EventMakers Vriendenboek #6

EventMakers Vriendenboek #6

Wie ben je? 

Ik ben Michèle de Ruijter, 27 jaar en woon met 3 vriendinnen in het hartje van Amsterdam 

Hoe is je carrière bij EventMakers begonnen?

Ik heb de opleiding Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd en voor deze studie zocht ik in 2015 een afstudeerstage. Ik kwam bij de organisatie van de EK Atletiek Amsterdam 2016 terecht en werkte een jaar lang mee aan het vrijwilligersmanagement en het accreditatieproject. Hier is mijn passie en liefde voor sportevenementen aangewakkerd en wist zeker dat ik daar mijn werk van wilde maken. Vanuit Sportyv, was o.a. Yvon Roelofs betrokken bij de EK Atletiek als vrijwilligersmanager. Zij was destijds mijn stagebegeleidster, met wie ik na mijn stage contact heb gehouden. Eind 2016 richtte Sportyv EventMakers op en had ik de eer om bij het team aan te sluiten.  

Wat vond je het leukste evenement waar je voor hebt mogen werken en waarom?

Tijdens mijn stage bij de EK Atletiek kreeg ik van collega’s te horen dat het eigenlijk jammer was dat ik mijn eerste ervaringen in dit evenement opdeed: ik startte mijn carrière met een van de vetste evenementen. Toen vond ik het al een fantastisch evenement om aan mee te werken, maar kon die opmerking nog niet helemaal plaatsen. Inmiddels weet ik wat ze daarmee bedoelde. Het is echt een van de gaafste evenementen om bij betrokken te zijn: internationaal zo’n grote sport, grote belangen en impact. Het zal lastig zijn om dat evenement te overtreffen.

Máár ook het EK Vrouwenvoetbal en de Volvo Ocean Race vond ik fantastisch om aan mee te werken. 

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?

In juni 2019 werkte ik eerst voor het WK 3x3 Basketball in Amsterdam. Halverwege dat evenement ben ik naar Friesland vertrokken om daar voor de 11stedenzwemtocht van de Maarten van der Weijden Foundation te werken. Het werd een onvergetelijk weekend! Een evenement met veel logistieke uitdagingen verliep organisatorisch goed, maar ook de tocht van Maarten zelf verliep goed en we hadden prachtig weer. Toen Maarten op de maandagochtend in Dokkum aan kwam en daar rijen dik op de kade stonden om hem aan te moedigen en iedereen wist: hij gaat het halen, stond ik daar met kippenvel en een brok in mijn keel langs de kant. Dat moment was zo beladen vanwege het achterliggende doel waarvoor Maarten deze uitdaging aan ging: geld ophalen voor kankeronderzoek. Die samenhorigheid was heel bijzonder om van dichtbij mee te maken. 

Trots op de prestatie die we als organisatie hadden neergezet, maar helemaal op het resultaat dat we met het harde werken hadden bereikt. De donaties voor kankeronderzoek stroomde binnen, we haalde uiteindelijk een fantastisch bedrag van ruim 6 miljoen euro op. Nu ik dit schrijf krijg ik weer kippenvel. 

Wat is je droomevenement om voor te mogen werken en waarom?

Heel cliché maar dat is toch de Olympische Spelen. Zo groot, internationaal en complex evenement waarvan ik ooit had gedroomd er zelf te staan, het toen zelf als bezoeker heb mogen ervaren en nog weet dat ik dacht: hoe kan het toch zo zijn dat hier precies die bordje hangt en ze hier pennen hebben liggen. Inmiddels heb ik daar natuurlijk een beter beeld bij en lijkt het me fantastisch om hier op een dag een bijdrage aan te leveren.

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk?

Ik ben een onwijze teamplayer met een grote passie voor sport. Ik ben ervan overtuigd dat sport het verschil in de wereld kan maken. Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren door zulke vette events te organiseren vind ik geweldig. Wat het nog mooier maakt, is als je dit samen met een hecht team van collega’s en vrijwilligers mag doen. Waarin je samen voor één einddoel gaat en daar alles voor geeft. Ik krijg nergens anders een grotere kick van. 

Welke collega nomineer jij voor het volgende EventMakers Vriendenboek?

Bas Smits

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x