looptrainer, Master in Sport Management en woon in Amsterdam.

Waarom ben je Eventmaker geworden?

Ik moet toch wat te doen hebben! :-)

Hoe vaak ben je al Eventmaker geweest?

Ik ben al elf keer EventMakers geweest.

 

Wat vond je het leukste evenement waar je hebt geholpen en waarom?

De Delta Lloyd Regatta leek wel een vakantie! Van donderdag 18 tot en met zaterdag 27 mei 2017 heb ik van elke dag genoten.

De eerste twee dagen waren volgepland met het opbouwen van de locatie, maar ook per auto ben ik in de omgeving wegwijzers gaan plaatsen. Heel netjes hebben we zelfs de omwonenden per brief in de brievenbus laten weten dat er een evenement was. Vervolgens zijn we gaan helpen bij de officiële inschrijving van de deelnemers. 

We maakten lange dagen, veel aanpoten, er was vrijwel altijd wat te doen, maar ook elke dag tijd genoeg om ontspannen te genieten. Ik was veel op de helling (de plek waar boten in en uit het water gaan) te vinden om de zeilers te helpen, ook vlak voor een wedstrijd was de sfeer losjes en ontspannen. En na de wedstrijden was de sfeer ook elke keer top!

Door tijdens de wedstrijd kibbeling voor ons te halen konden we het leuke Medemblik verkennen, maar tijdens één van de vele wedstrijden zijn we ook met een speedboot het water op gegaan om de zeilers en surfers van dichtbij in actie te zien. Hierbij kregen we uitleg van een absolute kenner van zeilwedstrijden.

We hadden het geluk van echt heerlijk weer, wel moesten wedstrijden worden uitgesteld omdat er te weinig wind was. Door de boten, alle picknicktafels, de steigers, de weide en het Regattastrand en het uitzicht op het IJsselmeer hing er op de locatie, het Medemblik Regatta Center, sowieso al een fijne sfeer. Door een rondje over het terrein te lopen om alle prullenbakken te legen, maar ook om te ontspannen, mensen te kijken en te groeten en om even te zien dat iedereen lekker bezig was, genoot ik extra van die sfeer. Spontaan kreeg ik bij die rondjes van Marc van Rijsselberghe (ja, de vader van) twee kilo innovatieve zilte aardappelen in mijn handen gedrukt. “Wat overkomt me nu?”, dacht ik hardop met een lach! En nee, extra eten had ik niet nodig, het ontbijt, de lunch en het diner waren uitstekend!

Dit was echt zo’n evenement waarbij je op de laatste dag met een lach en een traan naar huis gaat. Een lach omdat je genoten hebt, een traan omdat het voorbij is.

Wat is het gekste/grappigste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

Elk evenement heeft van die momenten. Des te vaker je bij evenementen betrokken bent, des te leuker het wordt omdat je steeds meer vrijwilligers leert kennen en je steeds makkelijker allerlei klussen kan oppakken. En des te meer gekke, grappige, onvergetelijke en mooie momenten maak je dan mee. Dat je spontaan twee kilo aardappelen krijgt, is zo’n gek moment, wie verwacht nou dat een boer zijn innovatieve waar bij een sportevenement gaat uitdelen?

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x