EventBaker; de enige èchte EventMakers taart!

EventBaker; de enige èchte EventMakers taart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Job heeft voor EventBakers een heerlijke taart gebakken. Wil jij deze taart zelf ook maken? Hieronder vind je het recept!

De ingredienten:

Biscuit
5 eieren
150 gr suiker
125 gr bloem
25 gr maizena
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout

Vulling:
250 ml slagroom
1 zakje klopklop
250 gr aalbesjes (of aardbeien, bosvruchten etc)
3 blaadjes gelatine
100 gr fijne kristalsuiker
1 eetl citroensap

Boter crème:
75 gr zachte roomboter
75 gr zachte margarine
150 gr poedersuiker

Afwerking:
500 gr fondant (of marsepein)
Extra kleuren fondant voor de figuurtjes

 

Materialen:
Springvorm van ca 24 cm
Grote beslagkom
Mixer
(plastic) roller en mesje

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden, bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.

Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven.

Bak de biscuittaart vervolgens in de voorverwarmde oven in ca 40 tot 45 minuten gaar.

Maak ondertussen de vulling: week de gelatine in koud water. Was het fruit en pureer deze grof met een vork. Doe het fruit met de suiker en citroensap in een klein pannetje en verwarm langzaam. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het fruit. Laat daarna goed afkoelen in de koelkast. Mix de slagroom met het zakje klopklop goed stijf. Schep de slagroom door de koude ‘jam’ van fruit en zet weer terug in de koeling.

Voor de boter crème snijd je de boter in blokjes. Mix deze romig met een mixer en voeg beetje bij beetje de poedersuiker er bij totdat alle suiker is verwerkt in de boter. Zet tot gebruik in de koelkast.

Haal de biscuittaart uit de oven en controleer met een satéprikker of hij gaar is vanbinnen. Laat de taart wat afkoelen en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster. Snijd de taart met een groot en lang mes of met behulp van een taartzaag dwars doormidden. Haal de bovenste helft er voorzichtig af en leg deze op een bord. Besmeer de onderkant van de taart met de fruitvulling en leg de bovenzijde er weer op. Laat de taart minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met de boter crème zodat hij mooi egaal wordt en de fondant of marsepein blijft plakken aan de taart. Bestuif een werkblad of bakmat met een beetje poedersuiker. Kneed ongeveer 500 gr fondant even door en rol hem uit met een plastic of siliconen roller (ik heb een houten roller gebruikt maar daar bleef de fondant snel aan plakken). Draai de lap fondant na een paar keer rollen een kwartslag zodat hij niet vast komt te zitten aan de ondergrond.

Maak de lap zo groot dat je de hele taart er mee kunt bedekken en leg de lap op het midden van de taart. Strijk de bovenkant zachtjes glad en verdeel de plooien over de zijkanten van de taart. Begin aan een zijde en wrijf met je handen van onder naar boven de plooien er uit. Ga de taart helemaal rond totdat er geen plooien meer in zitten. Snijd de rest van het fondant met een (plastic) mesje er af. Daarna kun je beginnen met het decoreren. Je kunt zelf vormpjes snijden of figuren gebruiken. Als de figuurtjes niet goed blijven plakken kun je een druppeltje water gebruiken.

 

Kijk voor de het EventBaker filmpje op onze Facebook of Instagram. Hierin geeft Job een duidelijke instructie van hoe je de taart bakt. Deel een foto van jouw taart met #EventBaker zodat wij kunnen meegenieten van jullie creaties. Wij zijn erg benieuwd wat jullie ervan bakken!

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x