Terugblik: Swim Cup Eindhoven

Terugblik: Swim Cup Eindhoven

Op donderdag begonnen de eerste vrijwilligers al met het opbouwen en aankleden van het stadion en het vervoeren van de zwemmers van het vliegveld of station naar het hotel en het zwembad voor de eerste trainingen. Na een kort nachtje gingen vrijdag om 07:15u de deuren van de SID open. Hier ontvingen vrijwilligers de zwemmers die door de chauffeurs zijn opgehaald in het hotel. Ook de mede vrijwilligers werden hier ontvangen. Zodra iedereen aanwezig was, gingen alle vrijwilligers op positie staan zodat de wedstrijden op tijd konden beginnen. De verwijzers en scanners stonden op verschillende plekken om publiek naar de juiste tribune te sturen en te controleren op tickets en accreditaties. De officials en competitievrijwilligers voerden hun taken uit op en rondom het pooldeck. Tussen de series en finales werd het NK 5000 meter georganiseerd, waarbij nog eens 47 vrijwilligers in actie kwamen. Al met al een geslaagde eerste dag!

Zaterdag was het weer vroeg opstaan voor de meeste vrijwilligers. Ook vandaag opende de deuren van de SID om 07:15 uur. (Bijna) alle vrijwilligers waren weer op tijd in het zwembad aanwezig en hebben een goede dag gedraaid. Vandaag werd tussen de series en finales de Arena Junior Swim Cup georganiseerd. Ongeveer 550 kinderen tussen de 11 en 15 jaar mochten in het officiële Swim Cup wedstrijdbad zwemmen. Ook hier werden weer zo'n 47 vrijwilligers ingezet, om dit in goede banen te leiden. Op zaterdagavond maakten we met de vrijwilligers die aanwezig waren een groepsfoto op het pooldeck en organiseerden we aansluitend hierop een borrel voor de vrijwilligers. Onder het genot van een drankje en een bitterbal praatten we over de eerste twee evenementdagen. Gezellig gehad! 

Op zondag was het echt vroeg opstaan, de SID ging namelijk 30 minuten eerder open voor de sporters, omdat de wedstrijden eerder begonnen. Iedereen stond weer mooi op tijd op z'n positie waardoor de wedstrijden weer goed op tijd konden beginnen en goed zijn verlopen. Net als op de zaterdag werd de Arena Junior Swim Cup tussen de series en finales georganiseerd. Weer heel veel enthousiaste kinderen in het zwemstadion, die 's middags de kans kregen om een handtekening van Ranomi en Kira te krijgen tijdens de handtekeningsessie. Na afloop van de finales hebben zo'n 15 vrijwilligers ons nog enorm geholpen met de afbouw van het evenement, waardoor het zwemstadion om 23:00 uur er weer uitzag alsof er niks was gebeurd. 

Drie dagen keihard gewerkt om voor de zwemmers een toptoernooi neer te zetten en dat is meer dan gelukt. Complimenten hebben we ontvangen van Waldemar Kilian (Technical Delegate, LEN) en André Cats (technisch directeur, KNZB). Het is een mooie opstap naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat volgend jaar op de planning staat. 

We hebben gelachen, vele kilometers gelopen, weinig geslapen, en vooral heel erg genoten. Alle lof voor de EventMakers die hier hun steentje aan hebben bijgedragen. Zonder jullie was het niet gelukt!
 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x