EventMakers Vriendenboek #2

EventMakers Vriendenboek #2

Wie ben je?
Mijn naam is Wim den Blanken (helemaal links op de foto), woon en ben getrouwd in Baarn. Na mijn geboorte in Muiden, 10-04-1953, ben ik volwassenen geworden. Echter zonder aan enige vorm van sport te doen, omdat er op een veehouderij genoeg te werken is.

Waarom ben je EventMaker geworden?
Bij de kennismaking met mijn vriendin, nu mijn vrouw, was sport één van de belangrijkste dingen. Het (sport)virus is daar in mij gekropen en naast mijn werk ben ik actief geworden. Het ging zo ver dat ik naast speler bij de plaatselijke handbalclub ook trainer/begeleider werd. Later ook jaren bij de wegatletiek wedstrijdloper en trainer geweest, en heb ik ook geholpen bij het organiseren van wedstrijden. Zo kwam ik in 2016 als vrijwilliger bij de EK atletiek in Amsterdam terecht als chauffeur van materialen. Eenmaal daar kom je niet meer los van dit soort grote evenementen en daar ben ik dan ook als EventMaker ontstaan. Ondersteunt door mijn interesse in veel sporten voel ik me erg prettig bij de vele evenementen van deze club.


 

Hoe vaak ben je al EventMaker geweest?
Dit vrijwilligerswerk, kost naast het dagelijkse werk, veel tijd. Ik ben dus begonnen met 3 à 4 keer per jaar en zocht specifiek de voor mij meest interessante evenementen uit op de jaarkalender. Naast evenementen voor EventMakers doe ik meer, zoals KLM open (10 jaar) en ski/langlauf begeleiding aan mensen een verstandelijke beperking.
Uiteindelijk staat de teller als vrijwilliger bij EventMakers op 13! Dit jaar zou ik bij 5 evenementen aanwezig zijn. Gelukkig staat op dit moment er al weer één evenement op de planning voor 2021!

Wat vond je het leukste evenement waarbij je hebt geholpen en waarom?
Om te zeggen welke van al die evenementen de leukste was is een moeilijke. Ik vind er zoveel leuk! De Volvo Oceaan Race Finish in Scheveningen was voor mij wel een uitschieter. Mocht twee weekenden bij mooi weer aan zee de kinderen vermaken met een grote, ronddraaiende waterbal in een waterbak. Eén van de ochtenden kregen we zelfs een rondleiding op de Brunel, de boot waar de zeilers meer dan negen maanden op hadden doorgebracht.
Dit evenement deed niet onder voor het WK Inline- & Freestyleskaten in Heerde en Arnhem. Met veel atleten uit de gehele wereld die allemaal strijden om in hun eigen onderdelen de beste te zijn. De wegwedstrijden waren op alle onderdelen zeer spannend, maar ook de kunsten om en door de pionnen bij de inline onderdelen waren indrukwekkend.

Wat is het gekste/grappiste/onvergetelijkste/mooiste moment dat je ooit tijdens een evenement hebt meegemaakt?
Elk evenement heeft altijd bijzondere momenten, als je ze maar wil zien laat staan meemaken! Twee herinneringen zullen mij altijd bijblijven;

Tijdens Dela Beach Open in Den Haag, januari 2018, mocht ik de vrijwilligers voor op het veld aansturen. Dit was een groep van jonge vriendinnen, tien-twaalf jaar, speels en dartelend. Dat aansturen was een uitdagende klus kan ik je zeggen. Na twee dagen kwam het verzoek om deze groep ook in te zetten bij de finale op zondag. De spelers en de scheidsrechter waren zeer onder indruk van hun prestaties en vertrouwde hun de finale toe. Dat hield in, dat ik er ook weer moet zijn, want zonder mijn leiding zag deze meidengroep het niet zitten. We hebben een top finale gedraaid met alle eer aan “de puppies", want zo werden ze genoemd door een Noorse scheidsrechter!

Bij de The Dutch Masters golf in Spijk, september 2017, mocht ik als liefhebber ook aanwezig zijn. Tijdens een ronde waar ik met een flight mee liep als marshal, stond ik te wachten in de baan en zag mijn kans schoon om even wat te drinken te pakken uit mijn rugzakje. Terwijl ik mijn rugzak naast mij neerzet, komt er een uit de richting geraakte bal aan rollen van een andere hole. Hij komt vlak naast mij neer en beland zo in mijn rugzak! Dan gelden er opeens allerlei regels en moest er een referee bij komen om te bepalen hoe er met deze bal verder gespeeld kon worden. Heel veel toeschouwers kwamen te plaatsen kijken hoe deze bal lag, ik mocht mijn rugzakje niet meenemen en kon wachten tot er een oplossing was. Mijn flight was inmiddels 2 hole verder maar ik had de TV en de golfbladen gehaald.

Voor nu, wees behoedzaam en geniet van elke dag!

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x